i forna tider

bjussar på lite bilder från tidigare firanden

 
min far och bror, kan det vara nyår 91/92 må hända? anders nyårssupé bestående av grötklet ser ju så förträffligt god ut...

jag med en fräsig hemmagjord nyårshatt samt det för årtiondets mest moderiktiga plagget; 80talets mjukisoverall. jäpp, vi hade dom i olika färger också så att familjen tillsammans kunde va hippa som bara den. dock kanske inte just på nyårsafton.


jeanette visar stolt upp min första bussbiljett som jag fick betala vuxen för, utan att säga till. det är nyårsafton 04/05, och jag skulle ha betalat vuxenbiljetter sen... 2001? 2002? det hände aldrig, förutom just här så klart! och nää, jeanette hade inte gult år, det är lyset i busskuren tillsammans med kameran som fixar den snajsiga färgen =)


den här bilden är från...02/03? på sötrövarna frädde och bilal. det är en av få bilder som finns, för jag la undan kameran sen för att umgås med min vodkaflaska. nån timme innan tolvslaget undrade ak om vi ville hänga på till hammarby för att festa med andra kompisar, på en fest med mindre stök. jag och jenny funderade ett slag och kom på att vi nog ville det. vi klädde på oss full mundering och väntade på ak i en halvtimme. till slut ringde vi något svettiga för att kolla när hon hade tänkt att ta sej ut från lägenheten egentligen, då va redan ak på hammarby... vi klädde av oss och fortsatte firandet som att inget hade hänt hahah.

  det här är från sista året jag åkte fram och tillbaka tusen gånger på nyårsafton, 05/06. står i full glittermundering hemma och bläddrar i busskatalogen för att göra upp en färdplan. nä, för tusan.. sånt hålls vi inte med längre.

annat blev det 06/07! då bestämde jag och jenny oss för att vi skulle vara hemma hos mej med mina föräldrar och morsorna. lugnt och skönt, ingen överfylla, inga bråk, inga skumma droger i folks glas eller peroner som man inte gillar. bara trevligt och skoj. lugn och ro blev det kanske inte... vi hade egen bar som föräldrarna gärna besökte, men efter nån timme var dom tvugna att visa leg så klart. och vid tolvslaget hade juh mamma delat ut tutor... och vi lekte nog med dom fram tills två-tre tiden. det va jäklans skoj och tevligt, och inte ett dugg lugnt och skönt haha.
  
jag och jenny, sen är det den något låga baren
 
jenny med första drinken, sen jag likaså
  
stickan, jag och jenny med tutor, britt och evalinda leker, och sist lena och britt.

nu har blogg.se slutat fungera som jag vill, det blir inag fler bilder från dom andra åren, men dom va också trevliga. nu är det dags för sen lunch, och sen drar väl firandet igång.

gott slut och gott nytt år på er allihop, hoppas ni får det riktigt mysigt!




säg det med en falukorv

ända sedan dumjocke åkte hem till sin egen familj för att fira jul där så har jag drömt så konstigt på nätterna.
det har varit från det mest alldagliga till utflippade knäppdrömmar, och han dyker alltid upp på nått sätt. dessutom vaknar jag med jämna mellanrum, och istället för att kunna gosa in mej i honom och sövas av snarkningar så ligger jag i ett iskallt rum alldeles själv och får lyssna på tystnaden. det ska bli skönt att komma hem imorgon, så man kan sovknuffas igen och stjäla tillbaka både kuddar täcken och filtar (som min käre sovkamrat bestämt förnekar att han någonsin skulle ha behov av) när någon har tagit dom efer halva natten.

inatt drömde jag ändå det knäppaste på länge. det var en helt vanlig dröm, om alldagliga saker. jag tror inte ens wern va med från början, det va väl typ jag och linn som gjorde nått. sen helt plötsligt sitter vi i råtthålet (vår lägenhet) och det vankas lunch. linn är utbytt till jocke, som ska laga makaroner och falukorv. eftersom jag inte äter det misstänker jag att jag till och med i drömmen satt och knaprade på mina knäckebröd istället.

hur som helst, när han har gjort färdigt maten kommer han med en tallrik till mej i alla fall, och när jag tar den så står det
"vill du gifta dej med mej" på den, skrivet i falukorv. han hade skurit ut bitar ur falukorven som alltså bildade bokstäver. dekorerat med ketchip och allt.
och vad gör jag då i drömmen. jag börjar skratta. jättemycket. och han med, så klart. jag torr att jag vaknade för att jag skrattade på riktigt.


sen imorse ringde jag och berättade vad jag hade drömt, och först blev han tyst (misstänker att han kan ha fått en panikångestattack...) tills jag sa att jag hade skrattat åt allt. då sa han att han tyckte att det var ett väldigt bra sätt att ställa viktiga frågor på. jag hoppas att jag inte blir utsatt för såna frågeställningar, jag gillar verkligen inte falukorv.

näää, nu ska de sista timmarna på året avnjutas i lugn och ro. jag ska packa och dona lite, sen blir det firande med familj och morsor i vanlig ordning. det är fint det =)

2009 - vilken grej

om man bara ska säga en enda mening om 2oo9 lär det utan tvekan bli: "JÄVLAR vad det hände mycket!"

nu är ju jag sällan så fåordig, så det blir en liiite längre utläggning haha =)

Januari
med tanke på att jag inte skrev någonting förns i slutet, så får jag förlita mej på mitt minne.
-Väskexplosion efetr hemfärd i buss, jag hatar resväskor
-Ett efterlängtat avslut på ett riktigt dåligt förhållande
-Lag 2 och 3 blev 23, superduper =)
-Föreläsare på Aktivt Lärande under introdagen, hurra =)

Februari
den här månaden var lätt mycket bättre, jag bestämde mej för att bli mej själv igen ganska omgående. och det lyckades jag väl med.
- jag blev valberedningens val till kårhusgeneral, föga förvånande eftersom det bara var jag som va puckad nog att söka tjänsten =)
- jag började sluta röka, det va kämpigt och fyllan steg en miljard kanske, men så här i efterhand gick det juh bra.
- sen hittade jag den här från ett gammalt inlägg och tyckte den va lite söt:
80. Vad önskar du dig i födelsedagspresent? snö. och kärlek     (det fick jag! tack så mycket!)
-krig med vintern, isfläck totaldödade min fot. jävlar vad ont det gjorde, fantomsmärtor kan väcka mej om nätterna

- kårmonster invarderar puben, idag är dom dock misshandlade eller kidnappade. någon som sett nått, hört nått? ring 08-522 595 00 (tror att det är efterlysts telefonnummer)
  
flörtmonstret, krammonstret och kärleksmonstret 
  
porrmonstret, pussmonstret och sexmonstret

- men mest av allt var jag och jennie nykära, det va tusen mysigt att hitta tillbaka till den sötröven =)
     


Mars (denna världelösa månad...)
-
linns pappa ringer "nej pappa, jag har inte kastat gatusten i malmö". tur att pappsen kände sej tvungen att fråga =D
(citat från gammalt inlägg, men jag garvar fan fortfarande åt det)
- sofie fyllde 25 och jag och linn fick klä ut oss till fyra nyanser av brunt och björne i kycklingdräkt. vi skulle vara klockan och ljusstaken i skönheten & odjuret, vi misslyckades lite...
-punschbingo i malmö, och sofie dödar mej och ewa genom att totalt misslyckas med att bädda ner sej själv i bäddsoffan

 
- jag och ewa börjar arbetet med Förspelet - vägen till KLIMAX
- jag och damerna blev QK, dvs valda till det vi är idag =)

- jag och mange gjorde en knäpp BRAKfest där fidde mest hade skoskav
-St: Patrics i karlshamn

BORDSKÅLEN, för jösse namn, bordsskålen! jag fnissar fan fortfarande åt hur dumt det va =) jennie min jennie
Lillebror blir min Lillebror, och nu kallar alla honom Lillebror, iaf i kristianstad haha =)

April (det bästa med april är att mars är över)
- Tjällossningen med Sofie och Ewa, den tüsska perioden startar med urbans sports och tjockisar med tyska fäljar.
- Påskfirande hemma, underbart. förutom när jag blev nerbajsad av en fågel.
- Den jävla alkoholutbildningen, bakis var jag. Igen.
- Tommy var och hälsade på =) skoj skoj

- Flummen, jag och sofie var team tysk hela kvällen vi va där haha =) och ja, jag missade kåren denna gången också.
-förspel överallt

- många soliga kvällar belönades med lite vin, och lite öl och massa mysmys
- sen, den sista dagen i april, dyker han upp... vi hade juh inte setts på jättelänge och jag trodde det va därför jag blev så himlans glad när jag såg honom. men tydligen hänger inte ens jag själv med alla gånger på vad jag själv gör =)

han va kanske inte så nykter, men det spelade ingen roll

MAJ (en alldeles förträfflig månad måste jag säga)
- en alldeles underbar början, med charterdrinkar in på småtimmarna och sen en långhelg i karlshamn med... tjaa, det har ni nog listat ut. vi utnämnde oss själva som världens smidigaste också...
 
