massa fixat, lite väntan kvar bara

kontrakt skrivet: check =)

pratat med försäkringskassan: check =) till och med ganska positivt verkar det som, tanten i telefonväxeln borde byta jobb... hon som fanns på kontoret var juh mycket mycket bättre.

köpt en bit av himlen: check =) självklart ska min dotter ha en lika mysig filt som jag =)

köpt mer kläder: jadå, men vi har skickat tillbaka massa som vi inte gillade också, så det ligger på en bra nivå med schysst spridning på storlekarna så det så =)

hämtat babybox: check. på framsidan fanns henry och åke, jag lovar att lägga ut en bild på dom sen.

fått en kram av madde på ica: check =) hon blev väldans glad över att ninjabebisen fanns, så jag fick en kram över disk och allt =) nu är ni avis va? =P

hannah: jag lovar att det kommer läggas ut massa bilder i helgen. jag ska hem till västerås, och där finns det alldeles säkert en kamera med batterier i =) sen när vi kommer hem finns det batterier till vår egen kamera, så då kommer vi appdejta hur mycket som helst.

och tusen tack för alla grattis och erbjudanden, vi tackar och nappar nog på det mesta =)

sandra: lätt jag är flyttboss, jag är alltid boss =p
anna: när jag också får festa =p nee, men den blir väl kanske i sommar när allt är färdigt och vi vet vad vi håller på med hahah =)


nu måste jag tyvärr sluta, jag sitter med jockes dator, och den skärmen slocknar ungeför var femte sekund. nog för att man inte behöver en skräm för att skriva, det blir mer som att sitta vid en skrivmaskin eller nått sånt. men så fruktansvärt roligt är inte det heller....

som sagt: imorgon västerås, och därefter tusen bilder och uppdateringar =)

hurray =D

vi fick lägenheten! hurra hurra hurra =)

kontrakt ska skrivas imorgon, och sen har vi (hör och häpna) en hel månad på oss att packa ihop.

vi kommer få plats =) vilken lättnad. nu kan vi faktiskt på riktigt börja planera vilka möbler och större grejer vi ska fixa till lillninjan, framför allt kan vi till och med köpa dom och veta att vi kan packa upp dom nånstans inom en snar framtid =)

lovly lovly.


jag är sjukt nöjd. funderar på hur detta ska firas. antagligen genom en tupplur efter en lång arbetsdag, men sen då =)


ååå, den va fin. den lilla superstora lägenheten (allting är juh superstort i jämförelse med köksskåpet vi bor i nu liksom...). det bästa av allt var att det fanns FÄRG på väggarna. ett alldeles lila och fint vardagsrum, och inga vita gipsväggar i sovrummet. eller, det bästa av allt är att det finns en klädkammare där mina skor och mina kläder kan bo utan att trängas med jockes verktyg =) han få en egen garderob och skulle det behövas kan vi få plats med en till. ljuva ljuva utrymme =)

nu ska jag flina vidare, hej så länge =)

stora trumman

om jag sitter framåtlutad en längre tid blir fröken lite sur, alternativt leksugen, och då kan man se när hon tar i ända från tårna och tjongar till magen så att det ser ut som det borde se ut inuti en trumma när tommy lee slår på den.

om man då lutar sej tillbaka kan man se en snabb svepning över magen, nått som rör sej från den ena sidan till den andra och bara tacksamt småsparkar lite under tiden.

igår var det två månader kvar tills hon beräknas komma fram på riktigt. jag är juh fortfarande ganska övertygad om att hon kommer komma innan den 22 april, frågan är väl snarare hur långt innan...


annars diskuterar vi mest vad i tusan hon ska heta i efternamn. jag vill juh givetvis andersson, jocke vill givetvis petersson... men. vi kan inte förmå oss till att ha dubbelnamn på henne, inte andersson petersson iaf. för tänk om hon blir kär i nån lundström senare i livet. eller bara får en lundström- kompis. eller bara det att det inte kommer finnas en enda förskolelärare/lärare/normal människa som inte kommer höra den truddelutten i bakhuvudet varje gång nån säger hennes hela namn.

jocke har dock sagt att han även kan tänka sig joacimsdotter som efternamn. jag är lite restriktiv i frågan... =)




kommer du inte heller på hur låten börjar? här är en söt farbror som spelar den på dragspel iaf =)

blowing baloons

jag vet inte riktigt vad hon håller på med, men jag tror att hon har fått tag på en ballong som hon försöker blåsa upp. annars växer hon snabbare än magen, och så är det nog inte meningen att det ska vara.


jocke har haft väldigt tråkigt hemma idag, så han hoppades på att ballongeffekten betydde att hon ville komma ut och leka med honom idag. sen kom han fram till att hon nog inte skulle få leka med honom utan bli lagd i en genomskinlig plastlåda istället. jag sa att då kunde han juh leka med henne på samma sätt som han lekte med rogers sköldpadda i helgen, men det var tydligen inte samma sak.


på torsdag ska vi till MVC och kolla om jag har graviditetsdiabetes, då ska jag passa på att fråga hur pass troligt det är att hon har fått tag på en ballong...

vecka 32

61 dagar kvar till beräknad förlossning... ofattbart på nått sätt =)

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig.
I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa.

