the best man

idag säger facebook att jag och mister wern har årsdag =) den andra i raden. och vet ni vad jag fick av den bästa killen in all the lands?

blommor så klart, två stycken fina fina liljor (min favoritblomma)






men det allra allra bästa var när han sa att han hade letat efter en sak i över ett år, och äntligen hittat den.
min barndoms förlorade skatt



lejonpard och tigerkaka som handlar om ebba och morfars äventyr


jag är världens sämsta sambo och flickvän, jag har inte gett honom någonting alls. så jag tänkte försöka mej på det här med att vara snäll istället. tills jag hittar en fin sak att ge till honom. en skruvmejsel eller så =)


hihi, he likes me =) han är rätt bra och fin den där wern när allt kommer kring. typ en sån där kille man skulle vilja va med jämt. kanske bo ihop med. skaffa nån form av avkomma. planera lite framtid med. bli äldre men yngre med. en sån där man behåller om man får tag på helt enkelt. sicken tur att jag fattade det på valborgsmässoafton för två år sen =)



Och om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där
jag aldrig ger dig
men du, jag ger dig min morgon
jag ger dig min dag

jag ger dig allt jag har


för länge länge länge sen

på måndag fyller skrället år. det är helt galet =) vår lilla tjej som har gått och blivit en alldeles stor och egen människa! på grund av alla kalas och annat i helgen blir det nog inget bloggande, så därför kommer det här nu och inte sen som det var tänkt. men, bullar får helt enkelt komma före tiden i det här fallet.


this is the skräll



alldeles nyfödd, bara några timmar gammal


bjussar på ett leende efter några veckor


en månad gammal i tivoliparken


första midsommardansen med tant ida


2 månader, pladdrandes för fullt


3 månader och lycklig


börjar lära sej att sitta upp, sakta men säkert


4 månader, testar gåstolen för första gången även om det mest blir
sprattel med benen =)


testar det här med riktigt mat för första gången...


5 månader och börjar gilla det här med mat mer och mer


hos mormor på namngivningen


6 månader och väldigt busig


7 måander med de första tänderna på plats


på äventyr i blåbärsskogen


första julaftonen, nu med ännu fler tänder


firar första nyåret, med morfar så klart


8 månader, grymt stolt över sitt hårspänne (kanske är det därför
hon för första gången visar en sån pretto-min)


skakar galler vid 9 månader


10 månader, med åtta tänder och massa hår


11 månader och då kom solen


gungar för första gången, hur skoj var inte det!


too cool for school in the tivolipark, igen


hur hon ser ut vid tolv månader vet vi ju inte än, men kommer du på kalasen så får du ju se =)

skrällets tävling

hon kom inte vidare, men tack för hjälpen ändå.


vill ni ta en titt på hennes motståndare som är i semifinal hittar ni dom HÄÄÄÄÄR


en ytterst opartisk röst i mitt huvud säger: va fan?

men okej, några är söta iaf. men inte som mitt skrälle. jag tröstar mej med att hon nog var föööör söt. eller, nej, för häftig. även om det inte syntes på just den bilden kunde dom nog lista ut det av den pillimariska blicken.


biten

av vampyrer.



jag har stått emot så himla länge, men till slut fann som dom mej. twilightarna. när jag var läslös hemma rotade jag igenom min brors bokhylla och hittade de första tre i serien. och tänkte för mej själv att jaja, jag får väl ge det en chans eftersom att alla andra verkar tycka att dom är så himla speciellt attans bra. och helt plötsligt är jag indragen i hela sagan och spendrerar den mesta av den vakna tiden med att längta efter att få läsa mer och mer och mer. tillsammans med ångesten om att det bara finns fyra böcker. och att det snart är över.

men jennie har så klart lovat mej en filmdejt, och att jag ska få låna hennes engelska böcker. det är lite plåster på såren =)


stupid twilight. stupid vampyrer. stupid otroliga kärlek.



jag ska berätta mer om varför jag fascineras av böckerna senare...  nu ska jag hålla koll på skrället, plugga och söka jobb, gärna allt samtidigt.

