he he he

i'm gonna skolka nu. det finns inte alldeles för mycket att pyssla med så här års. så jag pyser hemåt. eller hem förresten, jag ska ner till stan med lawerne och titta på julklappar till hans lillasyster.

så denna dagen tillägnar jag den förre kårhusgeneralen, vars visdomsord ibland tåls att tänka på;

må hända att det är så att jag kommer sent och går tidigt, men det är då fan ingen vits med att sitta här bara för sittandets skull. så skön är inte stoljäveln.


kristian andersson, en vis man... en vanlig dag på jobbet kanske =P

sagt och gjort, dags att röra på fläsket =)

nemen, en måndag!

JÄVLAR vad god maten blev! det här ska jag minsann bjussa min käre far på när jag kommer hem. han kommer att få dåndimpen =P

idag har jag en riktigt kalasbra dag faktiskt. helt utvilad och på bra humör =) det är nått som kliar lite i ögona men det göööör inget.

julklapps bekymmer är ett mög. jag har faktiskt köpt och tänkt ut resten till mr lawerne.. men sen ekar det tomt på förslagen.

en liten en till mamma är färdig, och halva pappas. sånt därnt till fastrarna kirrade juh tysklandsresan =P och morfar har önskat sej surströmming, vilket dom säljer ut fantastiskt billigt här nere =) så nu är det juh tusan frågan. vad i helsike ska jag köpa till min ärade bror? till los girlfriends? och mer till mamma? och mer till pappa? OH LORD =D jag gillart ändå, det är mysigt att leta julklappar.



mysmysmys.

nu är det jobbedags

första advent

idag är det första advent och jag har fått öppna två adventskalendrar, bamses och mammas =) hurray. även wern fick en present så att han inte skulle bli alldeles svartsjuk. en ölsejdel att hänga i granen. oerhört ful men han gillade den =P



i övrigt är det tänkt att vi ska äta finmat, och jag är så jävla oinspirerad så det finns inte. har tusan sett fram emot den här maten sen i torsdags när jag köpte den, men nu är det inte ett dugg roligt längre. som det brukar vara med andra ord, inte ska man väl få va glad jämt heller.

igår va i tyskland och handlade alkohol. köpte några julklappar till andra och till mej, så nu kan vi allt kanske få en fröjdefull jul allesammans =P

nä, fy farao vilken dag. jag har hemlängtan och vill iväg från alllt. inte en snöflinga så långt ögat kan nå, fula julgardiner och en för jävla pissliten lägenhet för att kunna pynta på ett vettigt sätt. nää, fy fan. tur att jag ska hem till västerås tidigt i år så att jag kan få lite julstämning i kroppen. det här är då fan inte hållbart.

dagen när jennie inte blev yxmördad

jadu, kära dagbok. så här har min dag varit:

egentligen började den juh vid tolv och då va jag på kåren, fullt upptagen med att lyssna på evig kritik över stället och tusentals tips på hur verksamheten borde skötas. det va inget vidare upplyftande, så en annars mycket trevlig helg slutade med att jag gick hem tidigt. jag tror att jag och wern kollade på nån film för jag kommer tusan inte ihåg när jag somnade haha

sen vaknar jag av att telefonen ringer. eller jag vaknar inte, för jag drömmer nämligen att jag är på kontoret så det vävdes in i min dröm. men eftersom det lät på riktigt så vakande jag lite. och wern med tydligen för han frågade om det inte ringde. jag sa att joo, det gjorde det juh.. men även detta va i sömnen.... suck. till slut fattade mitt tröga huvud vad som försegick och jag gick upp på telefonjakt.

det va ida som ringde. hon frågade om jennie hade varit ute igår. nix pix. sen frågade hon om jag visste nått. nähääruh inte dugg, svarade jag sanningsenligt samtidigt som jag konstaterade för mej själv att jag kappt visste vad jag hette... jag och vintermornar är inte BFF:s...

sen säger hemsk- ida det där man aldrig vill höra: nää, för hon dök inte upp på cafét imorse, och hon svarar inte när jag ringer...

jennie är KIDNAPPAD! eller DÖENDE! eller YXMÖRDAD!

med en klump i hela magen lägger jag på och ringer till jennie. hon svarar inte på nått nummer alls.

wern är nu alldeles vaken och undrar vad som står på. jag tittar på min käre sambo och säger att om jennie är yxmördad så ska han få fan för det. wern tror nämligen inte på yxmördare, men jag och jennie är lite mer upplysta om riskerna med yxmördare...
wern svarar iaf att det inte va han, han lovar att va hemma hela natten. mmm, säger jag och tittar misstänksamt på honom....