-man stavar dope david-olof-leffe-erik (hahahaha)
- SFSFUM, detta ständiga mög. men det va juh mysigt på grund av massa annat =P

så här såg det ut för det mesta. jag sover mot ka, ka kollar på datorn och sofie berättar slött vad folk håller på med...
- JAG TRÄFFADE PÖLSA! om det inte vart för den där joacim hade jag nog tyckt att det va det bästa på hela året... det kan vara så ändå, det va juh nått som inte hade med kärlekstrams att göra =)
- jag och tommy toastar semestersittningen som beata och... nils?

- jag blir en människa som tycker om att hålla handen. jag har inte kommit över det än.
- jag står ut med snark, det har jag inte heller kommit över. speciellt inte att jag kan SAKNA hans snark. jäkla människa.
- den 15 maj bestämmer sej werner för att vi ska flytta ihop, då har vi träffast i två veckor =)
- grillkväll i karlshamn, utan lawerne. men det va skoj ändå, när jag och jennie hade sönder lellens och olles toa t.ex.
 
- efterFUM på gotland, en blandning av sött och salt. ASbra karta över visby, rysk sommarsallad, glass i HUNDRA smaker, selma den mångkulturella, sofie blir quasiwiener och det är trångt i små bilar.
- den 26 maj sa wern upp sin lägenhet i karlshamn
- den 27- 31 var det förspel för hela slanten. det gjorde vi fan så bra ewa =D

alla andra förspelsbilder kan lätt hittas på fejjan, men här är jag och ewa bara nöjda =)
- den 27 maj frågade wern chans på mej =) jag sa faktiskt ja.

Juni
- sov bort första veckan av juni, det tar på krafterna att hålla på med förspel.
- hade första dejten med sötsöt, vi åt på rose garden, tittade på tanter i hål och gick på bio.
- firade midsommar i västerås.


-mamma tar kort på jocke och jocke... (hennes nalle heter så)

- morfar vill kasta reservdäck på sin grannar...
- vi va inne på absolutfabriken med kårstyrelsen och sen spelade vi minigolf.
- sötsöt flyttade in den 27 juni. olle hjälpte till, därför vet olle vart vi bor hahaha.

Juli
- överlämningen börjar, jobb och jobb dagarna i ända
- vi har inflyttningsfest
- vi har hejdåfest på kåren
- joacim stoppar in huvet i ugnen när jag säger att han inte får äta korv till fredagsmiddag
- jag hittar den fulaste tatueringen jag sett i hela mitt liv
- wern läser godnattsaga för mej och jennie, "Sunes Sommar"

Augusti
- kristianstad kommun skickar ut folk att vattna blommor när det har ösregnat i timmar... jag är fortfarande förvånad
- jag såg en strypmördare på bion, han hade handskar på sej
- wern va på BSK:s nollning och ringde och frågade om han fick komma hem sen =P
- wern och olle började med poi... och det har dom nog slutat med nu =)

September
- wern börjar sno mina kuddar i sömnen
- sten flyttar in, och ut.
- jag gjorde mej av med 22 par skor. det svider fortfarande.
- partistämma, där folk bland annat spolade ner sina underkläder och spelade cluedo.

Oktober, november och december (samma skit haha =P)
- joacim köper Rävjakten till mej <3
- akademisk högtid i karlskrona
- jag köpte en ny telefon =)
- vi tittade på lite lägenheter innan det sket sej...
- jennie blir nästan yxmörad på väg till jobbet
- jobbet tar nästan livet av allt roligt...


ett jäklans bra år. dom sista månaderna har vart lite si och så... men det ska det bli ändring på baske mej. kan juh vara så att höst och vinter överlag inte är så jätte spännande eller muntra.. så ljusare tider hurra!!

nu ska jag ta tag i livet. och sen, sen behöver jag bara lägga mej två gånger innan jag är hemma och kan avnjuta min kära sambo igen =) tusan vad det är oskoj att sakna honom dagarna i ända... men tänk vad glad jag kommer bli igen =)

julklappar

i födelsedagpresent fick jag en diskhandduk och ett förkläde av mina kära morsor och stickan. det kanske låter som världen mest oinspirerade present genom tiderna, men det är så klart nått fräsigt med den =)
motivet va detta på båda nämligen


det är en så kallad hårfin pik till mej från mina något mer husliga vuxna förebilder.

i julklapp fortsatte temat hårfina pikar med en matchade bricka och tre burkar. på burkarna fanns det dock andra bra slagord för hushållerskor som mej själv.

I only have a kitchen because it came with the house
Housework can't kill you but why take a chance
Both of us can't look good at the same... it's me or the house

Jag är jättekär i dom =) hur söta som helst, och bra att ha när jocke behöver hjälp med någonting hahaha =)

sen fick jag mysiga vita handdukar av min faster och en finfin jullykta och snögubbe av morfar och gun.

av mamma och pappa fick jag presentkort på IKEA, 200 spel, Höstoffer av Mons Kallentoft, Pinocchio (igen, för att jocke inte fattade att det kanske va så där smart att handla saker som stod på önskelistan som jag gav till mamma...), kalasbyxor från indiska och whiskeyglas i lovisaserien.


av jocke fick jag svärdet i stenen, törnrosa och (efter att jag bytt) Pippi i söderhavet. dessutom fick jag ett par ebba (hans svarta mjukisbraller) som han hade döpt till nathalie (efter portman) men som jag sjöälvklart kallar Johnny (efter Depp, givetvis). ajustdet, och en sån dära presentsnöresdelare =) som får ett presnetsnöre att bli flera tunna snören. bra skit =)

den bästa julklappen kom gammelfaster margit med på juldagen, KNÄCK!!! hennes knäck är det godaste jag vet, och det är lätt värt att få ont i magen för att man har tryckt i sej en kartong på 20 minuter.

så snäll hade jag varit år, det trodde ni inte va? =)

jag har hittat himlen

det är sant! jag är frälst och kommer aldrig mer vara densamma. den är en ny tid nu, den startade igår så idag är första dagen av den nya tiden. do you fatt? från och med nu räknar jag tid i i F.H. och E.H (före och efter Himlen).

man skulle kunna tro att igår skulle vara som vilken tredjedag som helst, men icke. det var dagen då jag hamnade i himlen, blev störtförälskad och äntligen kände att jag egentligen inte behövde något mer i mitt liv.

jag har juh gått omkring ett tag och trott att den där joacim skulle vara nån form av högsta hönset i kärleksnästet, den jag älskar mest och allt sånt därnt trams. jag hade fel. jag insåg det igår strax efter klockan 15:00 då ett par dörrar öppnades för mej och jag såg ljuset. jag såg evig kärlek. jag såg himlen.

tyvärr har jag inte tagit en bild på himlen än, och jag hittar ingen på nätet heller. det är juh ganska förståeligt i och för sej, om alla visste hur himlen såg ut skulle nog ett smärre kaos utbryta. men jag lovar att jag ska visa er, så snart jag har kommit mej för att installera min mobil till min dator så att dom kan prata med varandra.

tills vidare tänkte jag att jag skulle beskriva hur himlen ser ut, och känns. himlen är en pläd som jag hittade på chillis mellandagsrea. chilli har en affär på erikslund här i västerås, precis mellan bolaget och ica maxi. jag har nånstans alltid vetat att himlen skulle finnas i närheten av bolaget...
hur som helst, direkt när dörrarna till affären glider upp ser jag så klart den första reaskylten. men jag tittar inte så mycket på den för mina ögon dras genast,och då menar jag GENAST, till denna underbara skapelse. alldeles otroligt mysig, fluffig, kärleksfull och gosig ligger himlen där och väntar på mej. jag minns knappt vad som hände sen, jag vet bara att jag tog till mej himlen och gick omkring som i delerium tills det var dags att betala. och det mina vänner, gjorde jag såååå gärna.

