Bild 6: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge


vickepicke pöh och jag på linns 22årskalas? 21 kanske? länge sen i vilket fall =)
och ja, jag dricker cider. SÅ länge sen är det.

vick a la pick och jag ska leka snart igen, till och med kanske den här veckan.
för nu har han slutat obo i skåne och är tillbaka på ett mer okej avstånd.
härlig tjej har han skaffat sej också, prima liv är vad det kallas!

Bild 5: En gammal bild på dig själv


från när min bror precis hade köpt en webcam. jag har precis börjat gymnasiet, så jag ska fylla 16.

filens namn? eRiCa.jpg. oyes. så jävla häftigt.

Bild 4: En bild på en konstig tid i ditt liv


konstig som precis konstig =)
det var min första tid med ralle, då man skulle vara så himla mycket av det man var.
det var förtiden med pålen och hela den cirkusen.
det var korridoren. det var skolan. det var...konstigt allting. men roligt. och jennie va med <3

Bild 3: En bild på någon i din familj


min söta lillebror. han är inte ett dugg liten längre.
när jag flyttade hemifrån skulle anders fylla 14. i år fyller han 20.
jag saknar honom. han är min lilla bebis.

har jag sagt...

... att mads mikkelsen är min pappa, och att han är tidsresenär?

det är nämligen så att min pappa, när han var ung [yngre], lyckades knäcka koden för tidsresande. och sen åkte han till framtiden givetvis, och klonade sej. klonen fick leva det häftiga livet, så just nu är han filmstjärna. men pappa, han valde att att testa det riktiga livet; familjefar. se själva! det kan inte finnas nån annan förklaring.


pappa på 70talet i en saabtisha och med cigg och systerbarn. kanske från boden?


"mads mikkelsen"

du tror mej inte? men titta igen då!!


det finns ingen annan förklaring!

daddy BUSTED!

men jag älskar honom ändå. och är rätt glad för att pappa pratar norrländska och inte danska.

konversation

00:20

- psst.. werner? werner?
- hum? aa?
- bor musse pigg i ankeborg?


suck

- ja, det gör han.



- men i ett musghetto då eller?
- nej, i ett stort fint hus med teddy och freddy och pluto. nära mimmi.
- okej. god natt.

suck.



men om musse pigg bor i ankeborg, varför stöter dom så sällan på varandra? är dom osams, musse och alla ankor? jag ville fråga, men det var tydligen inte riktigt läge.

Bild 2: En bild på dej själv



jag vet att det ska vara en bild på mej själv. men jag ser mej inte som själv längre. jag är lenores mamma, och mej själv också givetvis. men oftast är jag lenores mamma, och allra allra oftast är det henne jag vill vara också. när det lilla skrället blir lite större och blir fullt upptagen med att vara sej själv så kan jag ta itu med att vara mej själv jag med.


PS: tack ewa för den fina bilden =) <3

jag vet att ni har undrat...

...om jag aldrig ska skriva nått om den där äckliga gubben på biblioteket. först tänkte jag det, sen tänkte jag inte det men nu tänker jag nog göra det iaf.


det var förra torsdagen. jag var SUPERstressad över min sista omtenta jag skulle ha på fredagen. eftersom att lenore hade varit magsjuk och jag hade varit föreläsare på introdagen hade jag missat massor av pluggtid så det kändes verkligen som att jag hade hundra blåslampor i röven. och eftersom jag fick så bra på den första tentan ville jag juh inte visa mej sämre nu så jag hade juh orimliga mål och förväntningar dessutom.

klockan tolv kommer jag till biblioteket och går till min sedvanliga plats på andra våningen i den lite avskilda avdelningen för utländsk litteratur. det finns tre bord där, och när de inte är befolkade av snillen så brukar det vara rätt lugnt och skönt där. så var det även nu, det satt två andra tjejer vid varsitt bord så jag slog mej ner vid det tredje.

efter en timme kanske så drar den ena tjejen. och en stund efter det, kanske en timme till så drar även den andra. men innan den andra hinner dra kommer det in en man och sätter sej i fåtöljerna mitt emot mej. han läser tyst ur en bok som han håller i knät. klockan är alltså runt två halv tre då jag blir ensam med en herre i blå överrock, smalbågade glasögon, grått hår och vänligt ansikte.


det bruna är bokhyllor, och öppningen är där i hålet till vänster. väggen utan
bokhyllor är fönster mot gården.
det lila krysset till höger är tjejen som gick först.
det lila krysset till vänster är den andra tjejen.
det röda krysset är jag.
det gröna krysset är gubben. och han sitter i och bredvid en fåtölj.
allt är sjukt skalenligt.

jag är så koncentrerad på det jag gör, stressar igenom mina 60 instuderingsfrågor som jag inte hunnit göra än. vid det här laget har jag hunnit kanske 13-14 stycken. stressad much? nääää. det är fokus på böckerna som gäller och jag skriver så pennan glöder. tittar upp ett fåtal gånger när jag tänker, men är noga med att inte titta på gubben för det vore rätt oartigt. jag ville inte att han skulle tro att jag tyckte att han störde.