jag ringer och väcker jeppe, som också får gå upp och bli förvirrad. han hittar inte heller något spår av jennie.
paniiiiiiik. lilla jennie, hon kanske ramlade på vägen till cafét och ligger och skräpar i ett dike med brutet ben? eller så har hon blivit bortrövad av äcklig gymnasieelever! eller så har hon blivit spontanförlamad och kan inte röra sej alls! eller så var det perfekt mörker för att bli yxmördad på vägen.... nää, nu hör jag av mej till joel, säger jag.

nää hörru... kan vi inte gå till cafét och kolla så att hon inte bara har försovit sej och sen glömt mobilen hemma i stressen? säger den kolugna werner. det finns inga bekymmer i världen när man inte torr på yxmördare, och då har man tydligen tid med att vara förståndig i såna här hemska situationer.

vi går snabbt som attan till cafét- och där står hon juh. alldeles levande och inte ett dugg förlamad eller yxmördad. dumma jennie. hon hade försovit sej. och sen hade hon inte hunnit svara när ida ringde. och sen ringde hon upp ida, men inte mej för att hon trodde juh att ida skulle säga nått. det gjorde inte ida. ida kommer nog inte få så många julklappar i år så dum som hon är... =)

lättad köpte jag tusen frukost till mej och förståndige joacim. glass till mej och macka till honom. vilken grej =) sen en miljard vätska för jag kom på att jag va lite bakis.

ingen yxmördad jennie och glass för halva priset, allt innan klockan 10 på morgonen. suveränt!

dagens

dagens huvudvärk tillägnas fluroenso, vilken toppenförening! NOT. lämna tillbaka medlemsavgifterna för fan, ni är juh aldrig där för era medlemmar!

dagens roliga: att sitta och jobba till ljudet av tillställningen som var idag på dansgolvet =) det va faktiskt lite mysigt. hoppas dom vart nöjda =P

dagens undran: tjaa, hela tacksittningen är nog ett stort frågetecken om jag ska vara ärlig. vad händer, vem gör vad, var ska vi vara? i don't fucking know. hjälp.

dagens godhjärtade sak: jag sköljde äntligen ur min äckliga matlåda som min käre sambo kräft tillbaka. han tycker inte att man får kasta sånt. det gör jag, jag sköljde ur den iaf, bort med mögel och allt. sen va min kjol dyngsur. det fva sista gången jag inte slängde matlådan...

dagens bästa: dom säljer juh glass för hlava priste på cafét! 3 kronor för en piggelin! that's like awesome!!!

dagens namn: katarina och katja. jag känner inga som heter så. min pappa hade en faster som hette katarina och bodde i stockholm. min lillebror hade en dagisfröken som hete katja. hon hade en hund har jag för mej.

dagens födelsedagar: facebook säger att jag inte känner nån som fyller år idag, så då tror jag på det.

dagens, veckans, månadens, årets, århundradets ständiga fråga: hur svårt kan det va?

nu ska jag lyssna på iron man och hitta på nått vettigt att göra.

låååång dag

stupid långa tisdag. nu har jag vart här sen imorse för ett AUmötes skull. och nu måste jag sitta här till klockan fyra när vi börjar med kårstyrelsemöte. synd bara att jag är färdig med dagens sysslor och mer därtill. funderar på att gå hem och spana in min säng i några timmar. eller sätta upp de fula julgardinerna.


jag beställde från jotex igen. det va sista gången. jag får fan aldrig det jag beställer från början. för så dum i huvet kan jag inte vara att jag gillar en sorts gardiner och sen köper ett par andra? för det är vad som händer. eller gillar ett par, bestämmer mej för att handla och sen inte gör det. alternativt köper en annan färg än den jag gillade.

bajs med. så nu blir det tunna röda gardiner med små guldänglar på... med silvertoffsar som upphägning. eller inte. ger nog toffsarna till min ömma moder och köper nått guldsnöre på kvantum.

nää, nu ska jag sluta vara erica 108 år gammal, sluta prata om gardiner och gå hem och slappa istället. jess damn it!

när man har tråkigt...

