adventskalender

Enda sedan jag var liten, strax innan jag skulle fylla ett eller två tror jag att det var, så har jag haft en adventskalender. En speciell adventskalender, en jättefin strumpkalender i vävsäckstyg. Varje år har den varit fylld med 24 småpaket. N
är jag var pytteliten innehöll den duplo-klossar och annat smått. Några år var den fylls med lite godis, dock mest Extra- tuggummi eftersom det var det jag tyckte bäst om. På senare år har det vart småprylar. Och jag älskar den som bara den.
Mamma har alltid muttrat och beklagat sej över den dagen jag fick kalendern i present av någon, och ännu mer över den dagen jag tvningade mamma att skaffa en lika dan till min lillebror. Eftersom han är född i oktober var han juh bara knappt tre månader när den 1 december var, men jag tyckte att han skulle ha en. Banne mig, envis var jag! Så mamma stackarn fick sitta upp på kvällen den 30 novemeber och sy en strumpkalender åt honom, gjord på två av hennes mamma-kjolar som hon hade haft, Jag tycker fortfarande inte att den är lika fin som min egen, men den osar precis lika mycket kärlek och ljuva barndomsminnen.


I bakgrunden ser man Anders kalender till vänster och min till höger.
Fotot är från min 18årsdag, men jag hittade inget bättre foto....


När jag flyttade ner till Kristianstad skickade mamma ner strumpkalendern på posten första och andra året. Precis som vanligt beklagade hon sej över att strumporna var så små, det gick ju inte att få ner något vettigt i dem längre. Andra året glömde jag kalendern här nere när jag åkte hem över jul. Vilken fasa det var! EFter det bestämde mamma att kalendern stannar hemma hos henne, och vill jag ha den lär jag ju se till att komma hem några dagar innan jul, för annars fylls den inte alls. Självklart är min mamma alldeles för underbar för att neka mej en julkalender så förra året startade en ny tradition.
I slutet på november 2007 fick jag en avi från posten att jag kunde hömta ett paket, Jag tyckte det var konstigt eftersom att jag inte hade beställt något. Paketet var en hårt surrad sopsäck, tejp överallt. När jag öppnade säcken spreds sig en doft av citrus i korridorsköket, där jag bodde då. Säcken innehöll nämligen mammas nya idé. Istället för strumporna tänkte hon att hon skulle fylla småpåsar med lite blandat smått och gott. Hon ville fästa påsarna i en sån tjock glitterslinga. Tyvärr hittade inte mamma några småpåsar, 24 stycken, för en billig peng som inte var genomskinliga. Vad göra, tänkte mamsen. Hon är lite påhittig trots att hon försöker spela anti-pysselmänniska. Hon köpte helt enkelt hundbajspåsar. Jätteäckligt tyckte jag, tills mamma påpekade att det ju bara var helt vanliga påsar tills man la hundbajs i dom, och det hade hon inte gjort försökrade hon. Citusdoften berodde på att hon lyckats köpa påsar med doft, för att dom inte skulle lukta så mycket hundbajs efter användandet. Skitsamma tänkte mamma och fyllde påsarna med små julpresenter istället. Jul och jul, blev det förresten inte, det mesa var städprylar eftersom jag skulle flytta under mellandagarna.

I år ville inte mamma skicka ner hundbajspåsar, utan valde istället postens vanliga blå kartong fylld med 19 småpaket. (jag åker hem den 19 dec, så resten finns i strumporna). Pålen är jätteavundsjuk, så han får öppna några av paketen när han är snäll. Mamma sagt att han kan få en kalender han också nästa år, men bara om han är snäll och äter sin spenat =P

Hittills har jag iaf fått:
1 dec, Lypsyl Shine. Jag får alltid nått till läpparna den första, eftersom jag alltid haft så torra läppar på vintern.
2 dec, strumpor. Vanliga alltså. Till fötterna =)
3 dec, ett paket plåster. Mamma vet att jag har klagat på att pålen har så dåliga plåster hemma hos sej.
4 dec, en disktrasa med trycket "Städa städa varje fredag och så varje jul, för det tycker jag är kul!" på. Jag och mamma brukar muttra fram det när vi städar inför jul hemma.
5 dec, en diskborste, sån man fyller på med diskmedel. Gött gött =)
6 dec, en fickkalender. Dessutom har hon fyllt i mitt namn redan; Mammas pussgurka von Skruttis. Yes! Kände att mina vuxenpoäng och mammas hönsmammapoäng steg i taket där.... =D

Ja, jag vet att man kanske ska hålla på med sånt här när man snart ska fylla 22 år (my god my god my god my god, åldernojja åldersnojja!). Men jag och mamma har kommit överens om att vi nog kan hålla på med det här tills jag får egna barn.... så några år till iaf =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0