klockan tickar och strax efter tre känner jag att energin måste fyllas på. jag plockar på mej min mobil och min plånbok tittar snabbt upp på gubben och frågar om han kan titta till mina saker en liten stund. han nickar och ler. jag går ner i cafeterian, köper ett havreflarn och en stor kaffe. balanserar tillbaka det till rummet. mannen tittar upp samtidigt som jag sätter mig.
-"ja, ibland måste man ha nått sött, eller hur?" säger han.
- "aa", säger jag och ler mitt artigaste leende men faller ner i böckerna på en gång för att ändå markera att jag inte vill småprata. jag hoppas att han inte tittar medans jag försöker äta det smuliga havreflarnet utan att lyfta blicken från böckerna, jag hatar att äta inför okänt folk och är det dessutom smuliga saker är det ju direkt hopplöst att inte se grisig ut.

det går en stund och jag skriver fråga 18, en bamsefråga om tre av hinduismens största inriktningar.  jag känner hur det vibrerar i fickan, fiskar upp telefonen och svarar. det är mamma. jag säger att vi mår mycket bättre idag, att jag pluggar och kanske kan ringa henne sen? ja svarar hon och sen är det puss hej.

när samtalet är avslutat ser jag att jag fått meddelenade från wern. en fråga om jag kommer hem till maten klockan fem. jag svarar att det hinner jag verkligen inte, tyvärr. men jag värmer gärna maten när jag kommer hem. puss hej.

när jag ska lägga ifrån mej mobilen hamnar huvudet i en sån där mellan position eftersom jag redan är på väg ner med blicken i böckerna. men ögat fastnar på nått annat. nått som rör sej. som inte borde vara där? eller? va fan? blicken flyttad, hjärnan behandlar faktan. all logik i hela världen säger att nej jag såg fel. hjärnan försöker säga att jag såg fel. det kan väl inte ha varit? varför skulle det vara? kom igen, vem i hela fridens namn sitter och runkar av sej själv på stadsbiblioteket i kristianstad under en sketen bok på ett utländskt språk?

grejen är att medan min hjärna försöker resonera fram nått vettigt, processera data och följa upp med någon form av vettig handling så kör kroppen sitt race. den brukar göra så när min hjärna är för trög för att fatta att jag blir rädd. den har gjort så förut, men då räddade den mej från ormar på olofs brygga. innan jag fattade att det var en orm där hade kroppen redan sprungit tillbaka upp till sommarstugan och satt mej gallskrikandes på köksbordet.

så nu märker kroppen att gubben har märkt nånting. antingen att jag har sett honom, eller att det kommer in två damer. den ena är bibliotikarie och den andra blir assisterad av henne. kroppen beslutar helt ojämlikt att eftersom det är en kvinnlig bibliotekarie så kan hon också hamna i "fara" om jag säger till henne. alltså plockar kroppen alldeles skakigt upp plånbok och mobil och går relativt sakta ut ur rummet och springer sedan ner till receptionen där hjärnan äntligen hamnar på samma sida och får fram: ursäkta, men det sitter en man där uppe och tar på sej själv... först då fattade jag liksom. URKEL PURKEL!

bibliotekarien bakom disken hinner knappt mer än rynka på näsan och börja ta sej runt för att följa med mej innan jag ser honom springa ut genom dörren.

ja, vi har haft problem med det tidigare. men du ska se att han sprungit all världens väg redan tröstar (?) han mej med. 

jag går skakig upp igen, sätter mej, sms:ar wern om vad som hänt.. fattar vad som hänt...packar ihop och går hem. ringer mamma. ringer polisen. mår illa. slutar inte skaka på flera timmar.


det var skitäckligt. fy fanken. och det gick åt helvete på tentan också, så klart. jag kunde sova en hel timme den natten så gissa vem som var jättepigg klockan 9 på morgonen? inte var det jag iaf.


äckligast av allt? jag satt själv med honom SÅ länge!! hur länge höll han på?
ännu äckligare... jag har suttit själv med honom förut, i samma rum. men då har jag suttit med ryggen mot honom. FY FAN.

Bild 1: Någon du umgås väldigt mycket med.



wern är utan tvekan den jag umgås mest med, oftast hela dagarna. alla dagar. även om det ibland känns som att vi kommer tjata hål i huvet på varandra så måste jag nog ändå säga att jag inte skulle vilja ändra på det.

stöld, igen.

jag tänkte ge mej på en sak. så jag snor den här från motherhood. helt fräckt. men det verkar lagom avancerat och lite roligt. så here it goes.

