mellandagarna

hem hem hem ljuva hem. jag ska aldrig lämna mitt västerås igen, förutom när jag måste. tyvärr måste jag lämna det ganska snart, eftersom jag för några år sedan bestämde mej för att flytta härifrån. det va typ jättedumt. men nu är det bara nått år kvar, och sen sak jag aldrig lämna den här staden igen, va så säker. jag bor här. allt finns HÄR. det gäller bara att ni skänepackisar fattar det och flyttar upp till städernas stad, my city in love; Västerås. it is so fucking nice, valfri betoning =)

mellandagarna förresten, de är de enda dagarna på året man får vara elak. varför? jo, för att tomten är på semester, och då tittar han inte om man är snäll. men han är på plats igen den 1 januari, så då får man börja passa sej.

Jag tänkte jag skulle passa på att göra en sån här fåning uppdateringslista =) för jag har inte direkt något bättre för mej.

1. gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? jag var med om en jordbävning. och jag har ätit både grodor och sniglar.

2. höll du några av dina nyårslöften? jag kunde inte göra det, eftersom mitt nyårslöfte gick ut på en annan människa och det sket sej ju....

3. blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? typ alla =) men bäst va när Natalie kom <3

4. dog någon som stod dig nära? det beror på hur man menar med dog... men biologiskt, så nej.

5. vilka länder besökte du? polen, tyskland, danmark. ja, det finns ett mönster =)

6. är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? träning, trygghet och trivsel skulle man väl kunna säga.

7. vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? jag hoppas då fan på inget, men den 8 december var väl ingen höjdardag direkt.  

8. vad är det bästa som hänt dig år 2008? allt smart jag har filosofierat fram under året. och Qk! och Natalie <3 

9. största misstaget? har jag nog gjort ja... 

10. har du varit sjuk eller skadat dig? lite sjuk, lite skadad men inte mer än vanligt. förutom när va på sjukhuset i karlshamn =)

11. bästa köpet? måste vara några av mina skor. eller när jag fick mamma att köpa luftmadrassen =D

12. vad spenderade du mest pengar på? Räkningar, och sprit.

13. gjorde någonting dig riktigt glad? ja, men det va mest lögn alltihop så det räknas inte. fast bäst va när kanarie sa att han va pappa =) 

14. vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? maskinen, den jävla i kissed a girl och om bara min älskade väntar.

15. var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? mycket mer ledsen. fast jag trodde att jag var glad.

16. vad önskar du att du gjort mer? brytt mej mindre, fokuserat på sånt som var viktigt, åkt hem oftare.

17. vad önskar du att du gjort mindre? levt på låtsas. 

18. hur tillbringade du julen? hemma hos mamma och pappa och anders, finns inga andra alternativ i min bok.

19. blev du kär i år? näpp

20. hur många one night stands? färre än min pojkväns kan vi ju säga iaf.

21. favoritprogram på tv? top model, project runway och the big bang theory =D

22. hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? ja

23. bästa boken du läste i år?
 Rasmus på luffen och alla böcker av Jo Nesbo 

24. största musikaliska upptäckten? kommer inte på någon =) allat typ =)

25. något du önskade dig och fick? jajja, mamma och pappa ger mej allt <3

26. något du önskade dig men inte fick? hrm... en trogen pojkvän?

27. årets bästa film? gillade Joker som fan, och Barnhemmet!

28. vad gjorde du på din födelsedag 2008? vaknade av att pålen åkte till malmö, och sen hade jag en helt vanlig tristt jävla pissdag fram tills kanarie kom och vi skulle jobba på kåren. men sen blev det piss igen. piss piss piss.

29. de bästa nya människorna du träffade? qk-ida =) och mina favvo-nollor jonas håkan och martin =)

30. hur skulle du beskriva din stil år 2008? inte som jag, en låtsaserica som var depp och längtade hem typ.

