andra versen

jag och wern har bestämt att vi ska räkna valborg som våran årsdag, för det är ganska enkelt att hålla reda på. och även om man skulle glömma det så firar man juh alltid nått =) jäpp, ibland är vi ganska smarta.

vår första årsdag tillsammans kommer firas hos barnmorskan, på krinovaängen med brännboll, på kåren och kanske med lite grillning på olastorpsvägen. utan charterdrinkar och romantiskt tjaffs =) vi tänkte att vi firar den där årsdagen nån annan gång, när vi har råd och inte släpar runt på en ofödd bebis.

så grattis till oss så länge =) vi önskar oss en förlossning.

om man vill läsa mer om valborg förra året så är bryggan till refrängen här

trevlig valborg på er allihop!

LINN fyller år

i år igen. man skulle kunan tänka sej att eftersom det är ett återkommande fenomen att det inte skulle vara så viktigt. men givetvis är det det, av flera orsaker.

vi kan börja med att det är den 25e gången hon fyller år. 25 är ett bra tal, enkelt att räkna med och enkelt att säga, förutom på danska.
enligt wikipedia är 25 även:

det naturliga talet som följer 24 och som följs av 26.
  • Hexadecimalt: 19
  • Binärt: 0001 1001
  • primfaktoriseringen 52
  • delare: 1, 5, 25
  • Antal delare: 3
  • summan av delarna: 31
  • Det femte kvadrattalet
den aktningsvärda åldern 25 gör även att linn nu lagligt får sterilisera sej eller adoptera. det ena verkar inte utesluta det andra.


ytterligare en orsak att uppmärksamma linns födelsedag är att linn är en ganska hygglig prick. suverän rent ut sagt.
jag skulle nog kunna sträcka mej så långt som att säga att linn är en av mina favoritpersoner i hela världen. och det är definitivt inte alla som är det kan jag tillägga.

linn kan många trix. 25 stycken faktiskt.
1. hon kan rapa högre än en medelstor lastbilschaufför.
2. hon kan få t.ex. viktor att göra som hon vill genom att bara använda hotelser.
3- 4. hon kan städa hemma hos mej när jag har stökat till, och hon kan städa till mej när jag är lite stökig.
5 -7. hon kan med stor bravur se ut som ljusstaken i Skönheten och Odjuret, han med stjärnan i KISS eller en fjäril med hjälp av lite ansiktsfärg eller vattenfärg i håret.
8. hon kan färga gardiner utomhus med hjälp av hinkar och kokande vatten, samt en träslev.
9. hon kan övertala alla att det inte är så svårt att sätta upp tält...
10. hon kan göra asgoda stekta nudlar.
11. hon kan ta sej till och från ica (utgångsläge olastorpsvägen), och handla, under en reklampaus.
12. hon kan få samtliga människor på denna jord att inse att dom är dumma i huvet, med hjälp av dräpande men oftast ärliga kommentarer.
13. hon kan konsten att provsmaka drycker från bordershopen i lagom mängd.
14. hon är en rackare på att planera evil plans.
15. hon är antagligen en rackare på att genomföra evil plans, men det är det ingen som vet nått om eftersom linn är en allt igenom god människa.
16. hon är duktig på att åka båt för att vara sjösjuk.
17. hon är en fenomenal skoshoppare.
18. hon kan slicka sej på näsan.
19. hon är dunderbra på att spela duo- gitarr (dvs en gitarr, två spelare)
20. hon har en övertalningsförmåga ingen bör underskatta
21-23. hon är specialist på att sola på sommaren, och att underhålla sej själv och andra på stranden under tiden.
24. hon är ASduktig på att skicka sms där det står precis samma sak som man själv tänkte på alldeles i samma stund.
25. hon är himlans dålig på tjejgrejer, en kvalité jag bara måste älska och uppskatta.

