religion for dummies




vetenskapligt och bra =)

vakum

det bara står still i skallen. opepp på allt, för ovanlighetens skull. to-do-listan känns ovanligt tråkig och det är inte mycket som verkar lockande... stupid höst. kan man få lite snö eller så att man blir glad nån gång?



det är så fint, det är så mysigt. det är underbart, alltid!

annars idag då? jorah, jobba tusen, gå hem, packa och förbreda mej på det där grejset jag och jeppe ska åka på. riskbruksprojektet om studenters alkoholvanor. jag och jeppe är representativa, som tusan =P

tänk om man bara kunde få sova lite?
mjuka fina kudde och gosfilt, det va alldeles för länge sen vi umgick på riktigt nu. alltid är det nått som stör =P

aj aj aj

kan man få ont i huvet för att folk är... så jobbiga?

folk, värsta sortens människor. for real.



nu tar jag min franska mössa och drar nått gammalt över mej tills alla tusen möten börjar..

eller nej, jag fostsätter nog snällt jobba och förvånas över människor.

ett sånt dära citat

för ett tag sen, på partistämman så lillebror niklas donkis en rolig sak. eller rolig och rolig...

så här va det iaf:

...fast nu kom jag på att jag inte kommer helt ihåg hur det va. men det va jag sofie ewa och niklas, antagligen nån mer och vi pratade om nått yttrest viktigt.
det kan vara så att vi först pratade om hur illa det luktar i karlshamn när vinden ligger på, smörfabriken är igång och tången ruttnar i hamnen. eller så pratade vi om näsby industriområde här i kristianstad.
hur som helst, oavsett vad så utbrister sofie mitt i allt ihop.

- aa, fy faaan! när kakfabriken är igång och det stinker kakor överallt. fan va det är jobbigt!

då blir niklas arg. han bor i karlshamn. i karlshamn luktar det illa. av smör och rutten tång, bland annat. han blir inte arg som hulken kanske, men en smula irriterad och med sin mest lillebrorliga röst får han fram:

-åå, bu-hu. stackars bortskämda kristianstadflickor, luktar det KAKOR i eran stad? va jobbigt för er.

några dagar innan hade niklas flickvän kräkts på väg till bilen för att luktade så illa utomhus. han ville nog byta till kakstank istället.

jaja, jag hade det på hjärnan sen igår iaf så jag tänkte dela med mej av vad som händer i mitt huvud bara =)

här är jag och niklas på korvfest. det va gott, med blåbärssyltsvodka till. smaksens =)


hemma från hemhemma

åååh <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

det där va precis vad jag behövde. det och ingeting annat. en alldeles underbar helg, riktigt skönt och underbart. är full med nya krafter.

min familj är mysigast i världen. och mina brudar med =)

werner brukar säga (för det har lindvall(?kanske?) lärt honom) att bensin är för bilen vad mat är för magen. det stämmer inte alls för mej. bensin är bilen vad släkt och vänner är för mej. man får i sej alldeles precis rätt mängd näring genom att pussas med mama, kramas med pappa, bråka med fladers, mysa med morfar, fika med morsor och snacka skit med ak och jeanette. behövs ingen mat här inte, även om man får det ändå. mängder av det, och god dessutom.

liv i lyx = liv hemma

----------

nu ringde precis min telefon. den låg i jackfickan, jackan var lagd över stolen. jag snurrade på stolen för att nå jackan. jackan flyttade sej givetvis med stolen. det tog ett varv innan jag insåg problemet. ibland...ibland borde jag nog bara gå och lägga mej. men nu ska jag fortsätta jobba =)

whatever happend to sten?

sten, ni vet vår inneboende fjäril...har juh inte skrivit alls om honom på ett tag. för ett tag sen frågade lillebror, ni vet han dendära niklas donkis, vad som hände med sten.

sten stack.

utan att säga hejdå.

wern satt med öppet fönster, och helt plötsligt flaxade sten till och försvann ut. kvar på golvet satt en lätt tårögd joacim med darrande underläpp. nee, det hade han kanske inte, men han ställde sej upp och ropade "steeeeen" ut genom fönstret, men ett uns av förtvivlan i rösten.