himlen är en stor stor pläd. den är gjord av godhet och änglasång. just min del av himlen är granitgrå på ena sidan, och materialet är detsamma som på IKEAs riktigt mysoga gosedjur ni vet. så där lent och mysigt att man helst av allt bara vill klappa på det tills man trillar av pinnen. det mest fantastiska med himlen är faktiskt att den har två sidor. för på den andra sidan av det här gudomligt gråa underverket finns dom vita fluffiga molnen. det är sant. flera kvadratmeter av oändligt vitt fluff. det ser ut ungefär som den vita fläcken på björnes mage, men är lika mjukt och ulligt som bebishår.
och himlen är så varm, så varm. när man omfamnas av himlens värme känns det som att man aldrig aldrig nånsin vill lämna den. hjälpes vad underbart det är.

nu vet jag att det antagligen kommer att bli köbildning för att få avnjuta himlen på de orter jag vistas, men... jag tolerar inget sånt. det är är min himmel och ni får allt hitta er egen del. man kan få klappa på den om man vill, men det blir då inget ingosande eller sniffande. jag kan tänka mej att låna ut jocke till sånt, han är till 80 % lika mysig som himlen så det borde funka nästan lika bra. nu ska jag gosa ner mej en studn och försöka att planera dagen.

säg aaaahh

tji fick jag, med en gnutta riktigt dåligt samvete.

min bror var faktiskt ganska illa där ann... han fick åka till farbror doktorn igår och skära lite i halsen, men nu är han bra igen. eller bra och bra, han får äta penicillin... så det va faktiskt stackars anders på riktigt. jädrar, jag måste nog jobba på min sympati lite.

annars va julafton faktiskt precis så där mysig som man kommer ihåg den. vi åt tusen mat, hade trevligt och umgicks. mysmys. men jag vill nog fortfarande bossa över firandet nästa år... det är nog vuxenklockan som ringer.

helnöjd över fina julklappar från alla håll och kanter är jag också, och nu väntar jag bara på att få sprätta loss massa pengar på mellandagsrean. tjohoo.

nog tills vidare, här ska läsas julklappsböcker =)

en sista julhälsning

george michael.

jag hatar dej, från djupet av mitt hjärta. inte på grund av några konstiga fördomar, eller ens något personligt om dej. eller jo, något högst personligt kanske det är, beorende på hur det egentligen ligger till med en sak...

men så här är det iaf, george. jag hatar dej endast och bara på grund av att du förpestade världen med den förbannade "Last christmas"- låten. det står att det är du som både har skrivit och producerat den, och därför förtjänar du en smäll. inte en sån smäll du kanske njuter av, utan en hård jäkel som lämnar spår efter sej. för din jävla låt har lämnat spår efter sej kan jag lova. om jag måste höra den en enda gång till kommer jag att gå WHAM! (haha jag är så fruktansvärt rolig) jag tänkte säga gå WHAM! anhd not in the good way, men som vi alla vet finns det inget bra sätt att gå WHAM på... speciellt inte ditt sätt, george.

men, vi gör alla våra misstag gonjkan. kan jag kalla dej gonjkan? bra, tack.
är det så att det faktiskt är någon annan som ligger bakom den här hemska tingesten, och att du bara har norpat åt dej förtjänst och cred för den så kan du väll säga det. då är det juh självklart inte dej jag hatar, utan den personen. om det är så att det faktiskt är du, ja... vad ska man säga. det enda du kan göra gonjkan, är att dra tillbaka låten. återkalla alla skivor den finns med på, förbjud alla att spela den och tillåt inga covers på den. först då kan jag förlåta dej.

tack för att du tog dej tid, george gonjkan michael... men nu vet du hur det ligger till.



jag önskar alla en god jul, utan minsta tillstymmelse av last christmas- låtar =)

en alldeles vanlig dan före- dag

tänk, man glömmer alltid bort det från år till år. julminnena är alltid så gnistrande och fina, man glömmer alldeles bort magkatarrer, stressbråk och alla förbannelser man uttalar över samltiga familjemedlemmar. och allt detta hinns med på några få korta timmar innan julafton ens har börjat.

så här såg dagen före julafton ut hema hos familjen andersson/paulsson
min bror är döende och förtjänar någon form av insamlingsgala. det borde stå miljontals tanter med bössor i handen för att samla in pengar som kan bota hans lidande. min bror har ont i halsen, den är uppsvälld så han kan inte äta. bara på natten när ingen annan är uppe och kan höra hur han prasslar i kylen tydligen. idag fick han dessutom väldans ont i örat. när mamma hade fixat till det lite grann firade han det med hög musik på sitt rum. men vi får hoppas att han överlever, det ser dystert ut. stackars 18åriga pojke. inte fick han ha mammas frysta pytt i panna runt halsen heller, vilket gjorde att han absolut inte skulle få i sej någon julmat imorgon. stackars.
mamma kom hem från jobbet och började stressa. när mamma stressar blir hon ungefär lika lättretlig som jag, och skäller på alla som orkar. den enda som orkar är pappa, för jag skäller tillbaka och det gillar hon inte. anders går juh inte att skälla så mycket på, eftersom att han är döende (andra år brukar meningen vara "eftersom att han är nere i källaren och inte bryr sej ett skit om att det är dan före julafton, för det är inte häftigt för svartklädda grabbar att gilla julen). så mamma stressar och skäller, pappa är i vägen och blir sur, vilket resulterar i att han stressar igenom sina uppgifter under konstant muttrande från både sej själv och från mamma.
när jag märker av att familjen återigen sprider samma sorts julkänsla som barnmisshandel och börskrascher blir jag sur delar ut den ena trevliga kommentaren efter den andra. det underlättar inte, men om alla andra får vill jag också va med och leka grinchleken.
till slut är alla osams, och jag får pynta granen ifred. det är lika bra.

vanligt vis brukar vi bli sams ungefär samtidigt som granen är klädd, eller när allt annat är färdigt. och då brukar vi kunna ha en trevlig och ganska mysig kväll. i år hade pappa bestämt sej för att han ville kolla på travets uppesittarkväll. jag och mamma trodde att han skämtade, det gjorde han tyvärr inte. då gick mamma och satte sej under fläkten i en timme och kedjerökte medans jag beklagade mej för stackars joacim. sen gick mamma och la sej, och jag smidde planer.

nästa år, DÅ SKA JAG HA en stor lägemhet med balkong, och julen firas hemma hos mej. jag pyntar och gör maten, den bråkiga familjen får syssla med vad i helskotta dom känner för bara dom för en enda gångs skull är snälla och har trevligt. min bror får vara med tills han beter sej, då låser jag ut honom på balkongen tills han blir snäll igen. det gäller faktiskt mamma och pappa också. för, om dom inte hetsar upp sej över än det ena än det andra, så kanske kanske dom får en fröjdefull jul? stupid familj.

jocke tyckte det lät som en bra plan, men jag torr att det är bara för att han finner ett visst udnerhållningsvärde i min familj. det gör dom flesta faktiskt, utom just min familj kanske.

nä, god jul för bövelen, nu ska jag lägga mej med min julstrumpa och vänta på tomten.

ka-ka-kaaallt

det är snö överallt, och det är kallt och fint ute =) precis som jag vill ha det. fast det är nästan lite för kallt, men det skyller jag min icke-vinterjacka på. ska shoppa en så snart jag ser en fin =)

igår åkte sötsöt hem. det va inge skoj alls, jag hoppades att hans tåg skulle vara inställt så att han fick stanna här. som vanligt ville inte jag och sj samma sak, så nu är han hemma hos sin familj och har det mysigt där istället. dumma mansvalp.

jag återupptäcker shoppingen i västerås, och det riktigt skär i hjärtat hur mycket jag saknar att bo här. vad du än vill ha så finns det TUSEN affärer som erbjuder dek olika alternativ. inte två eller maximalt fem. det är stort och fint och alldeles underbart. västerås är det bästa <3

nästan färdig med julklapparna, har väl egentligen bara lite småsaker till mamma och pappa kvar, men vad ger man människor som önskar sej väckarklockor och termomterar i julklapp? fantasi är så svårt att slå in. nåja, dom har blivit bättre på att önska sej saker iaf, förr var det mest "snälla barn och en ny bil" som gällde. dom har aldrig fått vare sej det ena eller det andra av mej eller brorsan kan jag intyga.