så på grund av allt detta, bland annat så borde alla säga

GRATTIS LINN PÅ 25- ÅRSDAGEN!!!
puss puss puss puss puss puss

grattis på alla håll och kanter

ett stoooooooooooooooooooooort grattis till pinglan jeanette som ska stå brud i september



det kommer bli ett superfint och ROLIGT bröllop utan massa tjaffs och trams, det är jag övertygad om =) för att inte tala om hur vilket äktenskap det kommer bli efter det, rocken rollo babes =)


ett stoooooooort grattis till min lilla ak som har skaffat fram en lekkamrat till bebisen-som-vägrar-komma-fram =)
projekt erica & ak 2.0 är igång, och framtiden får berätta hur det kommer te sej, hahaha =) att det blir mer än superbra är väl ingen tvekan om saken =)

en till av ak, det kan faktiskt nästan inte bli bättre =)


den dynamiska duon II, snart på fri fot i en stad alldeles för nära dej =)


och sist ett grattis i förskott till linn the pling johansson som fyller hela 25 STYCKEN ÅR imorgon!
mer om det kommer givetvis just imorgon, men om den där lilla ofödda saken skulle tycka annorlunda så blir det en sneakpeak utifall att =)

grattis grattis grattis =)

förresten så va inte det det sista grattiset, för min kusin kalle fyller faktiskt också år imorgon kom jag på. han blir inte så där ojämn heller, hela 30 ÅR! grattis grattis grattis!


kalle (strax innan han fyllde 25 dock... mamma kanske kan serva med lite bilder på pojken som hon kallade ET hans första levnadsdagar =P )


äh, när vi ändå håller på kan vi väl säga grattis till jay leno, jessica alba och saddam hussein som fyller eller skulle fyllt år idag.

det var nog dagens grattis, so far =) personligen hoppas jag på ett alldeles nytt grattis innan dagen är slut, så vi får väl hålla tummarna för det.

balkongbad

aaaaaah, det är gött med sol =) har suttit på balkongen och läst, filosofierat över livet och ätit äpple sen klockan elva. det är precis så skönt som det låter. vi har sol på balkongen mellan ungefär 11 och 15, perfekt om man är en sån där soldyrkare som jag =)

dock försöker jag att inte få till den där snygga falu rödfärgen som annars berättar för sveriges befolkning att man har tillräckligt med fritid för att spendera den ovarsamt i solen... så pass fåfäng är jag faktiskt att jag vet att det nog kommer tas en hel del bilder inom en snar framtid och jag skulle uppskatta om jag inte såg ut som en kvarglömd julgranskula på dem. det räcker gott och väl med vetskapen om att det börjar bli hårfärgsbyte... inte en sån man köper alltså, utan en sån som mitt hår gärna gör spontant. och juh mer sol, desto rödare blir det. rött är visserligen en fin hårfärg, men den kanske blir finare om man a) får välja den själv, eller b) har samma röda nyans under en längre period så att det inte skiftar från dag till dag (eller morgon till kväll om det vill sej illa....)

jag minns fortfarande med skräck uppenbarelsen 2oo8... när mitt hår antog samma orangea färg som mozilla- räven....

... ja, eller som AKTAS- lappar om man hellre vill det...
då hade håret fått varit ute i solen alldeles för mycket för den helgen...


det var i af inte hår jag skulle prata om. det var balkongen. nu har suttit på den i två dagar och därmed kommit på att den förutom att vara ganska ful är himlans tråkig.
vi har inga utemöbler, förutom två stycken lecablock som bord där tills vi har hittat en annat användningsområde för dom. när man ska sitta på balkongen får man alltså ta med sej sittdon inifrån, vilket inte gör så mycket men det kan bli bökigt i längden. speciellt om man skulle vilja ha ett bord eller nått.

dessutom så har vi juh den här problematiken med grönsaker. jag vet att det är hemskt mycket finare med balkonglådor, men... MEN, någon måste ta hand om dom för att dom ska vara fina också. och denna någon är vem som helst förutom jag, av den enkla anledningen att jag tycker det är skittråkigt och kan komma på miljarder saker som intresserar mej mer än blomskötsel. till och med dammsugning kommer före.