så, nu vet ni det. herrå sten.

sten. mannen. myten, fjärilen.

nättanplättan

om man vill.

så kan man.

check outa den här bruttan

hon är typ...asball.

så ni veeet




hmmm

oj oj oj... igår va ingen tapper dag. men nu är det mycket bättre. tänk vilken tur att man faktiskt har världsasöta sambon som kan tänka sej att sitta upp mitt i natten och prata.


bra är han. söt också <3

Ta bort mej

Ta bort mej här ifrån, nu. Vart som helst. Eller nej, jag vill hem måste hem. Jag vill hur som helst INTE vara nånstans i närheten av här. Nu har jag ledsnat fullständigt på det här. Jag vill inte kan inte orkar inte mer. Jag vill bara hem. Jag vill hem till min mamma. Jag vill hem till min pappa. Jag vill hem till min lillebror. Jag vill hem till nånting där det inte är så att allt man gör automatiskt blir fel. Jag vill hem till dom som beter sej som folk. Jag vill...faktiskt bara gråta egentligen. Nu ska jag osova och sen gå upp till en till helt fantastisk dag fylld av massa skit och ingenting annat. Eller så ska jag lyckas försvinna i sömnen och bli teleporterad till mitt fina underbara västerås <3

så SÅ bitter

jag är så jävla bitter nu att... att snart har jag inga tänder kvar för att jag har gnisslat ner dom till tårna.

bildjäveln har jag snott från nån lenox och jag hoppas det är okej.
jag bryr mej inte vilket fall.


vart är det där förbannade knapphelvetet som man kan trycka på för att explodera?

inget roligt alls

nää, fy katten. vaknade och kände på en gång att denna dag är sänd från ett ställe bra mycket varmare än sverige om än inte ett dugg trevligt.

jag vill inte alls vara med och leka idag. jag har ont i halsen, i örona, har sovit piss eftersom den där sjuka sambon tydligen har paxat hela sängen på grund av förkylning. att det knöliga under honom var jag verkade inte bekomma honom så mycket. jag är gnällig och puttrig. jag vill hem till min mamma och pappa. där slipper man allt som är tråkigt =)

to do lista i västerås alt. saker-att-se-fram-emot-så-att-jag-blir-lite-gladare-idag-och-inte-går-upp-i-atomer-av-ilska

- kramas med mamma, pappa och flandersen
- förhoppningsvis få en snutt tårta eftersom flanders har fyllt år (detta är en pik till min högt älskade och ärade ömma moder som jag hoppas bakar bara en liiiiiiten jordgubbstårta till sina två älsklingsbarn så att dom kan fira broderns födelsedag tillsammans =P ) (visst är den hårfin, tror ni hon fattar den?)
- shoppa en miljard saker på stan, hoppas på att nättanplättan jean eller akkotten är lediga och vill leka "spendera pengar man egentligen inte har"- leken på fredagen
- dricka öl på en pub på fredagen med flanders, för han har fyllt 18 och får göra det. det säger regeringen.
- kanske shoppa lite till på lördagen, alternativt fika med the brutts eller nån annan kaffesugen
- leka nånting på lördagen med någon
- åka till morfar och bli bortskämd på söndagen =) äppelmos, inlagd gurka, saft och vin, here i come =)


nu ska jag ta emot en tråkig leverans och hoppas på att nån inte har gjort en dundertabbe...

tango tango

varje måndag och fredag har vi gratis tangolektioner här på kåren. det började nu i oktober, så det har juh inte hunnit vara mer än två lektioner och den tredje håller på just nu.

helt gratis, en och en halv timme. jag är sjukt sugen på det, kommer garanterat att gå på fredag istället för att sitta här i bunker och jobba.

dessutom kan man dansa till slutmusiken i sunes sommar om man kan tango, och det är ju nästan lika häftigt som att ha träffat pölsa från smala sussi (vilket jag HAR gjort wich makes me ascool).

aja, här är länken till lite bilder från första lektionen. min man va där, men jag låg nerdrogad med tandvärk. just typiskt.


men faaan. jag är ju i västerås på fredag. damn it!!! jaja, får dansa tango på måndag då. håhåjaja.