...kan man göra som jag ewa roland och wern gjorde i lördags.

vi ville hitta på nånting, men humöret var något sunkigt och allmäntillståndet var ungefär på SUCK- nivån.

vad gör man då? man betsämmer sej juh för att man egentligen inte vill hitta på nånting. när man väl har accepterat att man har en tråkig hemmakväll att se fram emot sätter kroppen igång nån form av aktiveringssignal. för man kan inte ha tråkigt hur som helst, man måste följa vissa normer.

både jag och wern blev sugna på nånting att tugga på (jag blev sugen på en saltsten och undrar fortfarande var den som kalle lang lovade mej är). dessutom behövde vi toapapper och mjölk.

suck, gå och handla på samma tråkiga ica dag ut och dag in. det är juh hopplöst tråkigt.

då kom jag på det. vi åker nån annanstans och handlar. ewa tyckte det lät som en bra idé, men det va lite för sent för att att ta sikte på nått som låg alldeles för långt bort... typiskt. men vi kom på att ingen av oss har carit på maxi i hässleholm. so off we go. vi ville inte att det skulle märkas att vi var uttråkade kristianstadstudenter som var på besök, så det var lodarkläder som gällde. och ingen deo eller parfym. borsta håret va inte ens att tänka på.


ungefär så här mycket brukar man se av hässlehåla.

efter inhandlingen av dagligvaror tog vi en runda i hässleholm. det var lika tragiskt att se som vanligt. dessuto ställde vi oss frågan: hur många pizzerior är det möjligt för en liten ort att inhysa? hur många av pizzeriorna är bara täckfasad för guuuud vet vilka hemskheter som helst?

Hässleholm har cirka 50000 invånare... och det finns 17 pizzerior enligt eniro... och det är långt ifrån alla. för vi såg 17 stycken, längs samma väg. stupid hässleholm.

nästa gång vi får tråkigt sa ewa att vi kunde åka till olofströmns maxi istället, hon har juh varit där men tyckte att det kunde vara kul för mej att få turista lite =P apsilut.

ursäkta vad sa du?

vi tittade på snapphanar igår, och då kom jag återigen på att jag faktiskt tycker danska är ett väldigt fint språk. jaa, jag kanske är lite knäpp i huvet, men jag gillar det där gurglandet och när dom kallar varandra för skatt.

så nu ska jag leta språkkurser, för jag tror att det hade varit ballt. bara själva grejen att lära sej räkna på danska är juh asballt. tänk att förstå det där onödigt komplicerade systemet =)



jag har juh inte läst språk sen gymnasiet och jag saknar det faktiskt väldigt mycket... undrar om vi inte har nån språkkurs här på högskolan som man kunde ta samtidigt... kanske damma av den där tyskan som ligger och skräpar i bakhuvet. det enda jag kommer ihåg just nu är Guck mal, ein Igel! Det betyder Titta där, en igelkott och var den första frasen vi fick lära oss på Tillbergaskolan. sen minns jag när wimmer lärde oss kastrull- och kepsregeln. det är ingen annan som kallar den så, tydligen.. men den berättar om hur den bestämda artikeln förändras i ackusativ- och dativobjekt. och det mina vänner, det var roligt. grammatik is the shit =)


ååå, språk. det vore jätteskoj. jag vill lära mej alla språk i hela världen.

en tankeställare

ibland säger jag saker som är fel. jag vet att är det är fel, men jag har sagt det sen jag var liten.

jag säger inte cintron längre, så ofta, men ibland händer det.

jag säger fortfarande att jag heter Irica och det kommer jag alltid göra. det där E:et är bara för andra människor =)

och jag säger utomjordling.

men jag tänker så här kring det:
om du hamnade på en valfri konferens eller liknande med massa universiella deltagare, hade du helst presenterat dej som jording eller jordling?

Personligen tycker ju jag att "Irica, jordling" låter mycket bättre och det är så jag hade presenterat mej som i sådana sammanhang.
Och så länge jag resonerar så kring mej själv, måste jag juh förutsätta att samma regler gäller för alla (ni vet den gyllene reglen?) och alltså måste jag kalla dom som inte är från jorden för utomjordlingar.

så, ta ställning nu. är det dags att försköna det svenska vokabuläret? är det er mening att det någon gång i framtiden ska stå

utom|jord|ling s. -en, -ar
tidigare utomjording, varselse från rymden

i SAOL? för tro mej, det är min mening. och eftersom jag ska bli svensklärare kommer jag att kunna påverka miljoner ungdomar i mina dagar, så till sist vinner jag. HURRA!