Anfådd, absolut! Låter juh nästan som en maratonlöpare när jag har gått upp för trapporna här hemma. Ryggläge har väl aldrig vart min grej, förutom när man ska sola kanske... och det är inte riktigt väder för det ändå =P Men vi märkte av det redan när vi var på ultraljudet, blev alldeles yr, blek och illamående av att ligga på rygg där i några minuter.



Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500-1600 gram och är ungefär 40-42 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Hmm, det låter som att det börjar bli dags för dom där alienescapesen.... mycket läskigt. Som sagt, det rör på sej mycket där inne men jag är nog inte lika fashinerad av det som jocke. Hon är en mycket bestämd dam redan (oj, vilken överraskning med dessa två uppsättningar av envishet i DNA:t) som mer än gärna väcker mej om nätterna när hon tycker att det är dags att vända på mej. Hon sparkar hårt och länge tills vi ligger som hon vill. Detsamma gäller när hon tycker att jag inte sitter bekvämt nog, det är bara att flytta på sej tills hon blir nöjd =)

farbröderna

som sagt, jocke är i karlshamn och spenderar lite tid med roger och olle.

olle har gett ninjabebisen en present, och det är viktigt att många vet att hon redan har fått sin första cd- skiva så att ingen kan påstå att dom var först med det. dessutom är det väldigt viktigt att cd- skivan inte var en absolut music 192, 5 utan lillasyster. det i sej gör juh att hon blir lite häftigare än andra bebisar.


bara så att alla vet, olle gav henne alltså hennes första cd- skiva =)

det kanske gör så att jocke låter honom leka lite med henne nån gång innan hon har fyllt fem år (olle och jocke har en 5regel.... dom kan få berätta om den själva om nån är nyfiken), men jag lovar ingenting. han kan vara ganska bestämd den där herr petersson...

helgplaner

jocke åker till karlshamn hela helgen för att leka med sina manloves och boytoys =) det ger mej gott om tid att plugga inför tentan nästa fredag. helgen kommer med andra ord bli ovanligt tyst och lugn för en halvan av oss, och innebära lite mer huvudvärk och bakismat för den andra =P

gött det, nästa helg blir nog mer fullspäckad eftersom den ska tillbringas i städernas stad västerås =) mycket som ska hinnas med mellan lördag och måndag, antagligen.

annars då? nää, mycket mer finns inte att tillägga än. det är bara ett evigt väntande.


förresten ser det ut som att framtiden kommer att spenderas på en boulevard på östermalm, ni hör hur faaaaancy det låter =P ingenting är hundra klart än, men utbudet hos abk är väl inte det bästa just nu och det verkar som att ingen av de andra sökande ville ha den (även om den är superfin, med kakelugn och allt).

nej, det var nog allt för nu...

present från tant ewa

i måndags låg det en mystisk brevbomb och väntatde utanför mitt kontor.


det var en hjärtformad post-it lapp på den, som nån med ewas handstil hade skrivit "till ninjabebisen från en hemilg beundrare/tant" på. omslagspappret var en blandning av vanligt presentpapper och kårens UPP (utbildningspolitiska program)... mystiskt.

paketet innehöll ett jättesött set (som jag faktiskt va himla sugen på i fredags) i rött. en röd klänning med mönster av ryska dockor på fickorna, och matchande tights. supergulligt, och i orgnanic cotton dessutom =) tänka sej vilken present, från en kamrat till en annan (jocke blev väldigt glad över motivet från moderlandet =P)

ewa är så där bra på att vara en hemlig beundrare så vi tackade henne, och om kameran hade haft några batterier hade vi självklart lagt upp bilder på presenten men nu får det vänta tills pengarna rullar in igen =)

rullar tummarna

förlåt, men det är faktiskt skittråkigt att vara gravid. det enda man gör är juh att vänta. jag är evigt tacksam att jag inte har varit vetandes så länge, för då hade jag blivit nipprig för länge sen.

jag tänker inte "ta vara på den fantastiska tiden" ett dugg, det är ASTRÅKIGT. om hon nu hade så bråttom att växa till sej när vi väl kom på att hon fanns där kan hon väl fortsätta med det.

till saken kanske hör att jag fullkomligt hatar att vänta på saker, om det så är bara några minuter på bussen eller svar på en fråga ställd via sms. otålighet är lite av min elitsport (elitsport, du borde väl dra en OS- parallell åtminstone, säger jocke), det och envishet kanske...


inte blir det bättre av att sitta och glo på ultraljudsbilden heller, då blir man juh bara mer nyfiken och otålig. vem det en var som kom på konceptet "vänta" skulle jag vilja ha ett snack med, och det snarast (eftersom jag inte vill vänta så klart).