visst, wern har sagt att han skulle vilja ha örter eller nått sånt där...meeeen (igen). det finns få saker jag tror så lite på som att han skulle hålla på med det tillräckligt noga och ordentligt för att det inte skulle bli en balkonglåda med dött hö i så småning om. typ efter nån vecka hit och dit kanske...

aa, projekt balkong är skapat och får nog vara vårens sysselsättning (utöver den där bebisen som aldrig kommer då). för om jag ska bli brun som en pepparkaka utan rött hår tänker jag inte släpa möbler och ha tråkigt var eviga dag =)

Ursäkta, men din själ dog nyss



det här är en titel som bara skriker "eriiiiiiiiica lääääääs mej, läääääs mej nu!!"

sagt och gjort plockade jag med mej boken från bibblan här om dagen och har precis börjat läsa den.
den är lite knäpp, men verkar HUR bra som helst!

det handlar om en framtid inte så långt bort där allt handlar om superior fortplantning, darwin till sin spets. alla är "konstgjorda", föräldrarna (som oftast bara är en mamma, pappor behövs juh inte på samma sätt längre) bestämmer vilka gener dom vill ha, och vilka förfinade tillägg som ska läggas på. staten har ett DNA- förråd där alla kan välja och vraka, vilket bland annat har gjort att på gatan när huvudpersonen bor finns det cirka 50 fotbollsstjärnor med Maradonas genpol.
i skolan finns det fortplantningsövningsrutor där ungdomarna kan öva, men givetvis är det bara övningar eftersom en underlägsen ras är de som föder fram barnen till dessa förfinade, designade människor.
istället för att sitta tillsammans i grupp och kolla in nya H&M- katalogen sittre flickorna och kollar igenom senaste donatorstidningen och bestämmer hur deras barn ska se ut och vilka egenskaper det ska ha.

har som sagt inte kommit speciellt långt, men den verkar superbra och är skriven på roligt sätt. it will make my day sysselsatt iaf =)

ledig från jobbet, dag 1

idag har vi varit på biblioteket. det var det enda vettiga jag gjorde. resten av dagen blev full av nyheter och tärande av soffan.

det är astråkigt att vara ledig. det hjälper inte ens att jag har lånat ett ton böcker för att hålla mej sysselsatt, eftersom jag är alldeles för rastlös för att läsa vilket fall.

vad gör alla lediga människor hela dagarna? hur orkar man vara sysslolös? det är juh jättetärande. jag har vart hemma sen i tisdags, men fram till i fredags hade jag lite jobb att göra hemifrån. men nu är juh allt bara värdelöst tråkigt.

fy farao. vad är det tänkt att jag ska fylla dagarna med fram tills mitt kära barn behagar komma ut?




nu muntrade den där wern upp mej lite genom att visa det här:


en familjevåningssäng, mina damer och herrar. föräldrar där nere och barn där uppe. hurra =)
jag vet inte riktigt vad man ska säga. det är en väldigt praktisk idé, men hallå seriöst? nej, sluta tänk praktiskt. bara tänk vardagligt. tänk om DU hade vart ungen ovanför när du va liten. tänk om du och din pusskamrat var föräldrarna med barnet ovanför huvudet varje natt.

förträffligt vid blöjavväjning om inte annat, garanterar att väcka hela familjen så att alla kan njuta tillsammans av värmen.

eller tänk första gången junior ska ha en sova- över- kompis hemma.. skavfötters ovanför för oss, det blir inte tryggare än så, kan man försäkra de andra föräldrarna om då.

nej, jysk... det var ingen idé som gick hem i den här familjen iaf. kanske funkar den i kinesboendena på campus, dom bor juh en miljard i ett rum och skulle säkert inte ha nått emot en sån här fräsig grej.

skor, här var det skoooor!

nu har jag gjort det igen. det där hemska. rensat bland skorna. kastat tre par. varav två favvon, men är det hål så är det. damn it!

hittade några skor som jag ladrig har använt, och nog inte tänker göra heller. hittade ytterligare några par som jag använt en eller två gånger. så jag tänkte att någon kanske ville ha dom? alla är i storlek 37 - 38, och man kan få dom för en sketansbillig peng om man skulle vara intresserad.