31. vad fick dig att må bra? stranddagarna med linn =)

32. vilken kändis var du mest sugen på? colin farrel, alltid =) och mr depp =) 

33. vem saknade du? Mormor, som alltid. och min ak =) min fina fina ak <3

34. favorit månad? september =) bara början dock, resten va lögn igen =) men nollningen va bäst. eller juli,sommar i åhus =)

35. finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Hrm... ja. pålen hade kunnat ge fan i att dra över kalle langs jävla syrra, det hade gjort mitt år mycket bättre. han hade kunnat att INTE ljuga för mej hela året, det hade också varit mycket bättre. och jag hade kunnat vara mest i västerås, för det är nog bäst.


så, lagom bitterfitta, men det får man vara om man vill. 2008 var väl ett ganska okej år, men är man tjurig så är man. bättre att få ur sej det idag än att sitta och fjanta imorgon =) imorgon ska jag fira nyår med dom som betyder mest när allt kommer omkring, familjen + Morsor & Co:. det är alltid, ALLTID bäst =) inge bråk, inge tjaffs, bara roligt roligt roligt. jag och pappa ska leka bar, och jag och mamma ska leka vinprovning =)

Gott nytt år på er! Ha så kul i Malmö mina hjärtan, skåla för mej också kära qkhäxor och linn =)

det är konstigt ibland, men så är det juh bara....

jo, det va ju så.... det va ju så det va. ja, han har vart det. ja, vi är fortfarande tillsammans. eller, vi gjorde slut och blev tillsammans igen. en ny början. ja, jag vet att typ alla tjejer tänker "hur fan kan hon förlåta honom för det, det skulle minsann aldrig jag göra." synd om dej då, men nu är det så i mitt huve att tanken på att vara utan pålen är värre än att tänka på det han har gjort. om du fick chansen att vara med den du älskar, skulle inte du ta den? och om det är nån som sitter och tänker att "jaha, men nästa gång det händer tänker jag då inte ställa upp för henne. hon har gjort sitt val blablabla" så tycker jag att isf klarar jag mej nog utan dej också. så, nu var det sagt. jag vill nog inte prata om det mer faktiskt, för innerst inne är det här en sak mellan mej och pålen och ingen annan kan förstå det. vi är vi. ni andra är det inte. va glad istället, jag är glad. och trött =)

nu till det mycket mycket roligare! äntligen ko snön, igår kväll. den är med all säkerhet borta nu, men iaf. den kom. och idag är det bara en enda vecka kvar tills jag får åka hem med till min mamma. och pappa. och anders. och jenny. och ak. och alla andra underbaringar =)

jag måste ha riktiga vinterskor. alla mina skor läcker in som tusan. hur ser riktiga vinterskor ut? för jag vill inte ha såna joggers, eller bautakängor som knappt går att lyfta från marken. finns det inget mellanting?

lucia idag, återkommer nog med kvällens händelser. jag ska ju jobba pub, så mycket festande blir det för min del. typiskt.

adventskalender

Enda sedan jag var liten, strax innan jag skulle fylla ett eller två tror jag att det var, så har jag haft en adventskalender. En speciell adventskalender, en jättefin strumpkalender i vävsäckstyg. Varje år har den varit fylld med 24 småpaket. N
är jag var pytteliten innehöll den duplo-klossar och annat smått. Några år var den fylls med lite godis, dock mest Extra- tuggummi eftersom det var det jag tyckte bäst om. På senare år har det vart småprylar. Och jag älskar den som bara den.
Mamma har alltid muttrat och beklagat sej över den dagen jag fick kalendern i present av någon, och ännu mer över den dagen jag tvningade mamma att skaffa en lika dan till min lillebror. Eftersom han är född i oktober var han juh bara knappt tre månader när den 1 december var, men jag tyckte att han skulle ha en. Banne mig, envis var jag! Så mamma stackarn fick sitta upp på kvällen den 30 novemeber och sy en strumpkalender åt honom, gjord på två av hennes mamma-kjolar som hon hade haft, Jag tycker fortfarande inte att den är lika fin som min egen, men den osar precis lika mycket kärlek och ljuva barndomsminnen.


I bakgrunden ser man Anders kalender till vänster och min till höger.
Fotot är från min 18årsdag, men jag hittade inget bättre foto....