män imellan

hihi, läste dennatjuvlyssnat

jag tyckte den va väldigt gullig. och framför allt blev jag nyfiken, jag vill veta vad han svarade =)

besvikelsen

jaa, fy bövelen...

det är inte det att jag inte förstår situationen. det är bara det att (som bland annat min kära mor allt för väl vet) ibland blir jag så där fruktansvärt förväntansfull och går händelserna alldeles för snabbt i förväg... det är som att jag blir helt förtrollad av nån slags barnslig magi över saker som gör mej glad, och sen när det inte blir så som det tog mej mindre än en sekund att lyckligt fantisera ihop till perfektion så skär det ända in i hjärtat. drömmen slås i spillror, bokstavligt talat.

jag vet att det är apfånigt. men nånstans tycker jag ändå att det är värt det, för den dagen den där sekundsfantasin fakitskt håller... ååh, den dagen. den glädjen måste ändå vara värd att vänta på.

så tills vidare får jag väl titta runt bland alla fula pisslägenheter och hitta nån som är typ okej. för nu vet jag iaf hur min drömlägenhet ser ut. en sån ska jag ha när jag blir stor och har en ordentligt inkomst. en gammal lägenhet med högt i tak, dubeldörrar, kakelugnar och massa annat mys.

alldeles förtvivlad

vi va på visningar igår... vi gillade inte den där på vendesgatan så värst mycket... den va dyr och kändes som nån form av äldreboende. och vi hittade inte några bredbandsuttag vilket kändes skrämmande.

men trean på vasagatan. den va så fin att jag ville börja gråta. det va den finaste lägenheten jag har sett i hela mitt liv och ingen lägenhet kommer nånsin kunna va bättre än den. stormkär i den blev jag från första stund...


och så fick vi den inte. för vi hade köplats nummer 3. och nån av dom andra två upptäckte tydligen också att den va den finaste lägenheten som nånsin byggts.

jag hatar människor och hoppas att precis allting går åt helvete för den fan som snodde min lägenhet. jag vet att det är jättebarnsligt att tänka så, men det bryr jag mej inte ett dugg om. det va det finaste jag sett in all the lands, och nu är det nån annan träskpadda som ska stövla omkring i lägenheten och förstöra den. hoppas dom brakar genom golvet och att grannen under inte har gevalia att bjussa på. eller att dom låser in sej i walk in- garderoben och svälter ihjäl. eller klämmer huvet i nån av alla dubbeldörrarna och fastnar där. eller ramlar in i kakelugnarna och ramlar ner i narnia (det dåliga delen så klart).

fy farao.

nu ska jag begrava mej i sängen och aldrig le igen förrän abk ringer och säger att det har skett ett misstag och att jag visst får lägenheten.

och så blev det mörkt...

mm, alldeles mörkt blev det. och tyst. eller, tyst och tyst... grannarna i det här huset låter tydligen en del om man inte envisas med att ha tv:n eller musik på som sällskap hela dagarna =)

strömavbrott. det är så jäkla mysigt. tyst, mörkt och stilla. jag gillart. dock gillar jag inte att det tog precis lika lång tid att hitta ljusen, få upp förpackningen i mörker (jaaa, jag va så pass dum också att jag tänkte för mej själv att jag skulle gå in på toan och tända lampan där....för det funkade inte i köket heller...) hitta en tändare och ta väck dom gamla jättedammiga ljusen ur ljusstakarna som det tog för elen att hitta hem igen.

nästa gång skulle jag vilja ha en sån där halvdag... tror kristianstad kommun att det är möjligt, eller ska jag ringa och fråga mitt i natten?


jäpp, jag har tatt den här också

sist det va strömavbrott cyklade tommy in i en tegelvägg. det lät över hela campus. undrar hur det gick för honom den här gången.

jaaaaaaaaa

vi har fått visning på trean!! =D och vi är trea i köplacering!!!

nu är de bara att hoppas på att vi får den. jag är som sagt jättekär i den, men butterkakan agaton självklart inte. men jag har juh insett för länge sen att han aldrig kommer gilla en lägenhet som jag gillar. och han kommer aldrig kompromissa, så det finns två alternativ

1. jag får bo i ett mörkt litet råtthål med typ två kvadratmeter mer än idag för en billig peng. helst utan fönster misstänker jag eftersom han är nån form av grottbjörn.