ett par bruna med två cm klack. använda två-tre gånger, har blivit repiga i skolådan men är fina ändå.



ett par svarta slip-in, annvända... aldrig tror jag om jag ska vara ärlig, men säger en/två gånger för att vara säker. storlek 38.



ljuslila pumps, ALDRIG använda... jag kommer inte ens ihåg att jag har köpt dom
storlek 37.



bruna med kilklack, heller aldrig använda. dom var för små =/ storlek 37 iaf.



ett par svartgråa lackskor, använda en gång på herrmiddagen förra året. storlek 37.



mina polska vinterskor. dom har jag använt en hel vinter, när jag var 16. sen dess not so much alls.
men jag kan liksom inte med att göra mej av med dom ändå, dom är himla mysiga. dock förstora för mej nu för tiden, storlek 38 från början men som sagt lite utvidgade efter en vinter med raggisar i.


är det nån som vill ha? =) annars hamnar dom på kårens loppis så småning om, tillsammans med massa andra av mina skor som bor där sen sist.



i övrigt har jag nu gjort mej av med 31 par skor sen i höstas. det är sjukt. jag har 30 par framme nu, ni vet såna man använder dagligen eller åtminstone ganska ofta... och sen en flyttkartong med vinterskor. jag fruktar lite för vad som kan hända med vinterskorna eftersom dom får bo i källarn nu. stackars ensamma skor, tur att dom har varandra.

vuxenpoängen plingade på dörren...

... och nu får vi börja betala tv- avgift.

så kan det vara.


vuxenpoängen fortsätter i övrigt att trilla in. igår bakade vi hela vi hela kvällen. mammas/nils-emils bullar och foccacia, hela frysen full. sen hällde werner ner ett paket gula ärtor i vattenbad. imorse läste vi på förpackningen och upptäckte att det blir 12 portioner. en ganska rejäl lunch och massor med mat till frysen igen =)
note to self: kolla före nästa gång.

jag skyller allt på skrivbordet. nu har jag inte haft skrivbord sen jag bodde hemma, och då var jag nog mer vuxen än vad jag varit som student 57 mil ifrån mamma. men nu, med ett stort och fint skrivbord stoltserande i vardagsrummet så sitter man plötsligt här med hemlagad ärtsoppa, hembakt bröd, tv- avgift och IKEA Family- kort. bordershopen- klubbkortet får inte plats i plånboken längre, och rabatterbjudandena från H&M är bortbytta till såna från Libero och Pampers...

och ingenting verkar det minsta konstigt. helt naturligt bara. det enda mitt huvud tycker är konstigt nu är att jag har alla handdukarna i köket, eftersom de får plats där och wern faktiskt hade någon form av halvlogisk förklaring om att man kanske ska ha saker där de får plats istället för att ha saker där dom borde vara men inte får plats....

så det kan bli =)

slåss med snabeldraken

imorgon ska vi tillbaka till råtthålet. vi har inte vart där sen långfredagen, men imorgon är det första besiktning så vi tänkte passa på att städa lite också.

fy farao vad tråkigt.

jag hatar att slåss med snabeldrakar, dammlejon och de skånska kalkmonstren. och jag vill inte riktigt dra mitt gravidkort heller, eftersom wern gör så mycket annat snällt.

å andra sidan kanske det blir en lätt match, eftersom det  nu inte finns några möbler som den jäkla manicken kan fastna i och inga mattkanter som den fan inte kan ta sej över hur stora hjul den än har. det kan med andra ord och lite tur kanske till och med bli en smärtfri upplevelse för alla iblandade.

värre lär det bli med det där kalket som finns precis överallt. å andra sidan fanns det fan över allt när jag flyttade in också så man skulle ju kunna hoppas att de inte anmärker så mycket på det. men... med den förträfflige bekim vet man juh inte. jag och wern är väl knappast hans favoriter. jag tror inte någon på denna jord är hans favorit.