30 foton på 30 dagar

Bild 1: Någon du umgås väldigt mycket med.
Bild 2: En bild på dig själv.
Bild 3: En bild på någon i din familj.
Bild 4:
En bild på en konstig tid i ditt liv.
Bild 5: En gammal bild på dig själv.
Bild 6: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
Bild 7: En bild som du aldrig lagt upp.
Bild 8: En person som du saknar.
Bild 9: Någon i din släkt.
Bild 10: Någon du tycker är väldigt snäll.
Bild 11: En person du kan berätta allt för.
Bild 12: En bild på din vardag.
Bild 13: Du och någon klasskompis.
Bild 14: En bild som påminner dig om gamla tider.
Bild 15: En person som du vill vara med.
Bild 16: En bild på dig själv.
Bild 17: En ovanlig bild.
Bild 18: En bild på din fritid.
Bild 19: En person som är snygg.
Bild 20: En bild på dina närmaste.
Bild 21: En person som alltid ställer upp för dig.
Bild 22: En bild på en tid du saknar.
Bild 23: En bild från i somras.
Bild 24: En bild som gör dig glad.
Bild 25: En person som alltid gör dig glad.
Bild 26: Någon/några som du alltid har roligt med.
Bild 27: En bild som du alltid skrattar åt.
Bild 28: En tokig bild.
Bild 29: Den nyaste bilden på dig själv.
Bild 30: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

mellandagarnas fynd

nu när jag ändå har fört över bilderna från kameran (inte ett dugg sent påtänkt) kan jag juh visa vad jag hittade runt om i sverige =)


randiga tröjor och ett randigt linne från carlings i västerås.


en randig tröja från new yorker


hmm, en till randig tröja från bikbok.

jag satte köpstopp för mej själv på randiga saker efter att ha inspekterat mina kassar... nån måtta får det vara.

då köpte jag ett par svarta onlyjeans istället.


och den rutiga skjortan. sen fick det vara nog.



nu dör jag. och lenore vill tydligen inte sova så jag ska se vad vi kan göra åt det...

en kort update

vi är magsjuka. eller, jag och wern är för lenore hann bli frisk innan hon smittade oss. tack och lov för det!

hänger runt här hemma och mår pyton. även om det är lite mysigt att glida runt i goskläder. vilket påminner mej om att jag inte har visat världens finaste julklapp jag fick av wern och lenore.



en pippitröja med halsduk!! precis som jag alltid har önskat mej även om det aldrig har stått på önskelistan =)
jag måste varit jättesnäll eller så har jag bara världens bästa familj. alternativt båda två =)

idag har jag lärt mej...

... SÅ himla mycket genom att lyssna på en studiegrupp på biblioteket. jag kan meddela att gruppen bestod av 5 honor och en hane, alla i åldrarna 20-40 år. Nej, 20 är nog för ungt. Säg att den yngsta var 23 då, men kanske snarare 25.

Jag har ingen aning om vad de studerade, eller var... det enda jag vet är att de typ måste ha hoppat av förskolan för att kunna bli så jäkla.. hur ska man säga det? korkade kanske. eller otroligt fattigt allmänbildade.

jag förstod snabbt att deras uppgift var att beskriva vad som var typiskt svenskt efter ett antal punkter. jag satt bredvid dem i ungefär en timme, jag hann på denna tid läsa cirka tre sidor ur min egen bok för jag kunde tusan inte koncentrera mig medan helt underbara fakta presenterades för mej.

jag ska snart presentera dessa nya rön för er, men först måste jag även delge er min egna lärdom av detta fantastiska möte. det är att ett gäng idioter, låt oss kalla dem snillen spekulerar, faktiskt fungerar precis som pretto- besserwissrarna, även om snillena inte är lika irriterande. prettobessrarna har juh en förmåga att antingen försöka bräcka varandra i "visste du att"- fakta eller om ingen vill leka den leken med dem helt enkelt bara rabbla upp den ena faktan efter den andra. snillen är förmodligen vana vid att inte kunna delta i sådanna diskussioner alls, så när man sätter dem i en grupp är det som att de tar igen förlorad tid och fyller på varje felaktig fakta med mer, fyller upp skålen så att säga. och ingen vill juh vara dummare än den andre så de nickar bara och applåderar varandra...
på så sätt framkommer häpnandsväckande saker.



- älgar är typiskt för svensk natur. faktiskt är det så att älgen kommer ifrån svergie och bara finns här. de älgar som ses i norge och finland är, hör och häpa, bara där på semester, typ. de har vandrat dit och kommer vandra hem igen om de klarar jaktsäsongen. jupp

- typiska författare är astrid lindgren, som juh alla utomlands vet vem hon är, selma lagerlöf och liza marklund. nämda i just den ordningen, ja. liza fucking marklund. hanen i församlingen ville även nämna några män, förutom wilhelm (uttalat på engelska) moberg har vi juh även den för mig helt okände august stringberg. denna stringberg har juh skrivit den otroligt kända röde orm. (här rättade faktiskt gruppen varandra, då det första påstående var röda ormen. vilken tur, det hade kunnat bli så tokigt annars) stringberg. string berg. för i helvete.

- den svenske store skådespelaren janne loffe carlsson var den ende värd att nämna under en diskussion om svensk filmindustri. inte ens per oskarsson fick vara med på listan, han var juh inte så känd utomlands väl? hasse alfredsson klarade sej med nöd och näppe, men det berodde främst på att en av honorna hade sett ett program på svt nyligen om honom. filmerna som fick vara med på listan var yrrol, eller lorry. macken. och ronny och ragge, med motiveringen att svenskare än så blir det inte.

- om skåne inte hade tillhört sverige, hade svenskarna i princip svultit ihjäl för länge sen. detta på grund av att all svensk potatis odlas i skåne, och allt svenskt kött produceras här. allt. ändå så är juh sverige tydligen ett stort exportland gällande just kött. vi skickar iväg det skånska köttet som ska räcka till våra 9 miljoner invånare så långt som till danmark faktiskt.