2. jag kör på samma stil som han och kompromissar inte ett skit. passar det inte herrn att flytta dit jag vill så kan han gott flytta nån annanstans.


nää, så farligt blir det nog inte. men jag lovar att han inte kommer få sin minilägenhetsgrottmörker- önskan uppfylld. i helvete heller, då bygger jag hellre en koja i skogen. åt honom då, så kan jag flytta in vart det än behagar mej =)

så gott folk, håll tummarna för att trean är precis lika mysig som jag vill att den ska vara, och att grottbjörnsbutterkakan agaton också kan tänka sej at bo där.


ett surt eller frågande tillägg

vet ni vilka som ringer klockan kvart i elva på kvällen? det är alltså 22:45.

vet ni vilka? KOMMUNENs journisse! KVART I ELVA på kvällen.

för att höra hur det va med frysen. det va för helvete tolv timmar innan vi ringde om den. och minst sex timmar efter att en normal arbetsdag tar slut.

JÄKLA PUCKON.

när jag blir stor ska jag också jobba på kommunen och ringa till folk på riktigt mitt i natten för att fråga dom hur läget är.

CEEEEEEEEPEEEEEEEE!


jag har faktiskt inte riktigt förstått hur muppigt beteende det är än. chocken är inte helt över än.

mupp mupp mupp mupp mupp

med ett leende, faktiskt

det kanske funkade lite... =)

dagens glada nyheter:

imorgon ska vi på visning av den dyra tvåan som vi står först i kö på.

alldeles snart får vi reda på om vi blir erbjudna en trea på vasagatan sm inte har balkong eller hiss, men TVÅ kakelugnar och ett walk-in- skafferi.

vill ni se planlösningen? jag är lite kär. wern är förståndig och säger att jag inte borde fästa mej så mycket vid en planlösning eftersom den egentligen inte säger ett dugg om hur det ser ut.


men ser den inte mysig ut eller? =D alldeles krokig och daaan

aa, men  mer goda nyheter då?

jag kom på igår att wern inte vill bli kallad för agaton. det hade jag glömt, så nu kallar jag honom det igen =)

alla mina kurser som jag sökte till våren blev inställda.. så nu kan jag faktsikt ta det lugnt till våren och fortfarande ha hundra fokus på jobbet

jag jobbar hemifrån idag, till en början eftersom min följeslagare huvudvärken inte har lämnat mej än. dock är allt jobb tusen gånger roligare att göra om man får sitta i sängen och göra det. jag ska nog installera en säng på mitt kontor =)

på låtsas

jag tänkte att jag skulle bli av med mitt dåliga humör... som beror på allt mög och huvudvärk. men med en positiv inställning blir juh allt bättre...

såå.. det va juh jättebra att frysen gick sönder och va 27 grader varm i morse, annars hade juh wern jimmy ka lojsan och alla andra inte fått tagit så myckte korv dom orkade...

det va juh jättetur att att tanten på ica va så jäkla seg imorse, annars hade juh äpplet inte hunnit mogna lika mycket och säkert inte smaka lika bra som det faktiskt gjorde...

tur att lägenheten ser ut som skit för då kommer precis vilken lägenhet som helst se bättre ut och verka mer lockande, dödsbo eller inte.

tur att jag jämt har huvudvärk, det betyder juh bara att kroppen fungerar och säger ifrån att det är nått som inte är bra. synd bara att jag och min kropp har lite kommunikationsproblem så att jag inte förstår vad den vill... men övning ger färdighet

jätteskönt att det är stormvarning idag, och att det regnar och blåser som tusan så att det inte känns lika menlöst att ligga nerbäddad i sängen.

tur att jag inte fick alla julgardiner som jag beställde, de hade juh inte fått plats sen iaf om vi inte hittar en lägenhet och nu får jag juh användning för de andra gardinerna som jag har.

tur att huvudvärken slår ut min hunger så att jag är lagom sur och vresig, då gör det inget att wern vill spela dataspel hela kvällarna eftersom jag mest sover ändå.

tur allting verkar gå dåligt för då känns det på riktigt som att jag verkligen kommer tycka om att gå tillbaka till skolan nästa läsår! HURRA =D


stulen härifrån

stupid november

november är ett jävla mög.
och mitten av november borde skjutas.

idag är en alldeles vanlig pissnovemberdag.

usch säger jag dej.

glömde bort att ringa och boka visning på den dyra tvåan igår... får göra det idag. fast vi är trea eller fyra på en trea på vasagatan också. den har ingen balkong men TVÅ kakelugnar hahha. ingen av dom fungerar men det är juh ändå jättemysigt. och dessutom är den billigare. vi får se, vi får se.