När jag flyttade ner till Kristianstad skickade mamma ner strumpkalendern på posten första och andra året. Precis som vanligt beklagade hon sej över att strumporna var så små, det gick ju inte att få ner något vettigt i dem längre. Andra året glömde jag kalendern här nere när jag åkte hem över jul. Vilken fasa det var! EFter det bestämde mamma att kalendern stannar hemma hos henne, och vill jag ha den lär jag ju se till att komma hem några dagar innan jul, för annars fylls den inte alls. Självklart är min mamma alldeles för underbar för att neka mej en julkalender så förra året startade en ny tradition.
I slutet på november 2007 fick jag en avi från posten att jag kunde hömta ett paket, Jag tyckte det var konstigt eftersom att jag inte hade beställt något. Paketet var en hårt surrad sopsäck, tejp överallt. När jag öppnade säcken spreds sig en doft av citrus i korridorsköket, där jag bodde då. Säcken innehöll nämligen mammas nya idé. Istället för strumporna tänkte hon att hon skulle fylla småpåsar med lite blandat smått och gott. Hon ville fästa påsarna i en sån tjock glitterslinga. Tyvärr hittade inte mamma några småpåsar, 24 stycken, för en billig peng som inte var genomskinliga. Vad göra, tänkte mamsen. Hon är lite påhittig trots att hon försöker spela anti-pysselmänniska. Hon köpte helt enkelt hundbajspåsar. Jätteäckligt tyckte jag, tills mamma påpekade att det ju bara var helt vanliga påsar tills man la hundbajs i dom, och det hade hon inte gjort försökrade hon. Citusdoften berodde på att hon lyckats köpa påsar med doft, för att dom inte skulle lukta så mycket hundbajs efter användandet. Skitsamma tänkte mamma och fyllde påsarna med små julpresenter istället. Jul och jul, blev det förresten inte, det mesa var städprylar eftersom jag skulle flytta under mellandagarna.

I år ville inte mamma skicka ner hundbajspåsar, utan valde istället postens vanliga blå kartong fylld med 19 småpaket. (jag åker hem den 19 dec, så resten finns i strumporna). Pålen är jätteavundsjuk, så han får öppna några av paketen när han är snäll. Mamma sagt att han kan få en kalender han också nästa år, men bara om han är snäll och äter sin spenat =P

Hittills har jag iaf fått:
1 dec, Lypsyl Shine. Jag får alltid nått till läpparna den första, eftersom jag alltid haft så torra läppar på vintern.
2 dec, strumpor. Vanliga alltså. Till fötterna =)
3 dec, ett paket plåster. Mamma vet att jag har klagat på att pålen har så dåliga plåster hemma hos sej.
4 dec, en disktrasa med trycket "Städa städa varje fredag och så varje jul, för det tycker jag är kul!" på. Jag och mamma brukar muttra fram det när vi städar inför jul hemma.
5 dec, en diskborste, sån man fyller på med diskmedel. Gött gött =)
6 dec, en fickkalender. Dessutom har hon fyllt i mitt namn redan; Mammas pussgurka von Skruttis. Yes! Kände att mina vuxenpoäng och mammas hönsmammapoäng steg i taket där.... =D

Ja, jag vet att man kanske ska hålla på med sånt här när man snart ska fylla 22 år (my god my god my god my god, åldernojja åldersnojja!). Men jag och mamma har kommit överens om att vi nog kan hålla på med det här tills jag får egna barn.... så några år till iaf =)

men för helvete....

jag har aldrig haft så tråkigt i hela mitt liv. pålen är för visso hemma, men han ligger och sover vilket gör att jag inte kan göra någonting. ingenting alls. kolla på tv, men det är inge roligt. sitta framför datorn, men tyst eftersom man inte får göra för myket ljud av sej. så sanslöst jävla tråkigt. vädret är piss, annars hade jag kunnat gå på promenad iaf... men nej nej. det här suger så vansinnigt mycket. och inte fan lär det blir bättre under dagen känner jag. fy tusan. JÄVLA PISS.

vart fan är linn?

there's no sunshine whens she's gone

och inget jävla solsken här heller tydligen. bara för att jag så gärna ville åka iväg, och för att vi så gärna skulle vilja vara spontana så funkar ju självklart inte det. för det finns bara jävla två- veckors resor kvar. OCH DET GÅR INTE FÖR ATT "NÅN" HAR ETT MUPPJOBB SOM ÄR IVÄGEN FÖR ALLT JAG VILL JÄMT OCH STÄNDIGT!

skål för oss älskling, jävla mysig kväll det här. blir bara bättre och bättre. jag är så lycklig att jag helst bara vill dö. med betoning på dö. hoppas den här jävla helgen tar slut snart. jag hatar helger. jag hatar hatar hatar hatar hatar hatar helger.