nähä.... ingen bebis nu heller... då får jag väll hitta på nått annat. jag tror bestämt att jag tänker sluta vara gravid, så kan jag börja med det igen när det börjar bli dags. jooo, det är precis så det funkar. jag bestämmer själv.


dumma unge kom ut. nähä. stanna därinne då, jaaag bryr mej inte. okej förlåt, du är inte alls dum, förlåt förlåt förlåt....kom ut?

in sweden we call it a kick

aa, nu jäklar. det är lite som att nu när vi har upptäckt att hon finns där ser hon sin chans att ta igen förlorade månader av uppmärksamhet. ungefär som jimmy och hans besvikelse över flera månders berövande av tjockisskämt.

hon far runt där inne som nån form av illbatting, och jag börjar bli lite rädd för att det ska snart ska synas utifrån haha =P det va jockes kompisar hampus och linnea som berättade att deras kasper gjorde vissa försök till alienescapes, så att armar och ben sprattlade ut från magen. jag tyckte det lät skitläskigt, och bestämde mej snabbt för att inte bli gravid. kanske bör tillägga att det var... hmm, två veckor innan upptäckten av ninjabebisen =) jag tycker fortfarande att det verkar jätteläskigt, så jag tänker inte titta om hon håller på med sånt. det får jocke göra...



nej, det märks utan tvekan att hon är på slutspurten för att växa färdigt. det känns som att magen blir större för varje dag, och den har definitivt vuxit betydligt under de tre veckor som gått sen jag gjorde gravtestet. eller så är det bara för att man vet att den ska göra det som den gör det... eller kanske lite både och.


aa, men ungefär så är läget så här på dagen tre veckor efter att vi fick reda på att nån hade tagit min mage i besittning. dom säger att tiden går fort, men det just det här känns lite löjligt fort, haha. för tre veckor sen var jag alltså inte ett dugg gravid, och nu sitter jag här i slutet på sjunde månaden hahaha... =) underbart är allt jag lyckligt kan säga.


förresten, nu har vi lyckats scanna in bilden på henne, så om nån sån där vuxen person skulle vilja ha den så är det bara att höra av sej till mej eller jocke.

Vecka 31

Du: Kanske känner du av förvärkarna mer regelbundet nu. Det är inget konstigt om du fortfarande inte har några förvärkar, alla upplever dom inte. Många kvinnor tycker att dom nu är stora och otympliga. En del får också väldigt ont av foglossning. Lungkapacitet har ökat och detta behövs både för barn och moder.

Nej nej nej, ingenting
. Blir mest yr om jag inte äter stup i kvarten, jäklar vad det går åt grönsaker i det här hemmet kan jag lova...

Du är på dag 213 av 280. (76,1%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 2 fulla dagar (v30+2).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 22 apr 2010
Du har 67 dagar kvar till beräknad förlossning.    (JÄKLAR!! hahahahah)

Bebisen: Barnet väger cirka 1,5 kg och mäter ungefär 40 cm. En del bebisar sparkar fortfarande vilt omkring sig och sparkarna kan både kännas obehagliga samt göra rejält ont. En del bebisar upplever nu platsbristen i livmodern mer påtaglig och lugnar ner sig. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar lungorna, genom att "andas" ner fostervatten i dem. Kanske kan du därför känna mer tydligt att barnet hickar, vilket är helt normalt. Barnet reagerar olika på olika musikstycken och instrument och det är viktigt att du pratar och sjunger med magen eftersom barnet rimligtvis kan känna igen sin mammas (och även pappas) röst.
Barnet kan påverkas och bli ”dåsigt” om du ätit mycket mat. Håret på huvudet kan vid det här laget ha blivit några centimeter.

Givetvis är inte ninjan så våldsam av sej, än. Hon är lugn och stilla för det mesta, när hon slipper handla på Kvantum...Då leker hon energitjuv så att jag får nyttja den fräsiga träbänken vid charkdisken ett tag tills damen i fråga har lugnat ner sej.

lite bilder från shoppingen

nu har vi (jag) tagit bilder på presenterna från linn och gårdagens shopp i kristianstad.


linns första paket bestod av två bodisar, ett par vita manchesterbyxor och två par strumpor =)


nere i stan köpte hon till en randig body och ett par rosa hängselmanchesterbyxor
tusen tusen tack love =)



jag köpte ett par mörkbruna hängselbyxor i manchester (som jocke blev väldigt avundsjuk på och undrar om någon kan sy ett par likadana till honom?), en blu manchesterklänning och ett par mjukishängselbrallor


en fräsig body med figurer på, och en stickad sparkdräkt


och en miljard bodisar....