nää, nu ska jag läsa vidare i "the dirt", den är faktiskt en hel del bra. funderar på om man skulle bli rockstjärna i nästa liv... leva rövare utan gränser för det mesta för att må riktigt djävulskt skit nån gång vart femte år. jag tycker att verkar vara en helt okej deal. som det är nu lever man ju inom vissa gränser och ramar men mår skit minst en gång om året iaf. nää, nästa gång är det Erica from hell som öser loss på scen och dör relativt ung, om inte evolutionen har fixat det där med intolerans gentemot alkohol och droger vill säga. jag kommer leda headline-ligan med gooooda marginaler, och ha så många fans att jesus blir avundsjuk. tills vidare får ni väll hålla tillgodo med erica from västerås, dör gammal utan ett spår av vare sej kokain eller hårspray på kroppen...


jennie and erica from hell, bild från nästa liv strax innan vi får utmärkelserna dödshäftigast i världen och bättre än så blir det inte. bakom oss står våra 27 barn, hälften som vi har med lite olika män och resten är adopterade från finland. att det blev just finland istället för valfritt land i afrika berodde mest på att hela finlands vuxna befolkning försvann efter vår första konsert där. hälften av dom dog av chock för att vi va så häftiga, och resten söp ihjäl sej när dom blev våra groupisar och försökte hålla samma tempo som oss. ballt va?

jääänet är nyfniken

ja, det ska stå nyfniken. för att jag säger så.

jeanette hade en hel hög med frågor hon hade svarat på, och sen skrev hon att hon bla ville veta vad jag hade svarat på dom... så här är är svaren... och här är jeanbanans, om man skulle få för sej att vilja jämföra vem av oss som är häftigast. jag tror hon vinner faktiskt. hon är snäppet häftigare än jag... ett stort snäpp.

1. Vilken svordom använder du mest?
Jag är i rincip gift med fan och jävla, och alla har väll hört att stupid ligger mej ganska varmt om hjärtat?
2. Äger du en iPod?
Nää
3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Den är avstängd tills nästa år =D annars är den väll på 07:30.. eller 08:00 beroende på hur trött jag är.
4. Hur många resväskor äger du?
typ en, dom går juh sönder så jäklans snabbt.
5. Använder du flip-floppar?
jäpp, har jag väl lärt mina fötter att acceptera såna vore det juh synd annars.
6. Var köper du dina matvaror ifrån?
I 90 % av fallen, Ica Kvantum i Kristianstad, annars Willys.
7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Ta bilden.
8. Vilken var den senaste filmen du såg?
Shrek 2 =) det bästa är när fågeln dör i början, lika roligt varje gång.
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en väninna?
med en väninna =)
10.Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En resa till ett varmt och soligt ställe till mej wern och min familj.
11. Har någon någonsin kallat dig lat?
HahAHAHA, jaaa! Jag själv. Mamma av alla människor säger att det inte är sant, men hon ljuger. Faktiskt.
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nä, det funkar så bra att sätta på en film =P
13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
Jag har ingen cdspelare, och i mammas ligger det nog senaste julskivan från sven.
14. Vilken är världens bästa artist just nu?
Hmm... ja du. Bob Dylan har flyttat in i mitt huvud med The times they are a-changin' så han är kungen för denna minut iaf.
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Aaa, jocke sa att han va kär i mej. men det är nog ingen riktig hemlis...
16. När var senast någon stötte på dig?
hahaha, säg det. hur ska jag kunna veta det?
17. Vad åt du till middag senast?
spaghetti och köttfärssås. pappas.
18. Använder du huvtröjor?
typ 6 dagar i veckan kanske haha =)
19. Kan du vissla?
ibland. när min mun känner för det.
20. Vem var den senaste som ringde dig?
min faster ringde nyss =)
21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
berg- och dalbanor! UNDERBART!
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
antagligen. det finns så mycket att säga, så något annat vore väl konstigt. jag är en hemskt intressant person tydligen =P
23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
021 <3 det bästa.
24. Tittade du på tecknat när du var liten?
om liten innefattar åldrarna 0-23, så ja.
25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
lagom för att wern inte skulle hitta ut om jag vallade in honom där.
26. Hur många syskon har du?
1 riktigt och minst ett hundratal andra som jag inte behöver dela arv med =P
27. Är du blyg inför det motsatta könet?
ja, jag blir alldeles generad och rosenröd och vågar inte öppna munnen. HAHAHAHAHAH!
28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Sunes Sommar, Smala Sussi och större delen av lejonkungen på svenska.
29. Äger du några popband t-shirts?
jag äger inte ens en t-shirt ska jag be att få tala om
30. När flög du senast?
det va nått år sen. förra sommaren kanske? alltså 08.
31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
5 just nu, hemma har jag inget köksbord. eller stolar.
32. Läser du för skojs skull?
ja, helst gärna och jämt.
33. Pratar du några andra språk?
Yes, Ja, Si, Sí (engelska, tyska, lite spanska och lite italienska)
34. Diskar du din egen disk?
ibland. när inte wern är hemma. han är söt.
35. Har du gråtit offentligt?
Jäpp. och jag gillart inte
36. Har du en stationär dator eller en laptop?
Just nu en stationär som låter som ett fläktrum, annars bärbara cornerlia.
37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Jäpp, men inte tråkiga saker. Eller, jag försöker lära mej dom också, men dom får inte plats i mitt huvud.
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Aaa, jag vill tatuera mej. Men jag har inte riktigt bestämt vad... eller snarare vad jag ska börja med.
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Det beror väl på om han vill ligga eller? (NÄ FY, så får man juh inte säga, vilken tur att jag skojade!) Nää, det tycker jag faktiskt inte.
40. Kan du kasta macka?
Bara bröd på golvet eller i soporna.
41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Nä, men det skulle va ball att åka dit.
42. Vad har du med dig in på bion?
Sällskap och antagligen dricka och popcorn eööer godis.
43. Vem var din favoritlärare och varför?
Det har funnits en del bra, och en del JÄTTEdåliga. men man har väl lärt sej nått (om än varierande kunskapsmässigt) av alla.
44. Har du dejtat någon av en annan religion?
Jag vet inte, brukar inte fråga. Fast just nu gör jag juh det, min sambo är ateist.
45. Vad har du för väder?
Det är kallt och mörkt som tusan, och snön ligger där den ligger.
46. Har du en blogg?
Jaa, men den är hemlig.
47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Religion, psykologi, filosofi, italienska, samhällskunskap och svenska. Resten va inte mycket att hänga i julgranen faktiskt.
48. Gillar du att flyga?
Tjaa, det är väl som att åka båt. har aldrig testat utan flygplan men det lär va lite roligare...
49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Ärlig. och humor.
50. När sov du senast på golvet?
när jag somnade på toaletten förrförra sommarKLIMAX. det snurrade lite då...
51. Vilken är din favoritdrink?
Absolut Mango med mineralvatten. Eller, ändra det till Absolut Whatever och mineralvatten, med is och citron. MUMS
52. Gillar du din boende-situation?
Nä, jag hade nästan hellre varit hemlös. Nästan.
53. Vilken är din mammas hemstad?
Västerås, städernas stad.
54. Din pappas hemstad?
Boden, där är det kallt även utan isbjörnar.
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Det beror juh på hur länge jag har vart vaken. Jag fungerar bäst när jag sover, då är jag snällast iaf.
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
HAHA... skulle man kanske kunna säga. Men inte resten av året tack och lov. Sen är det dags för migrän, halsbränna och magkatarr igen. Hurra.
57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nä, jag är ju jag så det var mest mina kompisar som fick skäll. Jag är juh en ängel =)
58. Vilken är din favoritfrukt?
Citron! dreeeeeeeggel. och jordgubbar.
59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
nää, jag köper inte så mycket skit faktiskt så det som är flottigt får helt enkelt vara flottigt. 
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
om ett år fyller jag 24. fy FAN. det går jag inte med på.
61.Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
nää. haha, jag är för fan svensklärare, klart jag är petig med sånt. å andra sidan så tycker jag att det är minst lika viktigt med stilistik, och hur man uttrycker sej var. på min blogg skriver jag som det låter i mitt huvud, typ, men jag skulle juh aldrig få för mej att använda det här språket nån annanstans. så, jaa jag är petig med stavning och grammtik men jag är för språklig variation. dessutom behärskar jag både stavning och grammatik till fullo, vilket ger mej rätt att exprimentera =P
62. Tror du på liv på andra planeter?
jag finner det urbota korkat att inte tro på det. för höge farao, om nu universum så vitt vi vet är oändligt skulle vi då vara den enda planeten med liv? sällan prällan my friend!
63. Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
liksom jeanette fint påpekar i sitt svar, så har förmodligen inte den sista personen gjort mej arg än, men den senaste var med största sannorlikhet min bror. eller mamma. eller båda två. nää, nu vet jag. det va SJ, och det är finns en överhängande risk att SJ faktiskt blir även den sista "personen" som gör mej arg, SJ kommer bli min död.
64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Jag tror att Gud är det var och en har behov av att Gud ska vara.
65. Vad var det senaste du åt?
Spaghetti och köttfärssås sa jag juh!
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Jag tror faktiskt jag har lättare för killar... generellt sett är det nog så iaf.
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Mina morbröder heter Jan-Erik och Sven, så mamma valde mellan Jane, Erika och Svea. Jag är rätt tacksam för att det blev Erika om jag ska va ärlig, även om jag fick ändra det till Erica så småning om.
68. Gillar du senap?
Jäss, ingen ketchup på min korv tack så mycket!
69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Men för helvete! Sen blir jag arg och fixar till allting mer eller mindre bra.
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Ja, jag tror det. Det hade nog vart ashäftigt.
71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Jag vet faktiskt inte... Det får nog andra svara på.
72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Näää
73. Tycker du om att krama folk?
Folk och folk? Jag tycker om att krama jocke, mamma och pappa. ibland min bror =P
74. Skulle du säga att du är trendig?
jag är juh värsta modelejonet. eller inte. jag är jag och ser ut som jag.
75. Äger du en digitalkamera?
Ja, men jag vet inte riktigt vart den är.
76. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
jämförd på vilket sätt då? jag skulle vilja jämför mej med kungen, han är också söt och jag skulle göra mej ytterst bra på ett mynt tror jag =P
77. Stör det dig om någon säger att de ska ringa men inte gör det?
oftast inte, va det viktigt kan man väl för fan ringa upp själv och inte sitta där och sura som nått hjärndött stycke kött.
78. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Bröderna Lejonhjärta, Mej äger ingen, Där havet slutar... det är dom jag kommer på nu iaf.
79. Tycker du att du är attraktiv?
I mörkret är vi alla lika =P  jag har väl mina good sides som alla andra, och jag är långt ifrån ful hur som helst.
80. Vad är du allergisk mot?
tomat, banan, svamp, färgmedel, snor och SJ
81. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
för att dom andra inte fick nått eller? nää, först till kvarn får tugga =)
82. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Jag hade hetat Henrik och jag hade vart ascool.
83. Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
Bloggisar? Bloggisar!!! Det kan vara det äckligaste ordet jag hört detta år, slår ut både krami(z)sar och puzz. Fy farao. Jag skulle aldrig benämna er som bloggisar, men hannah emma och nywertz behöver säkert nått att roa sej med så här på årets mörkaste dag =)