jag känner mej lite hopplös om jag ska va ärlig... lite snö eller annan form av glädje hade juh inte vart helt fel. men neeee, stupid november ska juh säga sitt. HELEVETE.



grått och bläigt... med en stulen bild

nää, lite äpple på det här så kanske man blir god och glad igen. eller till och med en macka kanske? hmmm

och så vänder vi på kakan...

och blir alldeles glada istället. man måste få va lite mano-depp ibland, humörssvägningar i sej har väl ingen dött av.

trots denna pissdag sänd från ett helvete värre än något man kan drömma om finns det tre ljusglimtar.

ett



två



tre: bamses julkalender. den har jag haft sen jag var barn, och jag VÄGRAR sluta med den. och så är det med det.

alla tre införskaffades igår för en billig peng och med en härligt varm och skön känsla i magen.

nu ska jag jobba vidare. fy fan.

time to go to war damn it!

idag är det dags att vara krigskämpe. inte skit blir som nån av oss vill idag, humöret har väl slagit bottenrekord för hela månaden. och nånting säger mej att det bara bli mer skit juh längre man är vaken. b-a-j-s

inga erbjudanden från abk, trots att jag har drömt om det hela natten och varit så attans jäkla förbredd. suck.

ingen huvudvärk än, men den kommer väl.

inga skor för jag är fattig, kommer bli fattigare och borde spara pengar till ett nytt boende. men det är juh så JÄVLA tråkigt.


men jag har gjort dagens goda insats iaf och räddat julen. gör det du också, så slipper man bråk på julafton.



http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Aladdin_chokladask_praliner.jpg

lyckan kom och hälsade på

huvudvärken är som bortblåst =D


jag hittade det här, och blev lycklig som en rosa tårta gjord av moln


enjoy mina missbrukarfränder =)

gnissel och bang

AAAAAAAAAAAAAAAAAA

det gör då jävla ont i mitt huvud. började smått i morse och då tyckte jag att det va världens dunderhuudvärk... nu vte jag bättre. hela nacken är helt stel för att huvet gör så ont. det känns som att jag kan svimma när som helst. allt bara för att få slippa ha ont i huvet. tabletterna verkar juh inte hjälpa heller.... jävla typiskt.


näää. två timmar till, sen blir det hemgång och sova tusen tills huvet ger med sej och blir som det ska vara igen.


Status

Huvudstatus: Katastrof, men blåbärsyltsvodka är för jävla gott faktiskt och gör det hela klart värt det

Kroppsstatus: VAccinarmen har helt slutat att göra ont och ni kliar det bara lite då och då. Resten av kroppen är en smula överkörd. Med en smula menas ungefär en limpas storlek. Skogaholmslimpa för att vara exakt.

Lägenhetesstatus: lite oklar.

Fyran va stor och rymlig, men det kändes inte woooo den här måste vi ha för någon av oss. Det va en typiskt äldre lägenhet, med sjukt fula tapeter och all inredning eller vad man ska säga var i obehandlat trä (förbannelse över furu och allt det har gjort mot svenska hem). Inredning som i skafferihyllor, garderobshyllor och hängare med mera.
Men men... alltså det va en helt okej fin lägenhet som va stor och helt klart värd sina 5500.. men det kändes inte som att komma hem om man säger så då. Så antagligen kommer vi att tacka nej... föööööör


vi är först i kö på den här finfina =)




It's so very very nice =) Och stor! 68 kvadrater får man plats med. Men ack så dyr. Men det kan lätt vara värt det, läget är juh underbart.. och werner skulle väl ha väldigt väldigt lite emot att bo granne med café fantasi som har tårtbuffé på söndagar. Lägg märke till att det finns ett skorum. Så klart är det märkt "förråd" på planlösningen, men det är juh bara kod ord för "Här bor Ericas skor och tusen julsaker och kanske werners verktyg om de är snälla".

ansökningstiden tar slut imorgon, och eftersom detta också är en bostad-direkt, och vi va FÖRST så kommer vi va nummer ett på den. Vi hoppas på att få visning innan torsdag, för det är sista dagen att svara på fyran nämligen.