FY FAN

jag vill bara åka hem till mamma och skita i precis allt som har med den här jävla pisstaden att göra.

fucking friday

Idag är det den femte december. Idag har jag varit tillsammans med Mattias Jonatan Berglund i ett år. Och här sitter jag själv med en kanna vatten, eftersom Joddla med Siv spelar på Grand vilket gör att dom behöver typ all peronal. Fuck off världen, you're piss' me off!

(Nu fick jag lite näsblod, förlåt världen det var inte meningen att vara så vrång...)

blä blä blä. Nog buttrat om det nu, jag är ganska van att fira saker själv utan pålen ( <-- det här är vad som kallas att bitterfitta sig).

(Nu smsade min Jenny mej och frågade vilket öra som var Bög- örat. hahahaha. det är höger, så alla vet. Hon gör mej alltid glad)

Jag tänkte fortsätta min lista på stupid ideas, eftersom jag inte har nått bättre för mej.

Stupid idea nummer 5: "Klart vi kan tälta!"
Vi skulle åka och hälsa på mr Bird, min sötunges pappa, på High Chaparral i somras. Vi funderade lite över hur vi skulle bo, men snåla satar som vi är valde vi tält. Vi fick låna ett tält av snälla Anna och Pinky, som enligt dom skulle vara "idiotsäkert". Hur svårt kan det va?, tänkte jag, Pålen och Linn stolt. Exakt så här svårt kan det vara;
- Försök 1. Vilken del ska man sätta upp först då? Inner eller ytter? Vi chansade på inner. Efter att ha konstaterat att det va nått fuffens med pinnar och annat kom vi på efter en tio minuter att det antagligen var fel, Ytter först!

- Försök 2. Det här var ju busenkelt. In med pinnar i hål, och vips så stod tältet upp.
Fiffigt, tänkte vi när vi såg att yttertältet inte hade några fästen för dom där jobbiga snörena som man alltid snubblar över. Otroligt att man bara skulle behöva tältpinnarna som man bankar ner i marken!
Va knäppt, tänkte vi när vi upptäckte en påslucka på yttersidan som gjorde att dom utanför tältet kunde kolla in i tältet, utan att nån inuti tältet skulle kunna göra något åt det.
Lite komplicerat, tyckte vi att det verkade när man var tvungen att fästa upp innertältet i massa snören som hängde runt om. Men men, vi satt snällt där inne och drog snören genom hela innertältet. Men hur skulle man fästa snörena? Det kändes lite ostabilt... Bäst att ta sej en funderare, och kanske en öl. Under denna funderare kommer Kanarie till vår undsättning, och sina 5 tequila-shots och lika många öl till trots konstaterar han ganska snabbt att vi har lyckats sätta upp yttertältet ut och in. På riktigt. Ut och in. Snörena på insidan skulle inte alls fästa upp innertältet. Dom skulle vara helt vanliga tältsnören på utsidan, såna man snubblar över. Idiotsäkert måhända, men inte säkert för tre idioter fastslog Kanarie.
- Försök 3. En salongsberusad Kanarie får upp tältet, och pumpar madrassen på ca 5 minuter. Vi andra drack öl, det var jobigt att se någon vara så genialisk.
Den bästa idéen med själva tältandet var också att vi hade bestämt oss för att ha tältet lite grann på en höjd så vi skulle slippa inomhuspool när det började regna. Vi ville ha tältet nära trädet dock, för då skulle det ju inte regna så mycket på oss. Bara så att alla vet det; det droppar ganska friskt från en björk, och den skyddar definitivt inte mot regn. Dessutom hade allt flyttande på tältet gjort att vi ändå hamnade i en sänka och hade inte mindre än tre ganska djupa pölar inuti tältet när vi vaknade lördg morgon. Vi är bäst på att tälta =D

Resten kommer senare. nu är det foodtime.