väskutmaningen

hannah utmanade mej att beskriva vad jag har i min handväska. jag använder inte min väska så ofta längre eftersom allt jag behöver finns i mina jackfickor.
i högerjackficka bor hemnycklar, jobbnycklar, en burk klövervaselin, några mynt och eventuellt jobbtelefonen om den inte finns byxfickan.
i vänster jackficka bor en mer eller mindre stängd plånbok, en 20lapp, en dosa snus ibland och den privata mobilen.


i min väska, en svart lagom stor sak från åhléns, finns det vissa saker som alltid bor där och några saker just nu som bara bor där för att jag skulle ha dom på resan.

det som bodde i min väska innan jag apckade ner andra grejer var
tavelkritdamm
kaffebönor (jag vet inte, så fråga inte...)
en tågbiljett från kristianstad till karlshamn från den 22 oktober
7 stycken pennor
ett nyckelkvitto på jobbnycklarna
2 koppargem
en sprutgrej som förhoppningsvis är jockes
9 tamponger
1 uppladdningsbart batteri
1 hårklämma i form av en ljusgul blomma
4 tygmärken från fluroenso
ett halvfullt paket extra tuggumi med melonsmak
ett ABUSlås med nyckel från kåren
en carlsbergöppnare


det som hamnade i min väska bara för att jag skulle åka tåg var
tågbiljetter
två par stickade tumvantar
2 grapefrukter
2 blodapelsiner
1 sweetie (all frukt fick jag ewa i födelsedagspresent)
fyra böcker:

   

en extra burk vaselin

mobilladdare till båda mobilerna
två stycken småpaket till min presentkalender, eftersom påsen som dom skulle legat i gick sönder...

det va nog allt. vanligtvis brukar där finnas en kalander modell större också, men det behöver jag ingen nu eftersom jag har en på jobbet.

jag kan kolla igen om ett år, då kommer väskan vara lite mer flitigt använd eftersom jag förhoppningsvis pluggar igen och därför använder väskan mer.

jordgubbstårta!!

äntligen kommer den! jordgubbstårtan jag har väntat så länge på!



jag fick den första gången när jag var ett... då upptäckte jag att grädde är kletigt, och att jag inte gillar klet på fingrarna. det var antagligen då jag även bestämde mej för att om jag blev kletig på fingrarna så var det nån annans uppgift att torka väck det... därav den något irriterade blicken eftersom mamma bevisligen valde att ta kort istället för att rengöra mej. jaa, vi har juh alla olika prioriteringar här i livet, suck suck =P

den har hängt med iaf, jordgubbstårtan. några år när jag var ung och dum önskade jag mej andra tårtor, typ marsipan och choklad. vilka nitlotter. jag lärde mej efter två försök att jordgubbstårtan var min enda sanna vän. och idag sammanförs vi återigen. jag kommer bli kletig om fingrarna, garanterat.. och mamma eller pappa kommer vara beredda med en servett. det är inte min sak att ta väck klet från mina fingrar! och hör sen!

det va ett tag sen



men på sin födelsedag behöver man aldrig vara mentalt äldre än så här =)

imorse vaknade jag klockan sju när wern väckte mej. han väckte mej inte för att vara söt, utan för att han hade dåligt samvete. han firade nämligen min födelsedag lite mer än jag själv igår, så när jag kom hem efter jobbet låg det ett köttstycke i mänsklig skepnad tvärs över sängen. mitt tålamod var inte på topp så jag beslutade mej för att lägga mej i soffan istället... och där sov jag så sött tills jag vaknade av:
eeeerica, koooom. koooom och sov i sängen istället, jag tycker inte om när du sover i soffan... fööölåååt, erica koooom.
sött va? =)

sen fick jag frukost. beskvier, djungelvrål och choklad =) det är den näst bästa födelsdagsfrukosten efter jordgubbstårta =) och paaaaaket =D karlsson på talet flyger igen, pinocchio, ringaren i notre dame och ett sällskapsspel, master of television =) världsabra preseneter, eller hur =)

jag är helnöjd so far, nu ska jag klä på mej och handla fika till jobbet. sen ska jag åka heeeeem! tjohooo

snart hemma i knäppisland

det snöar, jättemycket. och det kanske till och med stannar? det ligger liiite på marken nu så det blir till att hålla tummarna =)

snö snö snö, som i en sån snöglob. underbart. det finns få saker som är lika mysigt som att ligga nerbäddad i flanellpyjamasbraller (rutiga så klart), första bästa hoodie som inte är ens egen, filt och täcke och spana ut över snö som dinglar ner i mängder. det är det bästa, helt klart.

om 25 timmar börjar resan hem till knäppgökarna


en jul för...8 år sen... men jag gillar fortfarande bilden. alla ser juh fortfarande
likadana ut nästan, förutom flanders då som har vuxit nån meter eller två. men hans frilla
på denna bild är oslagbar....

nää, dags att sova ett par timmar innan det är dags att lämna bunkern och gå till jobbet.

honey honey

idag är det dan före den viktigaste dagen av dom alla =) fabulous! jag behöver bara lägga mej och sova och vakna en gång till, sen får jag åka hem! HAPPY HAPPY JOY JOY!

ikväll ska jag jobba klimax, tredje året i rad. men det är faktiskt förtvivlat roligt att jobba sånna kvällar, det händer mycket och folk är glada.

kruxet är bara att jag är satt i karantän dagen till ära. halsen är som nån form av söndertrasad men igentäppt..nått. kroppen trivs med att hushålla minusgrader tydligen och skallen är en boll full av ingenting. hurra. så jag får vara hemma tills alla andra har gått hem från jobbet så att jag inte kan smitta ner dom. om jag nu smittar. jag tror att det är bara för jag fick ligga innerst bredvid den där iskalla väggen och frysa ihjäl inatt.

nää, nu ska jag sätta igång att göra kvällen drinkar. dom har ASfiffiga namn som jag fnissar för mej själv åt.

little dRUMer boy, rudolfs redness och... fan jag kommer inte på nått fiffigt till glöggdrinken! men den kommer va gooo, va så säker!

frukostfunderingar



han är ganska söt min lilla mansvalp. ett otyg till pungdjur imellanåt... men ändå rätt okej =P

han har frågat mej i flera dagar vad jag vill ha till frukost på min födelsedag. han påstår att mammas jordgubbstårta inte är realistiskt, och jag förstår inte vad han säger. han frågade om han skulle göra en jordgubbstårta till mej, och jag frågade om han kunde göra den som mamma. det kunde han juh inte, eftersom att han tack och lov inte är min mamma.

men han är ganska söt. 10 poäng i försök. eller så fjäskar han för jultomten för att få bättre status på julklapparna. det är ett okej skäl, jag hade nog försökt med detsamma om jag hade vart han.

nu är det dags för möte och sen ska jag gå på middag med min kära styrelse. det ska bli riktigt skoj faktiskt. tjo flöjt

miss jakob

jakob är en hyvens kille. och ganska rolig.

jag tänkte dela med mej av hur rolig han är imellanåt, så här ett citatmedley, min tribue till jakob bedragaren.