- appropå svensk mat. det är rätt knepigt att reda ut det begreppet. för svenska köttbullar är juh till exempel inte svenska, eftersom att köttbullen är från italien. frikadeller ni vet. men falukorv är svenskt, falun är juh svenskt alltså är korven också det. smörgåsbord är inte svenskt, för smörgåsbord varierar juh himla mycket i innehåll vilket gör att man inte kan säga att det är svenskt. detsamma gäller smörgåstårta. men, efter en stunds diskuterande kom snillena fram till en slutledning; svensk mat måste ju vara sån mat som inte har en engelsk översättning. inlagd gurka är inte svenskt, för det heter pickles. sill däremot är helt igenom svenskt för det heter juh faktiskt sill på engelska också. uttalat [zíll]. dagens sanning.

- något typiskt svenskt arbete finns inte. svensk industri finns juh däremot, men man kan inte säga att jobba på ikea är typiskt svenskt för ikea finns juh i turkiet och ryssland också. men om ikea la ner i sverige skulle halva befolkningen vara arbetslösa. good to know.

- älgskötare skulle kunna vara ett typiskt svenskt arbete, men utländska zoon har ju köpt svenska älgar så därför finns det juh älgskötare utomlands också. attans, det som annars hade varit ett så genuint svenskt arbete!

- svensk musik finns det massor av; abba, per gessle, roxette och marie fredriksson. efter ett tag frågade en av honorna om inte de sista tre egentligen var samma sak, men hon möttes av stora protester eftersom att per och marie faktiskt är egna personer också och inte bara roxette! och det visste dom även om de absolut inte lyssnade på sådan skit. den ifrågasättande honan nickade på huvudet och föreslog tyst att september kanske skulle kunna nämnas med tanke på hur stor hon är i bland annat usa. eftersom ingen av de andra hört talas om henne kvalificierade hon inte. aqua skulle fått vara med, men det är juh trots allt bara en eller två av bandmedlemmarna som är svenska, så kanske inte då. ebba grön är inte ett svenskt band, och nationalteatern nämndes i samma andemening som fem myror... jag vet inte riktigt vad de försökte säga där om jag ska vara ärlig.

- svensk skola är speciell. vi har skolplikt till årskurs nio, och därefter börjar man på friskolor. för friskolor måste ju vara där man går av egen fri vilja och inte för att man måste. friskolorna imponerar mycket på amerikanare och danskar eftersom att de är kostnadsfria. i danmark får alla betala för att gå i skola. jämt. till och med på förskolan och grundskolan. så är det.

- om prins daniel hamnar på tvåhundrakronorssedeln kommer dessa snillen enhälligt inte att ta emot valören. nej, verkligen inte!


jag lämnade dessa fantastiska källor till kunskap precis när de skulle inleda sin diskussion om svenska högtider. de tänkteinte ha med julen, för den är då rakt inte svensk men valborg och midsommar skulle givetvis vara med. och 17 maj väl? då sprang jag därifrån, man kan inte ta in hur mycket ny fakta som helst på en och samma dag.

pappiljotterats not to do

när jag satt och läste hannahs blogg här om dagen och såg bilder på hur fröken såg ut för tre år sedan blev jag himlans sugen på att permanenta in lite lockar jag med.

hannah var snäll och tipsade om att hon kunde låna mej en massa papiljotter. en god tanke, om det inte vore för... jag ska berätta från början.


en dag för lite mer än fem år sedan (ÅH MIN GUD JAG BÖRJAR BLI GAMMAL!!!) hade jag på grund av marias bitande övertalningsförmåga tydligen gått med på att gå på treornas studentbal. jag har hört från andra människor att deras bal äger rum i anslutning till studenten, men i västerås får vi den lagom till jul som ett tecken på de kommunala gymnasiernas sadistiska humor gällande ishala gator, bitande minusgrader och tjejer i klänningar och högklackat.

kullen -05's vinterbal ägde rum den 18 december för oss som gick på Rudbeckianska Gymnasiet (med gamla anor och traditioooooner), dagen efter att jag fyllde 18. jag, mamma och morsorna hade varit på äventyr flera veckor innan i ett försök att hitta en balklänning som inte gjorde att jag kände mej som att jag skulle på maskerad. vi hade lyckats. jag hade till och med hittat skor och en fånig sjal, och fått fina smycken av mamma och pappa i födelsedagspresent. nu återstod bara frisyren. att betala massa pengar för det tänkte jag till skillnad från många andra minsann inte göra, det tyckte jag kändes alldeles värdelöst. jag beslutade mej för att mamma och jag fick slå våra huvuden ihop, då borde vi kunna åstakomma mer än en något sne hästsvans eller bonnafläta.


några flickor från TV3C, alla har lockar, givetvis.