översvämmning

det är översämmning i mina ögon. har störtbölat till greys anatomy till synes utan anledning. hej hormoner väljer jag att kalla syndromet.

fy tusan vilken söt farbror det var med.. och en söt tant. tänkte nog på mormor och morfar. har aldrig sett dom tillsammans dock, men dom var och är världsbäst på varsitt håll. det var kärlek det, sån där fin kärlek som tar slut bara för att man älskar den andra personen så mycket.

finfinaste morfar, snart ska jag hälsa på dej. 18 dagar kvar =)


jag morfar och min lillebror för massa år sedan


min lillebror, morfar och jag på min student

Stupid ideas make stupid friends, eller tvärtom =)

Jag och Linn har känt varandra sen i augusti 2005. Det är inte jättelång tid egentligen. Men tydligen alldeles lagom för att hinna komma på otroligt många dumma idéer. Det bästa med våra dumma idéer är att de alltid, alltid får oss att skratta så otroligt länge åt dem. Jag ska försöka att lista några av dem, typ tio stycken faktiskt.

Stupid idea nummer 10: "Är det någon som vill ha popcorn?"
under en liten myskväll med en hel dröse människor beslutade jag och linn att det var dags för popcorn. inte så mycket för att det är artigt att bjuda på nått när man har gäster utan mest för att vi ville ha popcorn.
"Hmm, vi är ju några stycken, ska vi poppa två omgångar?" Så klart blev svaret på den funderingen nej. Det är ju ingen sport. Fram med syltkastrullen bara, här ska poppas popcorn. På med plattan, i med majskärnos och olja, till och med på med lock! Allting verkade gå som smort, ända tills poppningen började ta i på allvar vill säga. Om man ska göra popcorn till typ 7 personer, varav två av dom är jag och linn så måste man ta i lite... Om man ska ta i lite måste man vara beredd på att en sån där 7l- kastrull kanske inte riktigt räcker till. För det gör den inte. Sen får man springa runt och jag popcorn över hela diskbäken eftersom de har poppat bort locket på kastrullen och det fortfarande bara kommer mer.... och mer... och mer... Men skoj var det!

Stupid idea nummer 9: "Klart vi ska ha smågodis till filmen!"
Den här idéen är faktiskt inte vår egen. Det var Rickards. Vi skulle ha filmkväll i korridoren på den tiden det begav sej, och Rickard generös pojkvän som han var tycker ju att hans flickvän så klart förtjänar att få lite godis till filmen. Dock vill han inte följa med och inhandla detta, så Linn rycker helt oväntat tag i mej, så klart. Brum brum brum, ner till f.d. Videomix (hatar deras nya namn btw) och in i paradiset för godis älskare.
"Åh, det här måste vi ha, och det och dt och det! Och det tycker vicke om, och det tycker ricard om, och det och det och det"
Dags att betala.... 200 spänn godis. Tack så mycket rickard. Gott var det, och tro mej att den sockerchocken gjorde vad den skulle för fnisseriet den kvällen =)

Stupid idea nummer 8: "Köp cigg så får ni vin!"
Även denna idé är från början inte vår, utan pålens. en ljuv försommarkväll för typ 2 år sedan hade någon bestämt att vi skulle ha filmkväll i korridoren (återkommande tema verkar det som...) pålen ringde från jobbet och ville att vi skulle festa när han hade slutat. det ville ingen annan, men han misstänke nog att jag och linn lät övertalningsbara. när han ringt och trackaserat oss i två timmar kommer han äntligen på det ultimata övertalningsknepet: "Om ni festar med mej ikväll bjuder jag er på vin" Taget sa jag och linn utan att tänka det minsta på de andra i sällskapet. Då ställer pålen även kravet att vi måste köpa cigg till honom. Å, shit tänker vi, klockan är kvart i nio! Ica stänger ju nio! Vi panikspringer upp ur slösoffan och tjongar våra huvuden i varandra av farten. Efter att vi är klara med skadebedömningen springer vi iväg. fem i ica är vi framme, bara för att upptäcka att ica så klart stänger klockan åtta på lördagar. vi ringer till pålen som fnissar fram att det visste ju han så klart. tusan ta honom. kvällen slutar iaf med att vi dricker upp hans vin med hull och hår,
och än idag svär vi oss blå över hans fräckhet att tvångsmotionera oss....