kalasdags!

mitt lilla skrälle fyller ett helt år nästa måndag. det är helt sjukt!



wiiii, tänker ni förhoppningsvis då, dags för kaaaaalaaaas! och jajjemen, så blir det!

men, vi vet att skrället fyller år på en måndag och att man kanske har jobb eller annat då, så givetvis vill vi vara flexibla =)

så kalasschemat ser ut så här: hör av er till någon av oss (helst mej eller wern för skrället är så dålig på att föra information vidare) och berätta när ni vill komma, vi har kalasdagar på lördag och måndag. alla får komma, bara man slår en pling först. kan man inte komma på lördag eller måndag får man givetvis komma någon annan dag, men då kanske det inte finns tårta =)

hoppas vi ses =)

hemmamammahemma

hemma med mamma, hemma hos mamma, hemmamamma? jag har nog legat ute i solen för länge idag...


jag fick VG på min ena tenta, tjohooo! 22 av 24 poäng, jag är allt duktig får jag erkänna. bara hoppas att den andra också har gått bra, det räcker med ett G där känner jag hehe =)



jag hade egentligen ingenting mer att säga... förutom att vi är i vackraste västerås, solen skiner och det är alldeles prima liv. skrället fullkomligt stormtrivs, leker och busar med mormor och morfar allt vad hon kan. dessutom fick hon en fin förfödeösedagspresent av mormor idag; ett par röda kavatskor. med andra ord har hon gått varv på varv på varv i trädgården och undersökt det mesta. till och med klättrat lite i äppelträdet med morfar.

vad veckan har att bjuda på återstår att se. jag ligger lite efter med pluggandet, men planerar att ta igen det nu när de flesta festligheter är över.



hahhaa jo just det, vet ni vad skrället kallar mormor? Bertil så klart. eller, det låter iaf som hon säger bertil, så nu är min kära mamma mormor bertil helt enkelt. hahahah =) söta skrället, det är inte alltid lätt att hålla tungan rätt i mun!



en sak till

nu är det drygt en vecka kvar, passa på att rösta lite till på alla datorer du kan komma åt =)

skrället for president!

(jo mamma, du kan testa igen för din dator har antagligen också rensat sina cookies sen sist)




(okej, nästa gång jag lägger upp en bild på henne byter jag vattenmärke. och ja, att vara omslagsflicka rimmar illa med den övriga sekretessen... men helt konsekvent kan det inte bli, då får man juh aldrig ha nå skoj. frågor kring dessa resonemang kan svaras på via telefon eller fikadejt.)

ett tips

förresten....

här fixar jag så att mina bilder på skrället är vattenmärkta

http://www.watermarktool.com/

assmidigt, jätteenkelt och ett så lätt sätt att skydda dina bilder, om än så lite.


varför vattenmärka? jo, jag hoppas och tror att om jag gör det så minskar intresset att ta bilder på mitt barn och använda de till något helt annat. wern är ju helt emot att lägga ut bilder på skrället på nätet, men eftersom att jag ändå vill dela med mej av henne till släkt och vänner, som ju är det primära målgruppen för den här bloggen, har vi kompromissat fram detta. och visst, det är absolut inget fullgott skydd för all världens hemska människor, men det är ändå bättre än ingenting alls. det gör bilden lite sämre att använda för någonting annat, så förhoppningsvis sållas den bort i ett urval.

nu vill inte jag ägna kvällen åt att fundera på vad som försigår i hemska människors hjärnor, dessutom kan det vara vanliga människor som helt enkelt tänker nyttja bilden i nån form av reklamannons. ja, jag vet att risken är så offantligt liten för att en PR- människa från asien eller typ östeuropa ska hitta hit, se skrället och bara WAAAAAOOOW den ungen ska jag ha för den här nya regionala produkten men den finns ändå. och är bilden förstörd så är den sämre att jobba med, alltså borde den sållas ut.