men nu har vi nog täckt dom första små storlekarna, som sandra påpekade =) ryktet säger juh att dom växer fort dom små liven, så (det här är sånt där som får det att krypa i skinnet på mej, känns så fruktansvärt otacksamt och illa att ta för givet att folk ska ge oss/ninjan presenter, men jag hoppas att alla förstår vad jag menar och att vi inte alls förväntar oss sånt på det sättet) om man vill klädpresenter till ninjan innan hon föds eller i samband med det så kan man alltså gå wild and crazy på de "större" (också jäkligt skumt att säga om nått som är så litet) storlekarna typ 62, 68 och uppåt =)

samtliga kläder inhandlades på lindex, cubus och mix =)


duktig shopaholic mamma

klapp på axeln till tant linn och mej för våran shoppingrunda på stan =) de kläderna får ni se när batterierna funkar igen... =) dessutom fick vi presenter av linn, supertack för det <3 men som sagt, det kan jag fota imorgon.


sen är det juh lätt hänt när man bli ensam hemma på en fredagskväll att man kollar runt lite här på internet. och helt plötsligt, utan att jag kunde hjälpa det hade jag hittat inte mindre än 43 bra- att-ha grejer. För 1500 pengar. det var inte så farligt sa mitt pekfinger när det tryckte på KÖP- knappen (ni vet den farliga knappen som aldrig har barnlås...)
vill ni se dom medans ni väntar på dom flådiga kläderna som vi köpte idag?


två par byxor i hallon och rosa...


3 gulmönstrade bodysar


7 stycken hakklappar för kladdiga dagar


ett set där allt är randigt förutom en stjärnmönstad body....


3 pyjamasar


3 rosamönstrade bodysar


ett lila startpaket


ett pandamönstrat startpaket


ett gul/turkosmönstrat startpaket

och tre stycken alldeles vanliga vita bodysar, knappast roliga att kika vidare på. allt kommer från ellos

det var väll ändå bra hittat av mej? självklar ska vi titta närmare på allt när det är levererat, men so far so good skulle jag vilja säga =)

men nu är det nog färdigt med rosa grejer, det blev mycket här av den enkla anledningen att det var på rea... men om allt det här blir bra så kan man fokusera på söta och häftiga kläder istället för på sånt man måste ha =) lite så tänkte jag.


nää, god natt på er. nu är det färdigt med att vara vaken det här dygnet... åtminstone tills jocke kommer hem efter gubbkvällen med KA =P

fredagsfart

tydligen vet hon om att det är fredag, tror att hon över dancemoves eller nått. lugnt och stilla är det bestämt inte iaf.

idag blir det jobb jobb jobb och sen framåt eftermiddagen ut och shoppa med tant linn =) med största säkerhet kommer det mesta att fotas och läggas upp här, det är juh viktigt att dokumentera ni vet =P


hon fortsätter föra tur med sej, det lilla livet. nu har vi fått visning på en till lägenhet, en stor och fin tvåa.
nästa vecka får vi väl åka och titta på vad som erbjuds =)
just nu håller jag mest tummarna för att vi ska få visning på en fyra borta på sommarlust, dom är juh billigare än tvåorna och större. och med det här flaxet miss ninja för med sej känns det inte alldeles för orealistiskt att hoppas på det heller.


idag är det 2 månader och 10 dagar kvar tills hon beräknas komma fram. det är fan inte klokt =)

ninjan och framtiden

idag har det vart mässdag är på campus. tydligen gillar inte ninjan att vara på mässa, för nu är kroppen alldeles trött så det blev ingen bankett. tråkigt tråkigt, men ett enda råd kan man väl lyda av all tusen och det är att lyssna på kroppen när den inte vill vara med och leka.


funderar på hur jag ska ge igen på min kära dotter sen när vi ses. hennes favvoställning är tydligen att trycka upp rumpan mot mina revben, och verkar inte vilja sluta med det förrän revbenen är av. det måste va jockes gener, i min familj trycker vi inte upp rumpan mot nånting =P


nää, om man skulle ta och vila en stund till så att man får sej lite lagrad energi inför shoppingen imorgon =) synd bara att det inte är huvudet som är trött, bara resten.



just det, det blev ingen inscanning idag så det får bli imorgon istället. däremot har pappa jocke gått runt och dokumenterat med kameran... "mamma på jobbet" "mamma går över dansgolvet" "mamma framför datorn"... nånstans inom mej visste jag att det var en dålig idé att plocka fram kameran redan. tur att batterierna snart är slut.



efterfrågade bilder

joo, nu har vi som sagt hittat den där kameran...

och ja, det första jocke sa va att han skulle ta bilder på mej. men det tyckte inte jag lät vidare skoj, alldeles schleten kände jag mej. men till sist blev det en sån där magbild.

det knäppa är att i kameran fanns det bilder från nathalies dop, och jag lovar att jag är tjockare på de bilderna än vad jag är nu. det är helt galet.

nu förhalar jag mej själv lite, så att det ska ta längre tid innan jag visar upp min februarivita mage med dyrbar last... men nu finns det väl ingen återvändo.