Nää, nu ska jag lägga mej igen =) och inte drömma om hur lägenheten ser ut, för då kanske jag blir besviken igen. Puss på er alla söndagsfirare

visning =D

vi ska på visning =) hurra hurra hurra

vi har nummer två i placeringen av denna söta FYRA på sommarlust =)



jag hoppas den är superfin. VET ni hur många SKOR som får plats i den här lägenheten!!! TUSENTALS!

så här ser huset ut

jag hoppas männskan från balkongen inte ingår...

billig är den också. åååå, jag vill jag vill jag vill.

ett skepp kommer lastat

jag vill flytta. och nu har jag bestämt mej för att flytta. och oftast när jag bestämmer mej för nånting på riktigt brukar det bli så. ganska omgående. så nu har jag sökt fyra nya lägenheter, varav det än så länge är ganska hög chans på att vi får nån av dom.

den jag vill ha mest ligger i stan.

den jag vill ha näst mest ligger på sommarlust. sen ligger dom andra två på sommarlust och långebro.

och jag vill flytta nu.

får vi lägenheten jag vill ha allra mest flyttar vi i januari. får vi nån av dom andra är det flytt på direkten som gäller. det är asnajs.

hurra! håll tummarna för oss!

en pik?

min sötsöt hade nyss en kort och tydlig föreläsning med mej. han bevisade att tjejer är ondska. så här är det:

alla vet (tydligen) att tjejer kräver tid och pengar.
tjejer = tid x pengar

tid är pengar, heter det ju.
tid = pengar

alltså:
tjejer = pengar x pengar = (pengar) upphöjt till två

pengar är i sin tur roten till allt ont, det vet också alla.
pengar = ondska

alltså:
tjejer = (roten ur ondska) upphöjt till två

tjejer är matematiskt bevisat alltså ondska.




allt detta säger han med ett sånt därnt leende som man antingen vill slå ur nyllet på honom eller pussa ihjäl. idag blir det alternativ nummer två. för jag är inte ond. och om jag är undantaget som bekräftar reglen så är inte regeln längre en matematisk regel utan en värdslig och i så fall är den föränderlig. är någonting föränderligt kan ett påstående gällande det föränderliga aldrig vara ett konstant sant påstående, och ett inte riktigt konstant sant påstående är ju ungefär detsamma som en lögn.

kvinnlig logik vs matematik
1 -0


men han är rätt söt ändå...

det va den lördagen

kära dagbok

va tusan har jag gjort idag egentligen?

jooo. i min familj är det allmänt brukligt att man innan en resa tar reda på viktiga och avgörande fakta om platsen man ska åka till.
det kan till exempel handla om väder och klimat, eller trevliga utflyktsmål i närheten. men framför allt har det handlat om en sak, och det mina damer och herrar är en utomordentligt viktig sak. SHOPPINGEN. nej nej nej, inte shopping allmänt, hur noga kan det va? det löser man juh på ett kick med forex lathund, inga större bekymmer...

nej, den viktigaste shoppingen är för sjutton gubbar alkoholshoppingen! visst, jag kan erkänna att jag inte begrep det så mycket när jag va yngre, men det lönade sej ändå att vara snäll under de timmar mamma och pappa gick gata upp och gata ner i helsingör, var man snäll fick man allt både godis och leksaker trots att det är dyrare i danmark. och för både mej och min bror är det helt naturligt att ha 1-2 flak öl under/bredvid/mellan benen under bilresan hem från danmark. hade vi varit i tyskland fanns det garanterat några stycken upptravade mellan oss också, vilket oftast gjorde bilfärden lite lugnare (av både säkerhetsskäl och den mer genomtänkta "ser dom inte varandra kan dom inte bråka"-idén mamma och pappa kom på).

detta har resluterat i ett visst förhållningssätt för mej gällande just t.ex. resor till bordershopen, eller polen eller liknande ställen. det första man gör är så klart att skaffar sej ett medlemskort, för extra förmånliga rabatter.  det andra man gör är att titta i tillbudskatalogen. tillbud betyder erbjudande på danska. det i sin tur är ett finare ord för REA. i sverige får man inte rea ut alkohol. det får man i danmark och tyskland, vilket alltid har varit uppskattat av svenskarna.

sen kommer det fina i kråksången. till skillnad från t.ex. min sambos familj nöjer inte min familj sej med att titta på priserna och omvandla dessa till svenska och där konstatera att det va billigare än på bolaget. det är alltid billigare än på bolaget (förrutom Galliano på Bordershopen som faktiskt är 3 kronor dyrare...)