Stupid idea nummer 7: "Vi botar halsbränna i halmstad!"
Efter flera dagars supande på hjärtslaget i halmstad händer det som måste hända alla studenter en vacker dag. jag och linn drabbas av den smärtsammaste halsbrännan någonsin. efter tidigare misstag har vi dock med oss rikligt med samarin. men what to blanda med? så där klockan tre på morgonen känns det så där rockigt att dricka vatten på en studentfest, speciellt när man inte vill åt vattnet. man vill åt den där superflaskan med vodka-redbull några killar snällt bjussar på. jag och linn sätter på oss genihattarna och övertalar grabbsen om att vi ska få hälla ner lite samarin i flaskan. lyckligtvis har boysen ockås halsbränna och förslaget är taget. man kan lätt tro att vi levde lyckliga i alla våra dagara efter det här, men det gjojrde vi absolut inte. fy tusan satans jävlar vad vi hade ont i magen dagen efter. gå upprätt var inte att tänka på. aldrig mer samarin med vodka-redbull.

Stupid idea nummer 6: "Vi åker till Lund istället"
Jag och linn hade varit i malmö och shoppat lite. för att minska risken att vi skulle ha ihjäl någon på vägen hem beslöt vi att det va bäst om vi åt innan vi satte oss på tåget. vi åt på subway (sista gången jag var där btw). gott var det. och tid tog det. lagom tid så att vi precis missade det fjantiga hemtåget med någon minut bara. brainy som jag är kommer jag på att i lund, där går ju tågen så ofta. man är ju aldrig fast speciellt länge i lund. "kom linn vi åker till lund istället, där går tågen oftare till kristianstad" eller hur, kunde linn ha sagt. det gjorde hon inte. hon sa okej. synd bara att alla tåg som åker via lund til kristianstad ANTAGLIGEN börjar i malmö? jo, så är det. så istället för att sitta i flera tusen år på malmö C där det händer lite grejer åtminstone, sitter vi i Lund och funderar på hur sakta tiden egentligen kan gå =)


Mer blir det inte för den här gången, men resten av idéerna tål att vänta på. De innehåller fler resor och dessutom lite av våra estetiska sidor.

som askungen utan möss

idag är det dammiddag på kåren.
och jag sitter här.
det är världen roligaste kväll på kåren, och jag sitter hemma och ruttnar. för jag har VFU och tusen saker att göra.
så jäkla puckat.
jag känner mig som askungen, men utan några jäkla möss och tack gode gud inga fåglar som flaxar runt omkring och sjunger. jäklans pedaler.

denna dag suger, även om snön kom. jag äskar snö egentligen, men ingenting är roligt idag.

PISS PISS PISS PISS

Ibland önskar jag att jag hade en ordentlig fiende som man kunde ta ut sina aggressioner på. men nej nej. här är man kompis med alla för det är ju så jäkla roligt. hade vicke picke vart här nu hade jag kunat piska honom i mario cart. eller bara vara så elak mot honom att om han inte vart som han är så skulle han gråtit. why must the stupid child move to kalmar is the question.

haha!
Kom förresten på att jag har hört två asroliga saker på praktiken =)

1) Angående bildspråk
Läraren förklarar liknelser och nämner de gamla vanliga; listig som en räv, flitig som ett bi mm. Sen ställer han frågan om nån elev kan hitta på ett eget förslag. En kille räcker upp handen och säger: Så blöt som ett spöregn.

2) Svengelska when it is the best
Ibland kan man glömma orden, men logiken är det inget fel på =)
"Jo, men jag tänkte så att... händer heter ju hands. då borde ju tänder heta tands [tä-nds]"

sjukt roligt för oss med humor =)

RSS 2.0