man ska inte lita på folk, om man ska inte lita på nätet. man kan inte skydda sej helt, men man kan göra ett litet tappert försök. speciellt om det är alldeles gratis och inte tar längre än en minut att fixa =)

så här gör jag mina inställningar, och tusen andra varianter finns ju så testa på för fanken för att hitta din egen märkning. jag ska i övrigt göra om min tills nästa gång ni får se en bild =)




så, nu ska pretto-jag gå och sova, hoppas på en solig morgondag utan allt föe många... moln på himlen skulle man väl kunna säga.

snajsiga glajjer

funderar på om min smak har gått åt fanders, eller om det bara är wern som är det =)


jag tyckte att dom här glajjerna va asfräsiga till skrället



wern tyckte inte det, så dom ligger kvar i affären.

istället fick hon dessa



fräsiga, för visso... men jag tycker fortfarande inte att dom andra var så fula?

vad tycker ni?

snart



är jag



här igen



mitt finaste vackraste västerås!


det är här hemma bor


trött arg och bitter

hmmm det måste vara måndag med andra ord.

jag har ungefär elva miljoner saker jag skulle vilja blogga om. men jag pallar inte. för att jag är sur, och då vill jag kunna få ur mej surheten på nått sätt. mitt sätt att göra mej av med den är att skriva bort den. meeeeeen om jag gör det, då blir andra sura. för helt plötsligt är det så jävla mycket bättre att behålla all sin surhet för sej själv, låta den äta upp en inifrån så att man sitter tyst och butter med ett jävla kalashumör och förpestar tillvaron för alla i närheten. jäpp, det är riktig känslohantering det.

SKITPISSJÄVLAHELVETESFAAAAAN! och flera könsord som ni inte vill se. eventuellt ett yrke också, av olaglig typ.

ska man inte kunna få vara som man är eller? jag saknar min mamma. för mamma har fattat att jag är som jag är, nu när jag inte blev som jag skulle... och är man sur eller arg kan man väl få vara det en liten stund, skälla ur sej lite för att lätta på trycket och sen gå vidare i livet lite gladare. min mamma är bäst på att låta mej skälla lite, tack mamma för att jag får skälla på dej när världen är dum mot mej. eller när jag är dum mot världen. =)

och så saknar jag linn. för med henne kunde man utagera all den ilska som ändå fanns kvar och byggde upp sej till ordentlig vrede. och då kunde man spela kubb inomhus. bara för att det känns så skönt i kroppen när det smäller hårt och jävligt när man kastar saker. vill man inte plocka upp saker som man kastar, kastar man alltså kubb. för kubb ska ligga utkastat. eller, om man inte vill ha sönder grejer så kastar man plastglas. jag har jättemånga plastglas, men aldrig får man kasta ett endaste ett. jävla fan också. tack linn för att du kastar saker med mej när jag är arg på världen. eller när världen är arg på mej =)



hade jag haft mustach hade jag lätt sett ut så här nyss.



men titta vad som hände nu. jag skrev bort min surhet, utan att för den sakens skull berätta varför jag var sur. men jag fick lätta på trycket och vips är det borta. jävligt dåligt sätt, enligt somliga. somliga kan hoppa och fara, tycker jag. elller så borde somliga få sej en lusing och ge fan i hur jag är sur, kanske bara gilla läget och låta mej vara som jag är. jag försöker så mycket jag kan att hantera mitt humör, men nånstans kanske det bara är att erkänna att jag är mitt humör. mitt humör är jag. ska jag vara utan mitt humör måste man medicinera bort det, och då är jag ju inte jag längre. och vill du att jag inte ska vara mej själv, då kanske inte jag vill vara med dej alls.

men jajajajaJAAAA jag skaaaaaaaaaaaaa försöka hålla ordning på mitt jävla humör. men, med handen på hjärtat; jag är iaf glad över att jag har nått, så det så.


och nej, det var inget särskilt. jag kanske bara var sur idag. just nu. för en stund sen.



cepejävla blogg.se kan också hoppa och fara för att det fan aldrig fungerar när man vill.

RSS 2.0