så här bor ninjan nu


och hon tycker att det är lite trångt eftersom hon envisas med att trycka upp rumpan mot mina högra revben hela tiden så att det känns som dom ska spricka... men bara om jag sitter konstigt eller för länge =)




och vi fick juh faktiskt en bild på henne också. imorgon ska tant ewa få hjälpa mej att scanna in den ordentligt så att alla former av mor- och farföräldrar kan få en riktig bild. så länge kan ni nöja er med ett foto av bilden


något suddigt då. men ni ser väl profilen till höger, och armen som är på väg att täcka ansiktet. ninjan vill inte vara på bild innan hon har gjort sej i ordning =)

jag kan fortfarande inte fatta att hon bor där inne. det känns helt overkligt, men fantastisk så klart. hade nån berättat för mej för ett år sedan om hur livet skulle se ut idag hade det inte funnits en chans att jag hade trott på männskan. och nu sitter jag är, leende för mej själv och försöker förstå på riktigt att jag ska bli mamma om cirka 2½ månad. det är tusan inte klokt. men alldeles fantastiskt.

den första inhandlingen

vackert va... lugn och fin nu mamma lilla, jocke kommer inte få  köpa alla kläderna =P jag och linn ska ut på fredag och handla också, så det blir inte bara punkkläder =) men det kommer inte vara så mycket jäkla rosetter heller ska jag be om att få tala om =)

det här är då dagens skörd, från den nychockade shoppingen =)


också jockes val, en rutig klänning =)


ett par skor till att börja med låter juh bara dumt när jag själv har 70...
så det blev ett par barbapappa och ett par med stjärnor då... och sen dom absolut mysigaste


ett par mjukistossor, fluffiga med nalleavtryck undertill =) kan behövas om hon ärver mammas kalla fötter

jackan jocke pratade om är lite stor, men vi resonerade som så att den dels var billig, dels skitsnygg och... ja, kommer hon ut redan i mars/början av april så finns det iaf en jacka om än något förstor... =)

den ska passa för cirka 6 månaders bebisar, och det blir hon juh i oktober om hon kommer som planerat. alltså passar jackan =)

vi köpte även den första nallen, som råkade vara en hund. dessutom kan vi stoltsera med att i framtiden kunna säga att jaa, din första nalle köpte vi och hälften av pengarna gick till SOS barnbyar (vilket hon självklart inte kommer veta vad det är eftersom det i framtiden inte kommer finnas behov av sånna om jag själv får bestämma)

godhjärtad vovve


det var det första som inhandlades till vår lilla ninjatjej. det andra köptes när vi kom hem, en gravidförsäkring =)

Pappa gästbloggar

Vi kommer att få en dotter den 22:a april. Det berättade ultraljudet för oss idag.
Riktigt häftigt att se henne.
Efter att ultraljudssköterskan sa:
"Jag kan inte hitta några fel och då kollade jag extra noga"
så va hon snäll nog att berätta att Erica va gravid i 30:e veckan. Nu kan ju detta tyckas vara en liten chock att vi hoppade fram ytterligare tre veckor till men tre veckor utav de 14 vi trodde vi hade kvar är ganska stor.
Inte för att det spelar så stor roll. Vi kommer få en dotter! Helt fantastiskt.

När vi väl kommit från sjukhuset så tog vi en runda till stan. Första planen va att ta en fika och lugna nerverna och de gjorde vi. Men som alla andra gånger när vi har fått massa fantastiska nyheter så får jag massa energi utav alltihopa. Så det blev ingen långfika.
Men däremot så blev det en runda på stan och vi handlade för första gången barnkläder åt vår dotter.
En lagom surrealistisk upplevelse att handla kläder till någon som är så liten.
Men eftersom det är min dotter så kommer hon ju givetvis att vara häftig. Så jag gjorde det enda rätta och inhandlade hennes första häftiga outfit.
Handlade även en vinterjacka, en klänning, ett par tofflor och ett par andra skor, de bilderna får Erica lägga upp, och hennes första nalle.


Ja det är rutiga byxor. Ja det är en tröja som har en häftig hund och hängslen(!) på och ett par skor med stjärnor på. Hur häftig kommer hon inte vara.


vecka 30

Vecka 30
Du: Nu är tre fjärdedelar avklarat av graviditeten. Många kvinnor upplever nu att vrister och ben svullnar. För att motverka detta bör man dricka mycket vatten, helst kallt. Stödstrumpor som finns att köpa på Apoteket är också att rekommendera.
Jag kan svara nej på det där... Inget svullet här inte.

Bebisen: Det börjar bli trångt i magen men än så länge kan bebisen slå kullerbyttor. Huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna nästan 6 cm långa. Hjärnan vecklar ihop sig för att rymmas i bebisens kranie. Lungorna fortsätter att utvecklas och förbereder sig för att kunna andas.Slutligen kan barnet kontrollera sin kroppstemperatur. Barnet väger ca 1300 gram och är ungefär 37 cm långt.
Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.