åå hej... åå håå

JÄKLAR vad seg dag. fy. det händer ingeting, alldeles folktomt ta mej tusan. det enda sällskapet är den knäppa hunden, men han ligger och sover på ett garnnystan nu...

majjgaaad va tråkigt.

funderar på om det finns nått roligt att berätta om. not so much tror jag. jooo, vänta.

skrev jag nånsin vad jag upptäckte när jag tog sovmorgon en dag? en märklig upptäckt faktiskt, jag visste inte att man kunde tänka så mycket outside the box..

det är ju som så att vädret i skåne är lite lurigt =) man kan titta ut och solen skiner men utan att det syns är det nästan minusgrader. ser du att va kallt, då är det antagligen kvavt och varmt istället. jag vet det och wern vet det. vi har bara olika sätt att kolla vilka sort kläder man ska ha på sej i dessa mellanperioder. jag chansar, alternativt sticker ut handen genom fönstret. lawerne... tja, vad ska man säga. precis som det är kanske, han ställer sej i soffan, öppnar fönstret och sticker ut ena benet.

bara så där. viftar omkring lite. vickar på tårna. och bestämmer sej.

mansdjur, ett ganska konstigt släkte.

KTH? BLTH? BLT? inte en siffra rätt...

som sagt, det va juh det här med den akademiska högtiden. vilken grej.

okej, det av kanske inte lika tråkigt som jag trodde från början, kanske till och med ganska trevligt. visst, det va snorkallt, och maten va väl så där god kanske.. men det av trevligt. helt okej.

det bästa va att efter 20 år kunde folket fortfarande inte säga rätt. Blekinge Tekninska Högskola, BTH. How svårt kan det vara? Det började men en ren och skär felsägning, KTH. Lätt hänt, speciellt om man pratar om båda lärosätena.

Men sen när den andra tantan kommer upp och först börjar prata om BLTH för att sedan gå över till endast BLT, då skrockade  jag gott inombords. BLTH är ingen välkänd förkortning, men BLT är Blekinge Läns Tidning. och nått säger mej att den har mer än 20 år på nacken och eventuellt ganska lite med den tekniska högskolan att göra. Stupid talare, hur svårt kan det av med tre små bokstäver.

Kvällens snackis var antagligen vare sej proffessorerna eller doktoranerna, däremot han den dära förre ordförande för blekinge studentkår som va så bra, såg ni hans frilla eller. jag tror inte det va en enda människa på festen som inte påpekade hur häftig de tyckte werns tuppkam va. vilken grej.

nu ska jag fortsätta med det här jobbandet. och plocka in hunden på mitt kontor istället, känns juh elakt att ha den där borta.

den bästa presenten nånsin

igår vaknade jag och sötsöt upp hemma hos olle i karlshamn. bakisjakten på mat ledde oss förutom till en skosffär där jag kanske kanske inte köpte två stycken sommarskor även fast det va den 10 oktober även till en liten affär som heter röda stjärnan. på röda stjärnan handlar folk som är lite kommunistiska i smyg, t.ex. werner, mao och stalin.

werner va egentligen på jakt efter maos lilla röda, och nån annan rödaste-boken-i-världshistorien. men dom fanns inte, antagligen slut på lagret. precis innan vi skulle lämna affären sneglade jag in i ett hörn och vad ser jag där?

ett barndomsminne, en förlorad skatt bra mycket bättre än allt guld i världen. den enda jag inte hade, jag fick den aldrig eftersom mamma tyckte att jag ändå lånade den så ofta från biblioteket. eller för att jag hade tusen andra böcker och nog borde nöja mej med dom. eller kanske för att jag inte önskade mej den tillräckligt mycket. men nu fanns den här, i mina händer och kostade en spottstyver. och werner köpte den till mej. äntligen, efter 22 år har jag äntligen




jag var så glad på vägen hem till olle att om jag hade haft lediga händer hade jag dragit upp kjolen över huvudet så där som exalterade små barn gör. nu fick jag istället nöja mej med att hoppa jämfota och kvävt ropa pettson pettson pettsoooooon.