E: haha, visste du att wern inte visste vad bolsjevik va för nått. han hade aldrig hört det förut.
J: nä, men det är väll inte så konstigt, dom är juh 'du' med varandra...

"dom måste juh förstå att det är vår form av humor" jakob angående att shotglasen endast innehöll 3 cl, även om alla alltid trott att det var fyror och därav marknadsförts som det.

jakob till ida: jag brukar stå naken i tubsockor med en flaska jäger i handen på din balkong om nätterna. känner du dej bekväm nu?

"men för helvete, täck blocket! bara för att du och jag vet att det där är nödvändig information behöver vi väll inte informera resten av världen om vilka idioter som ryms i organisationen!" jakob när han får syn på mitt block märkt "rör du så dör du, på riktigt. vågar du chansa?" under ett krogar mot knark- möte.

"vi borde ha en pokey- stick i baren, då kan vi avbryta pettning på dansgolvet med lite stil, det är juh för jävla obehagligt att störa sånt personligen. man vill juh liksom inte ta i dom..."

sagt med världens lugnaste stämma: "MEN! tygla dej kvinna!" när jag fick ett raseriutbrott modell större på kontoret.

"det är sånt här som får folk att vilja ta livet av sej. tur att jag inte har nån vidare livsglädje idag ändå."

"det är juh inte konstigt att kristianstad ligger tre meter under havsytan när man ser vilka som har växt upp här. jag som stad hade också sjunkt av skam..."

en undran


jag: snart får jag åka hem! Blablablablbala.....

wern: har du några planer för nyår förresten?

jag: va, nää. jag har inte hört nått iaf.

wern: nää... för du kommer inte åka ner igen va, om det inte händer nått?

jag: nä, det verkar juh lite menlöst.

wern: va skönt.



hur är det meningen att man ska tolka det egentligen? stupid boyfriend.

nog för att det kanske är det enda jag ser fram emot just nu, att få komma hemhem och va kvar där ett bra tag... men man kan väl låtsas att man kommer sakna den andra om man nu ska va borta i tre veckor? eller? nää. det vore juh dumt.



nämde jag förresten planerna kring min födelsedag (samma dag som jag åker hemhem)?
han har styrelsemöte i karlshamn då, men tänker inte gå på det. inte för att vara med mej, utan för att han inte orkar åka tåg två dagar i rad, och för att han kanske är bakfull. för jag ska juh ändå åka hem, så det spelar juh ingen roll. att jag åker klockan 16nått, fyller år och sen är borta i två-tre veckor... kul va. jävligt kul kille ibland.

gapa nicka le

jag fick gå till tandläkaren dan efter, tyyyydligen var det då jag hade tid. jävligt omoget att hålla på och flytta om dagarna så där. vet inte riktigt vem jag ska skylla på, men jag har bestämt att det inte va mitt fel... =P

samma visa som alltid hos tandläkaren, svara nej på alla frågor rörande hälsa förutom nyttjandet av tobaksvaror. hon trodde att ljög om det sen, för det syntes minsann inte alls i munnen att jag snusade. vilken grej, otroligt häpen. eller inte.

sen var det dags för refrängen; du slarvar lite med tandtråd ser jag...om du tar nån mer gång än du gör nu kommer det se toppen ut nästa gång. absolut will do. för jag använder inte tandtråd, alls. så jag lovar varje gång att jag ska göra det lite oftare. det kan juh betyda ett par stackars drag i halvåret, det är juh en ökning med hundra procent. piece of kaka.

jag gillar mina tänder, dom har förstått konceptet "sköta sej själva" och väsnas inte annat än när den där dumma visdomstanden försöker ta sej fram. men jag misstänker att den snart kommer att acceptera att den inte får plats.

jag har nog aldrig varit rädd för tandläkaren, kan inte minnas att det nånsin har varit några problem med att gå dit. jag har en svag aning om att jag som liten hade tyckt att det vore hemskare att inte gapa och bete sej som idiot än att faktiskt låta den där tandsköterskan rota runt ett slag och sen få ett bokmärke för besväret.

och hur man än vrider och vänder på det, så är det juh jag som har nån annans fingrar i min mun. passar det inte är det juh bara att bita ihop. och sen är det kört. inget att va rädd för. om man inte är tandläkare alltså.


säg aaaaa... nähä?

stupid staten, ingenting dom gör kan hålla sin tidtabell.. förutom räkningsutskicken då kanske.

satt i en halvtimme och väntade på att få gå in till tandläkaren idag... sen gick jag och sa att jag minsann inte hade all tid i världen. då sa dom att jag skulle komma först imorgon. nää, sa jag. det stod den 8de på min kallelse.
det står den 9de här, din tandläkare är inte ens här idag, sa tanten till mej då.

stupid...

spääxet va jätteroligt =) rekommenderas till alla som vill se ka i spetsstrumpbyxor, ola i stay-ups och glitterklänning samt min käre wern i trikåer. vita trikåer. it's fabulous i say haha


nu är det jobbdags, ska göra ett julbildspel =) tjohooo

söt mamma

hon vet allt hur man gör, den där mamman <3


det här mejlet kom precis:

Hej skruttis!
Lite roligt att se fram mot, i alla fall. Det blir bara du och jag, pappa har julbord den 18e och Anders vägrar se denna hemska historia.(Han var tvungen och läsa den i svenskan)
Kram från Mamma

och det lilla roliga va...tadaaa: två biljetter till Mig äger ingen! En jättefin bok som jag rekommenderar alla att läsa =) den är väldigt hemsk, som min bror uttrycker det, men samtidigt väldigt väldigt fin.

dessutom, om pappa ska på julbord betyder det underhållning på väg hem. det brukar innebära en förteckning över vad alla gubbarna på jobbet har ätit, framför allt om han som bara äter köttbullar och potatis. pappa tycker att han är knäpp i huvet endast på grund av det. sen får man höra tusen gånger under de 20 minuter det tar att åka hem om nått spektakulärt som har hänt. förra året var det att pappa hade slagit en strike, första gången han bowlade. på första försöket. en strike. första gången han bowlade. på första försöket. han slog en strike alltså. första gången han försökte.... aa, ni förstår =P

det roliga var att han fortsatte att berätta det hela julhelgen. och att en på hans jobb bara åt köttbullar och potatis. 21 köttbullar tror jag bestämt att det var. och åtta potatisar. undrar om han inte åt en chokladboll till efteråt också?

sa jag att han slog en strike första gången han bowlade också, på första försöket? =P

mamma och pappa, det är fint det. anders går väl inte av för hackor han heller... =P


skakar på huvet

så där, då har jag tackat nej till ytterligare en lägenhet. synd. jävligt synd.


från och med nu anser jag att idioter också ska bära varningstext, för det drabbar fan medmänniskor precis lika mycket som rökning.


nää, nu har jag nog surat färdigt för dagen. allt är helt jävla hopplöst, lika bra att vänja sej... igen.  nu ska jag muntra upp mej med att se spääxet ikväll. nått måste man juh få ha roligt åt. bland annat att mitt egna mansdjur ska stå på scen iförd en kroppsstrumpa. det ska bli ytterst roligt att se. hoppas den spricker i rumpan på honom. nää, klart jag hoppas att det ska gå bra för honom, för hela gänget för den delen. med det tvivlar jag inte på, dom är duktiga.

kanske borde tillägga att jag så klart älskar den fan, men ibland... ibland förstår jag helt enkelt inte. som linn sa; är det så att vi är för smarta eller för dumma i huvet för att förstå logiken? och just nu... tja det är väl knappast rosa moln och rosenblad jag svävar på. snarare på min adrenalinkick av ilska och bitterhet, dock med ett tungt ankare av dysterhet.

nää, spääx it is. tjo flöjt!