Jäpp, thats how the läge is för ninjabebisen =) Personligen är jag juh väldigt ogravid fortfarande, min kropp sköter allt det här alldeles självmant och utan komplikationer. Väldigt bra, tycker jag.





Shit, jag ska få en dotter. Jag ska bli mamma till en flicka. Vilken jäkla grej =)

alla goda ting är tre

å vilken underbar dag det blev =)


den bästa nyheten av dom alla var att den lilla bebisen mår hur bra som helst. dom kunde inte hitta någonting annorlunda eller "fel", vilket var det enda jag ville höra egentligen. efter det spelade ingenting någon roll. bebisen var frisk, mådde bra, tycker om att röra på sej och vill inte alls bli fotograferad (vilket min kära mor informerade mej om att inte jag heller tyckte om när jag bodde i hennes mage)


nästa nyhet vi fick vad det var för en sort. det tog sin lilla tid kan jag lova, bebisen kände inte alls för att visa upp "the smelly parts" =P. barnmorskan (eller vad nu ultraljudsmänniskorna kallas) fick smälla till magen flera gånger, ruska lite för att få bebisen att vända sej eller sluta sprattla med benen. och till slut fick vi reda på att det var en liten tjej som låg där inne. vi ska få en liten dotter. det hade absolut inte spelat någon roll om det hade vart en liten pojke så klart, men det blev så mycket verkligare när vi både fick se den och veta vad det var för en typ =)

den sista nyheten för dagen blev hur långt gången jag är, och när lillninjan tänker komma ut i världen. återigen så är det snabba ryck som gäller. det nya ankomstdatumet är numera torsdagen den 22 april.

våran tidräkning har alltså gått till så här, håll i hatten för här går det undan mina damer och herrar
- 26 januari, gör graviditetstest som säger att jag är minst 3 veckor gravid (det är lite skrattretande så här i efterhand)
- 27 januari, pratar med barnmorskan på telefonen och hon tycker det verkar som att jag minst har varit gravid sen i december... så typ två månader, 8-10 veckor nått sånt.
- 5 februari, runt 13.30. barnmorskan säger att jag borde vara gravid i 12e veckan ungefär.
- 5 februari, runt 14:00. barnmorskorna säger att jag nog är gravid i ungefär vecka 27
- 10 februari, runt 15:30. ultraljudsbarnmorskan säger att datorn räknat ut att jag borde vara i vecka 30.

så på 16 dagar har det hunnit gå ungefär sju månader. min lilla tjej har superkrafter som hette duga, det kan ni skriva upp =)

självklart fick vi en bild på tjejen, om än inte så bra eftersom att hon inte ville vara med på bild... dock fick jag inte skrivaren att skicka den till mej, så det får tant ewa hjälpa mej med att göra imorgon =) sen får ni också se hur ninjan ser ut live =)

hej vem är du?

om två timmar får vi reda på vad det är för en sort som bor där inne.

just nu vet vi att det är en sån här iaf

bara en vanlig ninja


men snart ska vi ta reda på om det är en flickninja eller pojkninja.



vi ska också ta reda på om det är en, eller flera



mamma sa att man fick halsbränna om barnet hade mycket hår (på huvudet). därför tror jag att det kan vara en sån här


men det gör ingenting, jag tycker dom är söta ändå.

det kan juh vara en varulv också. men det tror jag inte.

nu är det 40 minuter kvar tills vi ska börja bege oss... och klockan tre som sagt får vi reda på resten.



jag fattar inte hur folk orkar vara gravida så länge och bara vänta och vänta. det är juh skittråkigt och alldeles rastlös blir man.

good work people

vi fick visning på tvåan bakom maxi =D

ni gör ett bra med vår lycka, så med lite tur så kanske kanske den här lägenheten är superfin och att alla andra tycker den är supervärdelös =)


dessutom går det här med tiden alldeles lagom bra. tiden går snabbt när man tänker på att det snart är onsdag så vi får reda på om allt är bra med ninjabebsien och vad för sort den är. men tiden går lagom långsamt så att man hinner fundera och planera i lagom takt inför allt som måste göras =) helt fanastiskt.


ni är bra duktiga, keep it up people =)

where will we put it

det går faktiskt bra att söka lägenhet. det finns en del att välja på, och egentligen är jag inte direkt oroad. det är bara knusslet med att vi egentligen måste flytta innan maj men inte har råd att betala dubbla hyror speciellt många gånger, definitivt inte de tre månader som uppsägningstiden är på.


vi har till och med börjat småkolla på lägenheter på gamlegården. no worries, vi håller oss till gatorna på denna sidan grönmarken så att vi förhoppningsvis skulle slippa skottlossningar, gängbråk och annat om det ville sej illa.

mest av allt hoppas jag på en lägenhet bakom maxi. vi får reda på imorgon om vi får komma på visning så håll tummarna för oss =)

en sån moment 22 grej är juh också att vi inte kan köpa massa bebisprylar förrän vi har fått en lägenhet, eftersom att vi inte har nånstans att förvara det.