lockigt, var budordet. papiljotter sa mamma, det hade alltid mormor juh. så upp i ottan (jag hade givetvis varit på krogen dagen innan då detta var en lördag) för att duscha av rök och öl ur håret (jäpp, man fick juh fortfarande blossa fritt på krogen då..urkelpurkel. ölen hamnade där av andra skäl.) mamma snurrade snabbt in hela huvudet på mej, och sjopade sej hela tiden över hur detta skulle sluta. mamma får svettningar och stressutslag av bara tanken på att fixa nått med mitt hår då hon envist tror att det kommer resultera i att allt ramlar av. hon är lite coco bananas.


papiljotter och baksmälla funkade förvånandsvärt bra faktiskt.

bra många timmar innan showtime stressar mamma ur fullständigt och bestämmer sej för att det är dags att ta ut papiljotterna. hon upptäcker snabbt att vi har någon form av problem. hur hon lyckades vet jag inte, men håret som är snurrat runt papiljotterna går åt olika håll. eller, åt båda hållen snarare. mamma öppnar en flaska vin, hennes nerver orkade inte mer och jag tror att hon på riktigt trodde att jag skulle bli flintis. det tog tid, och mycket hårspray sprutades ut alldeles i onödan men slutligen var alla taggbollar borta från min lite ömma skalle.

resultatet? tjaa.. rakare hår har jag sällan haft.




nämnde jag att jag var strålande glad och väldigt förväntansfull
över denna fantastiska kväll? isf ljög jag värre än nånsin förr.

maria stackarn fick höra en massa muttrande över detta större delen av kvällen. shit vad jag hade tråkigt. det enda som var roligt var när fredrick skulle bjussa på en drink i födelsedagspresent och den kostade 150 spänn nått sånt. aldrig har jag sett nån så tjurig hahha "nu jävlar njuter du av den här, dyraste drink jag nånsin köpt och så är den inte ens till mej själv...eller till ett ragg!" fredrick kunde konsten att få en att känna sej betydelsefull hahah =)

men iaf, det var maria jag tänkte mest på. det finns en så rolig bild på oss från balen, hennes pappa fotograferade oss innan och det här är en av de bilderna:


min favoritbild från hela balen

hur skön är den inte då? kolla minerna! jag vet inte vad jag pysslar med, men vad maria tycker om saken är uppenbar hahahah =)


så hannah,  det jag skulle säga var iaf: tack, men nej tack. no papijotts här inte. =) det blir liksom inte som det ska med mitt hår ändå.

slutet då, 2010 september - december

september


Lilla Lenore blev en stor tjej hemma hos farmor när hon smakade potatis för första gången. Inte mums just då kanske, men sen =)

Den andra september, på Lenores fyra månadersdag åkte vi upp till vackraste Västerås. Vad an detta? Jooo, miss Jäääänet skulle juh till att tjinga sin gubbe!





så där ser kärlek ut när den frodas som mest =)

dessutom fick jag och wern klä upp oss, titta så fräsiga vi kunde vara i hela åtta timmar utan lilla skrället som fick vara hemma och busa med mormor och morfar hela dagen. vad som hände där är en tryggt bevarad hemlighet har Lenore sagt.



sen minns jag att när vi precis hade klivit av tåget här i kristianstad när vi rest hem igen, och stod vid övergångsstället vid pressbyrån, precis då dalade ett litet gult löv ner i Lenores vagn och jag tänkte "nu blev det höst".

vad hände mer? hmmm. jo just det, Lenore och wern började plaska i den stora baljan. alla tyckte det var jätteroligt, även om Lenores farmor var lite orolig för att dom andra barnen skulle bli skrämda av gubben med skägg (detta i ett hopplöst försök att få wern att raka av sej skägget)



dessutom så bekräftades det vi alla visste, att en förvånansvärt stor andel medborgare är idioter eftersom att SD blev inröstade i riksdagen. fy fan. och dessutom blev det ett sånt jävla tjat om "jag trodde vi hade yttrandefrihet i det här landet!". ja, det har vi. det är därför idioter får föra sin talan, och det är därför man kan ifrågasätta idioternas påståenden. aldrig förr har jag varit närmre en hjärnblödning.

min lillebror va och hälsade på  ett par dagar, det var skoj =) vi gjorde absolut ingenting vad jag kan komma på. förutom att äta och sova typ.

sen hade jag blogguppehåll. för jag ville inte mer. det hanns inte med helt enkelt.

oktober

när hösten kom med besked var det dags att pimpa både barn och vagn


vit nalleoverall på och in i världens mysigaste manchester- och fluffåkpåse. mycket lycklig lenore. kanske inte just på den här bilden, men va tusan. tänkte visa att hon faktiskt inte ler hela tiden.

sen blev det dags för 42, svaret på frågan så att säga. 10-10-10, eller "när vi två blev en". bröllop nummer två i ordningen, denna gång var det herr pinky och fröken sjoeorm som skulle bli herr och fru bös.


en lycklig brud med bukett och make i högsta hugg =)


ambulanzen, wilson och e.t. som the a- team. eller vad nu brudföljet heter nu för tiden.



som äkta makar måste man kunna hitta varandra i vått och torrt. det kunde de båda två =)

resten av oktober ägnade vi mest åt det här:



som skulle förvandlas till bland annat det här:


och tre sorters tårta plus ett bord med specialfika för allergiker.

det var nämligen så att Lenore skulle på en namngivningsceremoni!