STUPID BOYS!!!

nu har ledsamheten byts ut till ren och skär ilska. märker att jag inte är den enda som har problem med det hemmagående pungdjuret. och det är så jävla häpnandsväckande. alla vet precis vad som hände med wilson, vad får resten av mansfolket till att tro att just deras flickvän skulle vara med tolerant än sofie?

sofie hade ett tåladmod av ädlaste guld, aldrig i livet att jag skulle palla det så länge. iofs gjorde hon juh inte riktigt det heller, hon mådde juh som hon mådde. och till slut åkte han ut, med huvet före. detta, idiotpojkar är vad som faktiskt händer. DO YOU FATT?

vem det än är som har lurat i er att man inte behöver göra ett mög för att få inkomst och jobb, har lurat er! JÄTTEmycket! det är inte så livet funkar. silverskeden är för länge sen bortbytt mot en jävla träkubb du själv får tälja fram en sked ur, gärna med en slö smörkniv eller nått. man kan inte glida runt på bananskal hela livet, för i slutändan kommer livet börja kosta och nån måste betala.

jag funderar helt allvarligt på att inte söka csn till hösten när jag börjar plugga igen. tanken verkar juh ha slagit alla pungdjur, so why not. så kan vi juh tillsammans hoppas på att den älskade sambon har lärt sej trolla med knäna vid det laget så att pengarna helt magiskt rullar in ansträgningslöst.

jaja, nu ska njuta av min ilska ett tag för sen måste jag tyvärr gå till det där förrådet som kallas hem och njuta av allt utrymme och den ljusa framtid som väntar där. tjohoo. ljuva liv, ljuva lycka. god jävla jul pungdjur och annat mansfolk, det här har ni gjort bra.

så där... då va allt borta

jäpp. nu är allt borta. alla erbjudanden och alla ansökningar. puts väck. nu är det han och jag på 27 kvm för evigt. hurra vad jag är lycklig.

det här va ett helt annorlunda sätt att ta bort all livsglädje på, jag är faktiskt imponerad. högst effektivt och totalt oångerbart liksom. hela jag är bedövad, och det enda jag kan tänka på är att jag snart är hemma. snart snart snart. 10 dagar kvar, det kanske man klarar utan att bryta ihop.

jag vet faktiskt inte vad jag ska göra nu. vad ska man se fram emot? absolut ingenting? efter den 17de finns det verkligen ingenting. inte så mycket som en ljusglimt. ett helvete på jobbet antagligen. och efter det få komma hem till... helvetet på jorden kanske.

jag vet inte om det är för att det är min födelsedag och julafton snart, men på nått lustigt sätt verkar det som att de människor man tror ska vilja att man är lycklig alltid, tveklöst alltid, gör allt som står i deras makt för att se till att så inte blir fallet. definitivt.

fy fan säger jag bara. fy fan. nu ska jag sitta och stirra in i väggen ett tag och försöka glömma bort att jag finns.

min vanliga eviga lycka och enorma tur







nej




det är väl egentligen allt man behöver säga. men så är det väl också svaret på det mesta här i världen ibland. nej, det blir ingen lägenhet. nej det blir ingen flytt snart. nej det finns inget ljus i tunneln på just den fronten. nej jag vill inte bo på 27 kvm och inte ha plats att andas. nej det är inte jag. nej nej nej nej nej nej.

livet är så underbart ibland att man bara vill kräkas eller hoppa ut genom fönstret. inget av alternativen ger mer boyta, så jag får väl skita i det också.

kan det inte bli som jag vill, bara en endaste gång? en enda gång? jag tycker fan det är på tiden. men nej. nej nej nej nej nej. nej som i nej. nej som i snart börjar jag gråta och slita mitt hår. nej som i snart exploderar jag och blir galen. nej som i snart flyttar jag hellre ut på gatan än att bo kvar i det här förbannade jävla förvaringsskjulet. men det är inte det som räknas. det som räknas är att det sitter en fucking jävla armbåge ivägen för att jag ska kunna operera ut tummen som nån har kronoiskt uppkörd där bak. och nån är då fan inte jag.

11 dagar kvar tills jag kan andas igen. röra mej. bara vara. kunna va ostörd. kunna va glad. 11 dagar kvar. 11 dagar kvar av nej som i nej. 11 dagar kvar till lycka.

bakisfilosofifieringar

saker folk borde göra lite oftare

- sparka på cyklar
. det är så fantastiskt roligt att titta på. vuxna människor och barn som av olika anledningar blir irriterade på själva cykeln eller nånting annat, och följaktligen kanaliserar ilskan genom att sparka eller stampa på sin liggande cykel. helt meningslöst, jätteroligt att titta på om man själv inte är den irriterade och dessutom ett ganska bra sätt att göra sej av med ilskan. det drabbar juh inte någpn, så till vida att man sparkar sin egen cykel och att cykeln inte är namngiven (för då lever den juh, hallå)

- berätta sin ålder med tillägg som refererar till jorden, att det endast är jordåldern som är räknad. "under mina 22 år på jorden" "mitt jordeliv" osv. det är väl otroligt piffigt att pigga upp fantasin med såna småsaker som referar till att livet här och nu inte är det enda. eller tror dom på utomjordlingarna? att man levlar uppåt och hamnar i olika världar? "du har en gammal själ" snuddar lite på det, men är inte lika roligt som att prata om sitt jordeliv. att lägga till jorden i beskrivningarna triggar fantasin och gör livet oändligt. perfekt för oss som inte är jättesugna på att bara dö en vacker dag.

- skriva hemliga lappar till varandra. det va juh jätteroligt på högstadiet! små hemliga meddelande till bästisen, häftiga killen eller till hela klassen som berättade allt från nyaste skvallret till vad planen för helgen var och vad man skulle säga till föräldrarna. (det sista gjorde så klart aldrig jag mamma, vi va juh faktiskt hemma hos varandra och tittade på film, jag loooovar). nu skrivs det mest digitalt, på fejjan bloggar msn sms med mera med mera. men det är faktiskt inte lika ballt som dom dära skrynkliga lapparna. int lika spännande heller, chansen att nån som inte ska få ta del av det digitla budskapet är minimal om man är noga, den garantin fanns aldrig med lapparna.

- se humorn i det hela. det är faktiskt okej att skratta hejdlöst, nästan jämt. är det roligt så va faaan. skratta på, livet är juh inte så jäkla roligt om man slår ut det på antalet mindre roliga stunder. jag glömmer själv bort det ganska ofta, men jag har har blivit bätter på det. okej, kanske inte när jag är irriterad, men när jag är arg kan det allt bubbla upp helt okontrollerat. och tro mej, det är ganska roligt att släppa ut det. speciellt om man kollar reaktionen på dom som sitter bredvid, dom lär bli ännu argare vilket gör att du själv skrattar ännu mer och sen har en ganska rolig spiral satt igång.

ett sånt därnt citat till

för ganska länge sen skrev ett stycke victor dahlgren på facebook en väldigt rolig sak. jag sparde det för att ha att titta på när humöret börjar tryta trots att man hade sett fram mot något trevligt.

nu tänker jag dela med mej om fler än jag blir beskylda för massa skit man absolut inte har nånting med att göra, eller ännu hellre... blir utsatta för hyckleri när det är som bäst. fan, jävla människor...GAAAAAH!


here it goes iaf:

Victor Dahlgren I bibeln går det att läsa om de nio änglarna som sändes till jorden av djävulen för att förtvivla det mänskliga sinnet samt förgöra allt som är gott. Jag har nu hittat dem. De står på torget i Kristianstad och spelar panflöjt iklädda fjädrar och ponchos! Suck.....


jag tycker det är jätteroligt =) tack victor för att du kunde bjussa på den. hihihihi. bevis på att de kommer från djävulen? tjaaa, har nån vart i en stad där de inte finns? hur kan de va överallt på samma gång? för det måste va samma, de spelar juh samma sånger.