men som sagt, vi är inte oroade. det är väl klart att vi hittar nånstans att ta vägen liksom.


bra sak: vi lever så kompakt och nerpackat så det kommer gå fort att flyttpacka
mindre bra sak: det är juh SKITtråkigt att flytta, flyttstäda, packa ner och allt annat.

tusen prylar

idag har de nya föräldrarna varit extra duktiga. slösurfat hela dagen efter bra grejer.

det känns ändå som att själva bebis- grejerna faller på plats ganska smidigt. nu är det bara bostadssituationen som är kvar. men för tusan, klart vi fixar det, vi är juh ändå föräldrar till en ninjabebis.

vi har bestämt oss för att ta reda på vad det blir för sort nu på onsdag. det blir lite lättare att planera på så kort tid då =)


prylar prylar prylar. det dumma är juh att vi inte har nånstans att ha dom än heller, så det vette tusan hur det ska gå ihop. bara att hålla tummarna för att vi får en lägenhet snart gott folk =)

svar till Kristina =)

Postat av: Kristina Tagesson

Hihihi helt galet!! Men sönt att du har sluppit dom värsta krämporna :)

Men har du inte kännt att den har rört sig där inne?!
Massor av kramar

 

Jo, nått har juh rört sej, men inte så mycket (som man har fått för sej att det ska göra, utan att ha nån referenspunkt alls haha). Och som Sandra skrev nånstan "erkänn att direkt när du fick reda på hur det låg till så kände du hur det sparkade" (typ så, nånting). Det ljuset som gick upp i den studen lös nog starkare än solen vill jag lova, haha =)

 

Jag har alltid haft grejer som "rör på sej" i magen, i vissa prioder mer än annars. Har ingen aning om vad det är för aliengrej, men jag är som helst rätt van vid det. och jo, det har rört på sej mer än vanligt givetvis men om man inte alls tänker sej att man är gravid så blockas tanken på att det är bebissparkar kan jag lova haha =)

 

men så här i efterhand känner man sej juh mer än lovligt dumt. allt blir så logiskt, och pusslet går ihop mycket smidigare än innan. både jag och jocke känner väl att det där med nobelpris ligger lite längre bort än vanligt just nu, haha =P outsmarted by a ninjabebis liksom... =)


en lyrisk tant ewa

tjejerna på jobbet fick så klart reda på att jag hade kissat positivt på en pinne redan dagen efter, mest för att jag ville att några i närheten skulle veta utifall att jag klappade ihop eller nått (det var ju direkt efter megayrselattacken, så jag va lite mesig och rädd).

ewa blev som bara ewa kan bli, jätteglad och mysig =)
så på fredagen innan det första MVC- besöket så skickade hon massa barnmöbellänkar på MSN till mej.
givetvis är konversationen från det här inlägget taget därifrån.

fortsättningen på konversationen är dock ännu roligare haha.

ewa hittar den här

det är ett skötbord från ikea men ewas första tanke var att det var en "dubbeldäckare för bebisar" som hon själv uttryckte det, hahah =) tyvärr är inte konversationen sparad eftersom den var på jobbdatorn, men jaaa. ni som har fantasi kan juh tänka er hur den lär sett ut med en lyrisk ewa och en lite nervös erica bakom tankeverksamheten.

resonemang som att "den behöver juh bara lite mer staket" och "dom är väl rätt formbara i den åldern?" förekom...

tecken och sånt

så här i efterhand kanske man kan komma på fler saker, men det enda som har varit annorlunda sen i typ augusti (när ninjabebisen antagligen blev till) är att jag på varit lite (okej, mycket) tröttare, haft halsbränna ofta och sen i december varit yr och matt en del. både tröttheten och halsbrännan har jag skyllt på jobbet, men när jag bröjade vara yr ofta sa jocke att vi borde gå till sjukhuset och kolla upp det där.

eftersom att jag är jätterädd för att gå till sjukhus när jag inte själv vet vad det är för fel på mej drog jag ut på det så mycket som möjligt.

varning för menssnack i ett stycke...

jag hade som sagt mens fram tills december, även om den var mycket sparsam. grejen är juh att jag inte har speciellt mycket i vanliga fall heller, men nu i efterhand kan jag juh komma på att det lilla som kom i september och oktober var fjantigt lite och var antagligen inte mens utan nått annat.

slut på menssnack, men här pratas det lite om illamående istället...

jag har inte spytt på mornarna. jag har ibland mått illa efter att ha ätit lunch, men å andra sidan är inte det något ovanligt. jag brukar kunna få ont i magen eller må illa när jag äter i vanliga fall också, eftersom att jag och min mage inte är de bästa av vänner alla gånger.

visst, jag märkte väl under senare delen av hösten att jag blivit rundare om magen, men de förklarades juh lätt med att jag faktiskt har ett stillasittande kontorsjobb och knappast är den flitigaste motionären av dem alla. i efterhand kan jag juh fundera på varför jag aldrig undrade över att det bara var över magen vikten verkade lägga sej...