jag vill passa på att tacka alla som var där eller på annat sätt uppvaktade vår lilla skatt på denna fantastiska dag! vi har inte hunnit med att göra tackkorten än, men jag hoppas verkligen att vi kommer att göra det. bättre sent än aldrig heter det väl?

det blev en så himlad lyckad dag, det går inte att beskriva med ord hur nöjda vi blev med den. och vad lenore tyckte? tja, min lilla ängel skrattade ju i sömnen halva natten så ni kan väl förstå att hon var glad som bara den. aldrig förr har det väl rymts så mycket kärlek i den lokalen, det kan jag nog ta gift på! jag skulle inte ändra på nått, förutom att jag bölade inför 80 pers då. men jag kan ju inte vara superball jämt...



tusen tusen tusen tack till er alla!

november

hur det än kan vara möjligt så bakade vi igen. denna gång för att fira Fars Dag. wern fick bland annat en kaffekopp som det står Världens bästa pappa på, och jag tror faktiskt att wern ser denna kopp som ett slags diplom eller intyg av nått slag =)


tårtan, muggen och wern med farfar på tråden och presentflugan från Lenore.

werns bror önskade sej en tavla, och här presenterar jag nu werns masterpiece som han något motvilligt till slut gav ifrån sej



och sen kom det bästa av allt: snön


fantastiskt!

och i slutet av året betyder ankomsten av snö att det snart är dags för jul. och eftersom att vi detta året inte bodde i nån form av skokartongsliknande råtthål så kunde jag nu julpynta utan att inkräkta på boytan!




december



jag skulle kunna berätta rätt mycket om december, men jag hinner fakitskt inte nu. jag skrev två tentor, bråkade med administrationen på HKr, var i Göteborg för att se vem som visste mest, firade födelsedag, jul och nyår tillsammans med både wern och lenore för första gången (förra året firade som bekant wern min födelsedag något mer än jag själv...) och det hela var alldeles fantastiskt.

jag ska bara återigen påpeka att wern hade fel. eller, han får ju givetvis tycka precis vad han vill, men jag kan inte på nått sätt se att 2010 skulle varit någon form av skitår. i mitt huvud muttrar jag massor av saker angående just det yttrandet och graden av lämplighet det har, men det blir lite tråkig läsning av det så vi hoppar över det och skriver kort och gott nått klaschigt-klyschigt om att tvåtusenelva gärna får bli ett ännu skitigare år i så fall. mutter mutter mutter

framförhållning eller försening á la SJ?



kära wern tipsade om ett fantastiskt jobberbjudande. vi kan dock inte luska ut om Manpower har en utomordentligt stor framförhållning som bör applåderas eller om den stackars kunden ute i Svängsta helt enkelt har fått vänta längre än alla tågresenärer från den riktiga julhelgen?

Ur annonsen:

Glad och trevlig tomte sökes!

Sista ansökningsdag: 2011-01-18

Till julafton söker vi nu en tomte. Du kommer att arbeta på eftermiddagen på julafton ute hos en av våra kunder i Svängsta. Det vi erbjuder är ett trevligt entimmesuppdrag med bra betalt.


Humor, mina vänner, humor. En varm julkram till Manpower, dom kan komma att behöva den då jag misstänker att kunden i Svängsta inte kommer att ge dom en.

Skulle man vilja söka detta jobb så hittar man det här, sista ansökningsdag har ju inte varit än hahha =)

jag som är så dålig på språk

(citat från världens bästa Smala Sussie givetvis. har ingenting i övrigt med nedanstående text att göra och stämmer i övrigt inte in på mej själv heller. jag är asbra på språk, när jag kommer ihåg dem.)

det här visade min käre söte mej idag. fniss fniss fniss



det är från googles översättningsverktyg. man skriver in att man vill översätta från svenska till engelska.

sen skriver man "lasse berghagen" på svenska. och det översätts till oprah winfrey. automagiskt. det är JÄTTEroligt om man har åkt tåg hela dagen.

om man vill se det själv med egna ögon kollar man här


same same, but different?

på begäran och med lite tjurighet

emma frågade om jag inte kunde lägga ut en bild på min nya fråjl. visst kan jag det =)



kortare än jag nånsin haft förut tror jag. men jag är så jäkla nöjd, det blev så jäkla snyggt och allt detta kan jag tacka Deki på Salong Mio för. jag ska rekommendera honom till alla, oavsett var man bor. det är lätt värt att åka tusentals mil för att han ska dra saxen genom håret på en. så det så =)



btw, ja, jag vet att jag har blivit fet. jag har själv ögon att se det med tack så mycket, och dessutom har jag alldeles underbara släktingar som även påtalar detta. lucky fucking me. men jag planerar att göra nånting åt så att jag också sen på ålders höst kan slänga oförskämdheter omkring mej. helvete, och dom har mage att klaga på dagens ungdom liksom? inte fan går vi runt och leker the obvious game med varandra. någon gång lovar jag att jag ska försöka bemöta såna smädelser med någonting annat än bara ett surt leende och en ganska generad uppsyn. jag önskar att jag kunde säga nått tillbaka, men tyvärr så har mina föräldrar uppfostrat mej till att vara artig mot folk i allmänhet och kanske framför allt mot släkten. kärringar! <--titta vad jag vågade skriva i all hast!
nej, nu ska jag och mina extrakilon gå och gosa med min söta sambo som har vett nog att hålla truten om sånt här och dessutom hävda att det inte stämmer (i enlighet med vad som rekommenderas i Relationsdialoger for dummies). Söte =)


alla goda ting är tre...