istället gör vi som så att man skriver upp i olika kategorier, t.ex. öl, vin, whiskey, rom, vodka med mera. sen skriver  man upp priset i en ny kolumn. i ytterligare en kolumn skriver man ut det omvandlade priset. sen kommer specialarna =) en kolumn som berättar vad samma MÄNGD kostar på bolaget, en som berättar literpriset på bolaget och en som berättar literpriset på stället man vill handla på.

det har jag alltså ägnat hela dagen åt. det är som vacker poesi. dessutom är det "ekonomiskt" då man kan räkna ut preciiiis hur mycket man minst kommer att handla för. så klart har jag även gjort lathunden som berättar det som man kan behöva veta väl på plats, t.ex. enkel valutaomvandling, vad X DKK betyder för literpris beroende på om priset gäller en 70is eller en 75a med mera.

min sambo har suckat en del under dagen, men det är lätt värt det. jag vet juh att mina besök på bordershopen tar cirka 30-40 minuter inklusive kötid (det är den som drar mest tid tyvärr...) och det är med så kallad "ströshopping" där jag även väljer och vrakar bland oplanerade köp. hur lång tid tar ditt? =P

nu ska jag nog ägna resten av kvällen åt att antingen göra min shoppinglista (hade jag varit mina morbröder hade jag antagligen gjort en tilläggslista som visar exakt hur mycket jag har sparat på varje köp och på så sätt "tjänat in" resan...men jag liksom min mor är inte riktigt där än...) eller umgås med min något uttråkade och sällskapssjuke sambo... vi får helt enkelt se vad det blir.

Dress up Jesus

min kära ponny tipsade mej om hur man kan ha roligt med jesus så här innan jul

i'm no piggy

mamma ringde i veckan och undrade om jag hade fått svinis. det har jag inte. jag har minsann varit frisk sen i tisdags, bortsett från ständig huvudvärk, lätt illamående och lite feber då och då... men det är sånt man kan överleva även på jobbet.

min ärade cepetelefon är sönder. den har bråkat med mej sen i lördags och nu ligger den lille fan i tre delar på mitt sängbord. den får tusan skylla sej själv ska jag be att få tala om. det är inte ett dugg synd om den, och den har fått precis vad den förtjänar. vi är jätteosams och har skiljt oss, no hope in that relationship kan jag säga.

jag köpte en ny telefon idag istället.

samsung s5600

ja, jag köpte den för att den va söt och att man kunde ha musik på den. det va allt jag ville.
okej...jag köpte den för att den va söt. men jag är sån så då får jag göra sånt. man behöver inte vara vettig när man handlar saker som kommer bråka och gå sönder snart iaf... det är juh inget livsviktigt direkt, som skor.

nu ska jag och jakob ner på stan. vi ska kolla i affären om jag har köpt fel telefon. det har jag nog inte, men värt att kolla.. sen ska vi på möte där vi ska va lite bittra och övergivna.

sen får vi se vart dagen barkar hän. jag vill vara mer optimistisk än att säga "åt helvete antagligen"... men ibland gäller det att vara sann mot sej själv och den vecka som gått...


ofönster- och fönstershoppar


jag är sjuk.

vet ni vad som händer då? då använder jag min alldeles egna kuckelimuckmedicin. det tog flera år att framställa den, men nu har jag ett vinnande koncept.

den består av
två delar mjölk
½ del godis av nått slag
1 st citron oavsett proportionerna av de andra delarna
2 delar shopping

jag rekommenderar alla (åtminstone av honkön) att testa denna medicin. man mår bättre direkt. mjölken kan bytas ut mot någonting annat om man är en sån där laktosintolerant, eller bara inte gillar fettberikad svett från kor. citronen bör man faktiskt äta, den innehåller tusen c-vitaminer och det tycker kroppen om när den är sjuk. man behöver kanske inte just äta den, man kan lägga den i vatten (nej, inte hela citronen i vatten bara så där, utan antigen i bitar eller pressa ner saft) eller lägga den på nån form av mat (återigen, nej inte hela, delar av den).

godiset och shoppingen misstänker jag att ingen vill byta ut. vill ni se mina vitaminkurer för dagen som kanske räddar mej från feber imorgon? =)


en stickad mysklänning från h&m, på rea =)


en stickad tröja, också h&m... den kommer jag nog skicka tillbaka.


och en mysig pläd, så man slipper frysa här på nordpolen!


sen fönstershoppade jag lite på zoovillage och hittade lite som man kan lägga på önskelistan



fint som snus. nu ska jag läsa och få feberdrömmar =)

RSS 2.0