inga konstiga matvanor, inga hysteriska humörssvängningar (återigen, hade jag haft såna hade inte det avvikt speciellt mycket från vardagen ändå, jag har juh vart sån sen födseln för jösse namn)

nu i januari först har jag märkt av en viss anfåddhet och hjärtklappning, vilket banrmorskan sa var alldeles normalt.

nu ska vi prata kiss =)

nej, ska jag vara alldeles ärlig så är den enda stora förändringen hur ofta jag måste gå på toa. från att i hela mitt liv ha varit en sån som går och kissar på morgonen och sen nästa gång när man kommer hem igen på eftermiddagen, och kanske två gånger till under dagen (om man inte konsumerar alkohol vill säga) har jag på senare tid (typ sen i november kanske?) blivit en sån där varannan-timme-kissare. väldigt ovant för mej, och de få gånger jag reflekterat över det resonerade jag som så att  tjaaa, jag blir juh äldre. är det nått fel med njurarna får dom väl ge fler tecken på det, här uppsöks ingen doktor förrän det absolut måstes.

slut på allt konstigt snack, inga vätskor eller annat jox =)

men tänk vilken tur man kan ha =) inget fel, ingen viktuppgång på grund av det vanliga osunda levernet, utan ett barn. en ninjabebis som sköter sej själv från första stund. hmmm, kan det vara så att både mina och jockes "jag kan själv"- gener spelar någon roll här? nee, knappast! så osjälvständstiga som vi alltid varit är väll det föga troligt.

och vilken tur jag igen, jag som inte ville vara gravid slipper vara det så länge, och ska det fortsätta vara så här enkelt blir det nog inte så läskigt som alla säger =)

God morgon världen

Ja, gott folk. This is the new place to be, om man vill veta vad som händer med ninjabebisen som flyttade in i min mage förra veckan.

Förklaring till smeknamnet ninjabebis kanske? Jooo, det är väl ingen tvekan om saken att den smög sej på tyst och lugnt för att sedan helt plötsligt vända upp och ner på hela världen.

Och för att säga det en gång till: det känns underbart <3 både jag och werner är superglada, jättelyckliga, lite stressade över allt som behövs fixas på tre månader men ändå inte det minsta oroliga för nånting.
vi tar en sak i taget, dag för dag. vi fixar det här, nemas problemas. det enda vi behöver göra egentligen är flytta till en större lägenhet, och det är egentligen ganska lätt gjort när allt kommer omkring.

vi kan det igen, för alla som undrar. nej, ninjabebisen gjorde inget väsen av sej alls förrän i januari. eller, egentligen var det första tecknet utebliven mens i december. men det tänkte inte jag alls på just då, jag tänkte faktiskt inte på det alls förrän den inte kom i januari. det var först då som jag kom på att den inte hade kommit i december heller.

efter en jätteyrselattack på kåren (sittandes i soffan, lite udda måste jag säga) gick jag och köpte ett gravtest, som visade positivt. jag ringde och berättade för jocke, som jobbade i karlskrona den veckan, och han blev överraskad men mest glad. vi fick tid hos mödravårdscentralen den 5 februari. och sen var det bara att vänta. det roliga var att helt plötsligt så blev kulmagen så mycket tydligare. och i ärlighetens namn kan jag väl säga att jag var väldigt lättad över att det var en bebis i magen och inte bara fett hahah =)

vi räknade lite på det, dels jag och jocke och dels barnmorskan och jag över telefonen och kom fram till då att jag kunde vara så långt gången som i vecka 12. okej okej, men säkrare besked skulle nog ges den 5.

och visst var det så. den inledande frågan var ju så klart "hur känns det nu då?" var på både jag och jocke svarade att vi va jätteglada men nervösa så klart. jag la till med att det inte var själva barnet jag var nervös över, utan mest det här med att vara gravid. "jag vill juh ha barnet, men inte graviditeten" var väl ungefär det jag sa. efter lite mer frågor var det dags för första undersökningen. jag fick hoppa upp på britsen och dra fram magen.

barnmorskan hann nog knappt lägga handen på magen innan hon flinade till och utbrast "Hörru du min sköna höna". klämma lite till, fram med måttband, ropa in en till barnmorska, kläm kläm och mäta igen. "nånstans mellan 26, 27, 28" sa den första barnmorskan. "27", sa den andra med bestämdhet. och sen började vi skratta, allihopa. och jag tror inte jag slutade fnissa åt det förrän jag ringde till morfar och berättade.

vilken chock, vilken grej. redan på onsdag har vi fått tid till ultraljud så då får vi reda på vilket kön det är. så länge barnet är i magen är projketnamnet för min del ninjabebisen, vi vet juh inte vad den ska heta förrän vi har träffat den ändå. (nej mamma, blir det en pojke kommer han inte att heta Sven. släpp det nu.)

nu är det dags att byta inlägg, innan det här blir alldeles för långt =)

RSS 2.0