imorgon är alltså krigens dag, vi får se vilka som kommer segrande ur slagen. jag hejar på mej. till alla grannar i hus 30, det är alltså inget riktigt krig som låter imorgon utan bara ett alldeles vanligt städkrig mellan mej och dammsugaren...

en minnets dag

jag ska bara meddela att idag, den 10 april 2010, befinner sej alla mina kläder inne i garderoben. förutom dom som är i tvättkorgen.


jag vill dedikera denna dagen till min kära mor, hon har nog längtat efter detta sen forntiden.



dessutom, som grädde på moset, finns det bara strumpor med kompisar i min strumplåda. och strumpkompisarna ser lika dana ut, det är alltså bara ihopparade strumpor.


vart är min guldmedalj?

vilken tavla

detta kan ses som en bekännelse eller som en efterlysning.

när vi flyttade i fredags så hade vi tusen prylar och tre medhjälpare som inte riktigt hade koll på alla våra miljarder prylar, givetvis. inte ens vi har juh det.


så på något sätt har den här tavlan hamnat hos oss



är det någon som saknar den? någon som vet hur den hamnade i vår lägenhet (eller först och främst i werners pappas bil, för därifrån var det olle eller werner som bar in den hit...)? nån som vill ha (tillbaka) den?

vi har inte stulit den med flit. min teori är att någon såg att vi flyttade och passade på att smuggla undan den, alternativt ge oss en hemlig present utan ledtråd till vem den hemlige välgöraren är.

erica&wern, kristianstads nya konsttjuvar

en jävla typ




idag när jag satt och väntade på bussen vid min nya hållplats så stannade det till en bil på andra sidan gatan. ut hoppade en alldeles vanlig gubbe, en sån där som finns i dussintals på alla arbetsplatser världen över. en dussingubbe liksom.
gubben går runt bilen, in bakom busskuren och verkar där inse att den är gjord av glas och därför genomskinlig. då tar han ett kliv över buskarna och hamnar inne på kyrkogården.

jag funderade över vad han hade så bråttom in på kyrkogården att göra, så att han inte kunde använda grinden fem meter bort som alla andra. speciellt när han började gå upp mot grinden, fast på insidan av kyrkogården då.

föga anade jag att det inte var grinden han tagit sikte mot. det var ett par höga buskar som var målet för hans raska promenad. och vad skulle han fram till buskarna att göra? vattna, tydligen. men inte med vatten som alla andra, nope nope. denna gubbe tyckte tydligen att kyrkogården skulle föräras med hans urin, denna tisdag efter påskhelgen. mitt på blanka dan. en helt vanlig gubbe, en dussingubbe.

jag var så chockad att jag bara blängde. när han var klar använde han grinden för att komma ut till sin bil igen, han satte sej och körde obekymrat vidare.



vilken vuxen människa med någon form av tankeverksamhet och respekt i kroppen hoppar in på en kyrkogård för att pinka? jävla idiot. han kom juh körande från stan, var de offentliga toaletterna inte tillräckligt fancy för hans goda smak? om jag nånsin får reda på var han bor ska jag kissa på hans altan. ordentligt. så att det skvätter om det. jäkla gubbe.


vad som göms i snö

sista rycket nu med packningen, köksskåpen ska tömmas.

och vad hittar man då?

massa glasflaskor, av blandad promille




man kan hitta gamla polare från förr i världen


låt mej presentera ludde och nallekalle, my best boys


längst in i skåpet kan man hitta ailens. vi hittade bara en, men det räckte. han flydde nog från plastpåsefängelset vi höll honom i från början. anonym som han var saknade vi inte honom, och han hade nog kunnat klara sej länge på flykt, om han bara inte hade befunnit sej på fel plats vid fel tillfälle.


jag tycker han är rätt söt ändå, påminner om det där monstret från Ghost Busters som man kunde få som fingerleksak ni vet. söt eller inte, vi gjorde oss av med honom....


när vi var klara med skafferidelen var det dags att åka till den nya lägenheten =D och mer om det kan ni se och läsa på ninjabloggen


stort grattis till kristina förresten som fick sin lille theo idag =) tusen kramar till den nya lilla familjen!

RSS 2.0