... så nu har jag allt jag behöver. dom heter Natalie, Lenore och Elise.

det började med min första guddotter, bästa kanaries lilla tjej som hittade ut i världen 2 maj 2008. vilken liten gåva hon var, vi var så glada allihop. vi ÄR så glada, och jag saknar henne så mycket och skäms ihjäl mej över att det var så länge sen jag träffade henne. SKÄRPNING fröken erica, skärpning!


hon är en mycket större tjej nu, men fortfarande söt så in i bängen. och AShäftig!

sen kom min egen lilla skatt ju. hon anläde också till jorden den 2 maj, men 2010. och jag sa hela tiden till henne att det var upptaget den dagen, men lik mor sin som hon är sket hon blankt i det. kanarie tyckte att det var toppen, det blir så mycket enklare att hålla reda på födelsedagen menade han.


här är hon med en fräsig 50talslock och sin nya badrock hon fick i julklapp
av gammelmorbror jimmy. helt hänförd av..ja. nånting =)

och till sist, idag, den 6 januari 2011 så kom äntligen min lilla Elise ut. som vi har väntat, jag har nog aldrig längtat så länge i hela mitt liv. först fick man vänta i dom där 9 månaderna alla pratar om som jag slapp, och dessutom hade fröken mage att dra ut på tiden 18 dagar till. envis liten rackare det där, men det gör bara att jag är stoltare än nånsin över min fina Annkristin!


så ny, så fin, så efterlängtad och så älskad allra redan. ja, det är häftig.
18.16 idag kom den här lilla skatten =)


så, jag tror inte man kan vara nöjdare än mej just nu. jag har dom tre finaste tjejerna i hela världen, det är helt okej att vara avundsjuk på mej =) jag är lite avundsjuk på mej! tänk så fantastiskt livet är ändå! tweet, skrället och katla, vilken liten partytrio det kan bli av dom om ett par år hehe. ja, eller tweet, tändstift och katla, om wern får säga sitt mer än en gång. jag ska snart hitta på ett eget smeknamn till lilla elise, och det kommer vara mycket bättre än katla ska jag lova.

grattis igen min fina ak, det här har du gjort SÅ JÄVLA bra! hoppas allt är bra med er båda och att ni har det riktigt mysigt tillsammans inatt!

jag snor min egen idé

för några dagar sen hade hannah bloggtorka, och jag fick en snilleblixt tack vare min faster eva. hon hade tidigare under dagen berättat att hon för lokaltidningens räkning hade tippat om det nya året. tio frågor med tre förslag vardera. ett kryss två när det är som bäst. jag föreslog att hannah skulle göra det, men nu kliar det i mina egna fingrar så jag tar helt sonika och snor min egen idé. wern har förklarat att internet är det fullkomliga anarkistiska samhället så jag får göra så. det är vad jag intalar mej iaf.


så, så här kommer det gå till iaf. jag ställer 10 frågor om 2011, och ger tre olika svarsalternativ. vill man vara med och tävla så postar man sin tipsrad bland kommentarerna. och sen, i december om si så där 355-60 dagar så ser vi vem som hade flest rätt. ligger andan på kanske man till och med får ett pris.

vill man vara med och tävla bör man i god tid innan vinstdragningen göra sej på det klara med att detta inte är en tävling på liv och död, jag är enväldig domare och man kan inte överklaga besluten. it is just a fun game dude.

sååå, låt mej presentera:

SÅ HÄR KOMMER TVÅTUSENELVA BLI

1. Sossarna behöver en ny ledare. Hittills verkar stolen bli ekande tom, och förslagen kommer in i lika snabb takt som de avböjs. Kommer den nya ledaren vara:

1. kvinna
x. man
2. svårt att säga, sossarna splittrades och blev till flera partier...

2. det ska vara någon form av världsträff för scouterna utanför kristianstad i sommar. jag chansar på att kungen som scoutvän kommer att besöka tillställningen. men kommer det att visas på tv?

1. ja, när kungen visar knopar för utländska ungar
x. ja, när kungen håller ett litet vitsigt tal som inledning eller avslutning på hela alltet.
2. nej, dels är det ingen som bryr sej och dels var han inte där.

3. det sägs att många barn föds i slutet på mars eller i början av april. att det eventuellt skulle ha någonting att göra med den härliga svenska midsommaraftonen låter jag vara osagt, men om det har någonting med det att göra förmodar jag att det krävs rätt bra väder så att svennebanan kan tumla runt på ängarna med benen i vädret. kommer det regna på midsommarafton?