jag har redan läst den flera gånger och klappat boken jättesnällt så den vet att den är hemma nu. nu saknas det bara en enda pusselbit i den absolut lyckliga barndomen, och det är när jag hittar lejonpard och tigerkaka.


oj vad jag älskar den där joacim ibland, till och med mer än vad jag älskar pettson =)

flandersen igen

mamma skickade två bilder på tvåmetersklunsen anders =) så jag bjuder å dom tills vidare, det vill säga när jag är hemma och kan välja egna bilder som inte är lika tråkiga


ta en titt på den glade filuren som bara lyser av glädje =P


den glade på den tiden mamma fortfarande hade nått att säga om frillan


sen hade hon inte det längre =P numera har han lite tussig skäggväxt
här och där också =) och han kan faktiskt le, om än inte så ofta kanske =)

nu ska jag berätta om annat hej hej hej

tjernobyl

han fylllde 18 igår, mitt egna lilla gasverk =)


lite sne med ganska söt ändå måste jag säga <3

stupid småbröder, dom är ju så gosiga när dom är små och sen bara säger det PANG så är det en brölande tvåmeterskluns som vandrar omkring där hemma och dricker 3 liter mjölk om dagen och en limpa bröd. sen slutar dom bröla och helt plötsligt är dom 18. vad är det egentligen tänkt att man ska göra med dom då? för jag tror inte han vill lyssna på sagor längre, eller leka med lego.


så här liten va han för fyra år sen när han fyllde 14. nu ser han inte alls ut så.


vi har varit små och söta tillsammans också. plus stora modeikoner båda två.


när jag fyllde 18 såg den söte ut så här. den muntre mannen bredvid är
sötpappa, han brukar se lite gladare ut när det vankas tårta.

eftersom jag har haft liiiite otur med datorer de senaste åren så har jag inte så många nya bilder på den söte brodern, men jag lovar att jag lägger upp dom nästa vecka när jag är hemma hos muttiprutti och kan låna några från henne =)

jag avslutar med min favvobild på det lilla fjunet. han blir aldrig större än så för mej iaf, så han kan lika gärna sluta försöka =)


han är så jävla söt att det tåras i hjärtat <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

grattis i efterskott knäppunge, ses nästa vecka. nu ska jag slå in mej i den lilla svarta och gå på akademisk högtid i karlskrona. det ska bli jätteroligt. verkligen. party party.

styvföräldrar suuuuger

jag trodde att när man flyttade hemifrån så skulle man slippa bo med sina föräldrar.
jag trodde att från den där dagen i augusti 2005 så var det definitivt färdigt med tjatande om vad man får och inte får göra så länge man bor under någon annans tak.

jag hade fel. och med fel menas inte ett litet fel som att stava lugn lungn, snarare fel som i "-vilken knapp ska jag trycka på för att inte månen ska sprängas" "- den gröna" "-oj, det va fel".

nu ska jag göra mina föräldrar rättvisa genom att först berätta att det inte va speciellt mycket tjatande alls sista åren jag bodde hemma. visst hade vi bråkat som alla föräldrar och tonåringar gör, men jag måste ändå säga att sista året på gymnasiet flöt på väldigt bra och vi hade hittat en schysst balans. man gör ofta det i familjer där starka viljor känner sej små och överkörda i jämförelse med familjemedlemmarnas typ av viljor.

hur som helst. jag hade bott själv i nästan fyra år när allt sakta men säkert skulle raseras och tonårslängtan efter att slå i dörrar så att fönsterrutorna skallrar åter skulle infinna sej. (detta va alltid en väldigt stark längtan hos mej eftersom jag inte hade en egen dörr att slå i, jag bodde juh i källarn och behövde ingen dörr till mitt ensamma rum...)

när man bor ensam kommer man ganska snabbt på hur man vill att tråkigheterna i livet ska funka. man har sina egna små men betydelsefulla egenheter. man gör saker efter ett visst tryggt vardagsmönster, och även om det kanske inte är perfekt så fungerar det oftast.