Victor har även följande teori: Jag tror faktiskt att de finns på SÄPO's lista över terror-organisationer. Kanske på Svenska kyrkans lista också =) tror även att CIA håller ett öga på dem. Allt det här kan man läsa om man är buddy med victor och örkar bläddra ner till den 21 november =)

en rekommendation



glöm aldrig bort hur fruktansvärt gott det är med mjölk. det är så kallt och så gott, och ganska bra för alla som inte blir gasbollar av det. om jag skulle bli laktosintolerant skulle jag lägga mej och dö. ett liv utan mjölk är ett ovärdigt liv, fråga min mjölkmustach som jag stolt bär dagligen.

mjölk ger starka barn. mjölk ger erica livsglädje. när jag gifter mej ska det serveras mjölk på bröllopet. när jag dör vill jag ha ett glas iskall mjölk med mej i graven... ta med extra liter också, man vet aldrig när man kan behöva lite smarrig mjölk.

något piggare

så däääär. nu har jag vaknat lite. vilken trötterdag. hjärnan va så seg så seg. jag kanske bör påpeka att det inte berodde på festande utan på att jag jobbade med lag 1 fram till den underbara tiden av 03:30 inatt och sen gick upp till möte halv tio. that's not okej tyckte min hjärna. den ville sova mer och fungerade därav på halvfart hela dagen.

för att hålla mej vid liv har det vart onyttig mat full med socker hela dagen så att jag inte skulle va helt hjärndöd. en svältande ida såg till att vi hamnade på max med wern och ola, mums mums. och efter att vi återigen lekt brandlarmsleken (metropol fick vattenånga på brandvarnarna på nått sätt så det va ingen fara den här gången heller, om än något kallare att stå ute och vänta) hälsade vi på futurum och mumsade tåååårtbuffé! det är väll det bästa ever. iaf dom två första tuggorna, sen saknade jag mammas tårta och gick hem =)

väl hemma satte jag mej i sängen och vaknade för en och en halv timme sen. det va sköööönt

joo, angående de där tråkigheterna jag skrev om. tyvärr så blev det trängselbråk i utsläppet (det är alltid en risk när 300 personer vill gå ut genom samma lilla dörr på samma gång) och några grabbs började dela ut ordentliga snytingar mot varandra. jag såg det inte själv, och vet helt ärligt inte så mycket om det, men polisen blev iaf kontaktade och kom och hämtade en av dom. och det hamnar SÅ KLART i kristianstadbladet dessutom. så jävla värt att skriva om, eller...? jäkligt lägligt med tanke på gårdagens artikel också. suck.


så här dan efter dan

vilken kväll det blev igår =) nöjd överlag, trots diverse tråkigheter.

jävlar vilket lag det, dom dära monkey crew. flickorna jobbar på som attan, hatten av till hela gänget.

helt ärligt har jag inte så mycket att skriva om, än. är helt trött efter gårdagen, och är tacksam över att ida är på svältnöden och går runt som barnen i afrika i jakt på floooott. tur att herr ola är förståndig nog att också vilja flöööt. flöööt med pepparkaksdeg till efterrätt, det är dagens =) I LIKE IT!

i'm a celeb

jäpp jäpp.

det kan vara så att det kanske inte är det bästa bilden genom tiderna, men jag är med. sen är det väl bara en bonus att jag har blivit befodrad till högskolans kårhusgeneral, trodde det va på kåren jag jobbade hahah =)

citaten är väl inte riktigt som dom ska, det andra vet jag inte riktigt hur hon fick till för det va inte alls så jag sa. men det fattar juh studenterna så klart. säkert 6M skulle HÖJA priserna i ett läge som detta...

men, här är artikeln iaf. om man vill kan man komma inom kontoret så kan jag signa en kopia att spara tills jag blir världshärskare =)


i simply dont fatt

jag betalar 100 kronor i månaden till barncancerfonden. det har jag gjort sen... 2oo6 tror jag. jag tycker nog att alla ska göra det egentligen. 100 pengar är inte speciellt många pengar, för alla som har någon form av inkomst och allt sånt därnt. självklart ska man klara sina egna utgifter i första hand, men om valet står mellan en chipspåse i veckan eller 100 kronor till barncancerforskning tycker jag att det är det lättaste valet av alla.

idag fick jag mitt årliga tackbrev därifrån. där berättade dom hur 100 kronor i månadsgåva delas upp.
jag ger 100 kronor. av dom går 67 kronor till forskning. 13 kronor går till insamling och administration. 11 kronor går till information och 9 kronor går till vård och utbildning.

jag visade min käre sambo detta, för han har fört diskussionen med mej ett antal gånger om jag tror att mina pengar verkligen hjälper, om jag vet vad dom går till osv. han verkar tycka att det är bättre att inte ge nånting alls...

och hans enda reaktion va: jaa, så kan man juh också se det...

HUR kan man också se det? HUR? jag tror att någon på SFI hade reagerat om allt detta va ljug. jag tror att nån av alla de människor som skänker pengar hade märkt om det va nått fuffens på gång á la UFF.... men tydligen kan man se det som att dom ljuger. att det inte är något bra att hjälpa till i kampen mot barncancer och allt det lidande det medför.

jag fattar inte. gör du?


om nån vill veta ger jag även pengar till rädda barnen och amnisty. för att jag kan. för att jag vill. för att bamse sa i min serietidning när jag va liten att ingen kan göra allt men alla kan göra något. för att jag har haft det så jävla bra och tycker att det är orättvist att barn far illa.

det är så jag resonerar kring mej själv och kring mina pengar. jag kan avvara, kommer alltid avvara och gör det som känns rätt för mej. och jag kommer alltid tycka att alla borde göra nått. om inte på samma sätt som jag, men på något sätt. kan man hjälpa, ska man hjälpa. är det inte så? skulle inte du vilja ha det så om du va på den där sidan där gräset definitivt inte är grönare?

hannahs utmaning

Utmana 5 personer och berätta för dem samt personen som utmanat dig. Varje svar måste börja med den första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar på samma bokstav som ditt, får du inte ge samma svar som hon/han har gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt namn som svar (förutom på fråga 1).

Här är mina svar:

1. Vad heter du? Erica
2. Ett ord på fyra bokstäver: Elda
3. Flicknamn: Esmeralda
4. Pojknamn: Elliot
5. Yrke: Entrepenör
6. Färg: Eldröd
7. Klädesplagg: Espandrillos
8. Mat: Efterrätt =P
9. Sak i badrummet: eltandborste
10. Plats/Ort: Eskilstuna
11. En orsak att vara sen: En hel del massa
12. Något man skriker: EEEEECKLIT
13. Film: En riddares historia
14: Något man dricker: Enbärsvodka
15. Band: Electric Banana Band
16. Djur: Eldmyra
17. Gatunamn: Engelbrektsgatan
18. Bil: Escort (jag vet att det är en ford...)
19. Sång: En vän med en bil


Jag utmanar alla som har lika tråkigt som jag =)

ta dej en titt

nu har vi vart hemma hos tant elsa och kollat på en lägenhet. vilken krutgumam det va =) och lägenheten gick väl inte av för hackor den heller. men det va ändå ingen WOOOOW- känsla över lägenheten.. men det är juh svårt att slå den finaste av dom alla. kort sagt kan man säga att jag helt klart kan tänka mej att bo där, och det va ändå billigt för att vara så stort och så centralt. väldigt billigt.



sen att hela lägenheten verkligen såg ut som ett äldreboende på grund av elsas inredning försökte jag att inte ta med i bedömningen =)

men nu får vi se, vi ska fundera på det några dagar. och hålla tummarna i smyg, vi har juh ändå bara köplats nummer fem.

dessutom har vi hittat en del schyssta lägenheter som vi fortfarande söker. skoj skoj skoj =)

första paketet

har jag sagt att jag har världens sötaste och mysigaste mamma? för det har jag =) och det borde jag nog säga lite oftare <3


visst är hon söt min mamma när hon fejksmilar =)

hon har återigen förgyllt december månad genom att ge mej en paketkalender. 24 små paket fyllda med söthet och moderskärlek. hon gör det nästan frivilligt också, det är det som är det bästa. hon kanske gnatar lite och drar nån djup suck över att hennes snart 23åriga dotter inte riktigt kan växa upp och bli vuxen på riktigt, men innerst inne tror jag allt att hon tycker att det är lite mysigt att pilla med den där kalendern varje år =)

lucka nummer ett innehöll idag decilitermått från kökskungen =) tack snälla mamma!

nu är det jobbdags, och om två timmar ska vi på lägenhetsvisning =) tjohoo!


RSS 2.0