sen en dag går man och blir kär, blir dum i huvet och flyttar ihop och upptäcker slutligen att man har flyttat ihop med någon form av styvförälder. jag har aldrig upplevt styvföräldrar själv, men jag har hört att i sagorna är dom ett jävla mög att råka ut för. elaka, oförstående och vinner alltid tills någon form av godhet segrar i slutet.
min styvförälder har inget bättre för sej om dagarna nu för tiden än att förmana mej och förbjuda mej att göra vissa saker. och tro mej...GISSA om mina tonårsfasoner vill komma ut och leka varje gång orden "du får inte..." passerar den för inte så länge sedan söta munnen.

saker jag är förbjuden för att göra för min styvförälder
- lyssna på håkan hellström eller annan dålig musik. styvföräldern bestämmer vad som är dåligt, tydligen inte jag själv.
- strunta i att äta frukost. att jag inte gjort det sen jag va 8 spelar tydligen ingen roll. att jag mår illa och kräks om jag tvingar i mej frukost spelar tydligen ingen roll, för min styvförälder har begåvats med allsmäktigt vetande om hur allting fungerar. och i hans vetande fungerar det inte så.
- hoppa över lunchen om det är för stressigt på kontoret. min allsmäktigt vetande styvförälder menar att man visst alltid hinner äta lunch. att det där med att stressäta är en typiskt dålig grej för flickor med magkatarr har inte styvförälderns DIABETESdietist upplysst honom om, så därför gills inte det.
- somna med TV:n igång. att jag på nått sätt skulle somna bättre och fortare på grund av det spelar ingen roll eftersom den allsmäktige styvföräldern av för mej okänd anledning inte riktigt verkar kunna nyttja ögonlockens funktion till fullo och där med BLUNDA för att det ska bli mörkt. tydligen är ljudet av en surrande kylskåp, grannarnas pysslande eller det tjutande ljudet av tystnad mer behagligt för hans höghet att somna till och där är sista saken sagd i den disskussionen.

saker jag inte böööööör göra enligt min styvförälder
- köpa nya skor. nej, så klart behöver jag inte fler skor, det vet jag också. men sist jag kollade var det MINA pengar (?!?!?!) och då fick väl jag göra vad jag ville med dom? fel (spränga-månen-fel). eller jo, jag får köpa skor så klart, och med i priset ingår numera förutom den lilla lycka det faktiskt ger mej att köpa skor även en underbart trevlig diskussion om det hela som i det stora hela går ut på att jag ahr fel och den allsmäktige rätt.
-titta på skit på TV. jag får göra det, om jag gör det till ljudet av irriterade suckar, klagomål och andra underbara ljud. för hur jag väljer att koppla från hjärnan och slappna av är tydligen ett gemensamt beslut numera, och inget jag får välja själv. inte så långe som jag envisas med att välja fel sätt.
- ge pengar till välgörande ändamål så som barncancerfonden, amnesty och rädda barnen. jag har inte riktigt förstått än varför detta är fel, men det är nog för att jag min dåre har nån form av skev världsbild eller värdegrund...
-försöka säga till min styvförälder när jag tycker att han gör nått fel. för det är juh faktiskt så att om jag bara kunde anpassa mej lite och göra som han gör och vill, då skulle juh minsann allt fungera lite bättre. om inte perfekt rent ut av. för tro mej, hittills har inget av de sätten jag gör saker på varit speciellt bra. fungerande kanske, måhända till och med lite praktiska för min egen del. men fullständigt fel.

nu ska jag gå och jobba lite, och eftersom jag har kräkt ur mej några veckors frustration över att bli behandlad som ett barn som inte kan ta hand om sej själv kan jag nu pusta ut och kanske till och med klara helgens alla kommande diskussioner med ro. missförstå mej inte heller, det är inte så att jag inte vet att jag gör mycket dumma saker också. och jag tycker faktiskt hemskt mycket om sötasöta werner, det är bara den där styvföräldern jag inom en snar framtid kommer hata över allt annat.

RSS 2.0