1. som spön i backen, från morgon till kväll i princip.
x. inte en droppe, men där emot blåser det hel eller halv storm så nått ute väder är det knappast att tala om
2. strålande sol, hela dagen och de enda dropparna som faller är från den svettiga pannan ner på de suktande läpparna i sommarsveriges grönska (oyes, tantsnusksformuleringar går inte alltid av för hackor)

4. det är dags att leka i sandlådor och hoppa på madrasser igen, vm i friidrott går av stapeln i korea av alla ställen... roligt att förknippa korea med någonting som börjar med "fri" btw... hur som helst, som nationalismen påbjuder är det alltså läge att fantisera om att våra svenska stjärnor (jag kan då fan inte en enda om jag ska vara ärlig) ska ta pallplatser. och nån ynka borde vi väl komma hem med, så vad tar vi flest av?

1. guld
x. silver
2. brons

5. för tio år sen frågade en klasskompis mej vad klockan var. jag svarade kvart i ett eller två (jag minns inte och pallar inte slå upp det) varpå han svarar "det är fan kört". ungefär så skulle man kunna uttrycka det om man befann sej tusentals mil åt väster, och massor av våningar upp i det norra tvillingtornet som utgjorde World Trade Center. en minnesceremoni ska givetvis hållas, och med vulgolandet nummer ett bakom spakarna är det svårt att spekulera i hur det kommer att gå till. men vad kommer att bli mest uppmärksammat?

1. presidentens tal, som antagligen kommer handla om kriget mot terrorismen och usa's egenutnämnda suverränitet
x. nån sångstjärnas gripande och tårfyllda framförande av en nykomponerad sång som blir årets hit och spelas oftare än lokalannonser i reklamsradio.
2. nån form av terrordåd som antingen en grupp idioter eller en ensam psykiskt störd människa utför, antingen där på plats eller på annan plats i världen.

6. för ett annat antal år sen öppnade min klass våra avslutningsbetyg och från spridda håll hördes frågan "va fan är det här för streck?". det samma kan man undra 49 minuter i tolv på självaste mårten-dagen då det bara är ettor i tidsbeskrivningen; 11-11-11, 11:11. awesome! lika ballt är det att hannah och t-kila tjingar varandra till döden skiljer dem åt och beroende på om de väljer att bli mormoner eller inte kanske även en stund till efter det. men, vem kommer snyfta mest där framme vid altaret?

1. hannah
x. t-kila
2. ingen av dem så klart, too cool fore that duuuude!

7. kina blev som bekant astjuriga över att Liu Xiaobo fick fredspriset 2010, men eftersom alla andra i världen (typ) tycker att mänskliga rättigheter är en rätt bra grej att arbeta för så brydde sej ingen om att kina protesterade å det grövsta. som den något egensinniga nation kina är valde dom istället att utnämna ett eget fredspris, ett pris som inte ens vinnaren av det uppmärksammat att det tillkommit. stupid kina. kommer dom att fortsätta med detta?

1. ja, så klart. det är en hederssak, men det är fortfarande ingen annan är kinesiska överhuvuden som vet eller bryr sej
x. jäpp, och nu är priset redan kultförklarat, som en liten rolig grej eller partytrickshistoria. alla vill veta vem som fick kinesfredspriset och kvällstidningarna gör stora löp.
2. nej, och frågar man säger kinserna bara att det aldrig har hänt och tittar dej stint i ögonen tills du blir hypnotiserad.

8. vi har anmält skrället till en omslagstävling. du har väl röstat btw? men hur kommer det egentligen att gå för vår lilla gobit?

1. klart ungen vinner hela klabbet, vem kan motså det rara leendet?
x. hon kommer med i topp fem åtminstone, men förlorar mot en dopad bebis som späxar loss rejält när en kamera visas, helt enligt dennes mammas mediaträning
2. det gick inge vidare med den saken, men det gjorde ingenting alls. lenore ler lika mycket ändå!

9. kullen -86 blir hela 25 år gamla. som den partyglada generation vi är kommer det antagligen att firas med dunder och brak hela året igenom. fira ihop eller ensam, fira stort eller smått, frågorna blir många. i den här familjen pratas det om att gemensamt ge varandra en liten utlandsresa. vad blir resmålet?

1. wern får putsa baskern och finskorna, äntligen bär det av till paris och louvren. vandrarhem och backpacking för hela slanten.
x. erica slutar äta och hårdtränar för att komma iform till solsemester under hösten. charter baby, all inclusive!
2. inget av det. det blir någonting helt annat, eller inte alls. som alltid med denna välplanerande familj.

10. som ni kanske minns var jag en smula onöjd med förra årets julvärd. och som ni kanske också minns är det ett ständigt återkommande rykte angående huruvida svt ska fortsätta att sända Kalle Anka och hans vänner önskar god jul. så vad tror ni, ställer de in det som ska bli den 51 omgången?

1. ja, det blir faktiskt så i år. givetvis klagas det en hel del, men en omröstning av svt visar trots allt på en bristande intresse
x. men hallå, nej. kalle kommer alltid finnas på julafton, precis som karl-bertil. julvärden däremot var juh utbytt igen.
2. kalle sänds, men ingen tittar. det är snöstorm i hela landet och de få som fortfarande får in tv- sändningar väljer att fokusera på nyhetsuppdateringen. till och med tomten har fastnat i tågtrafiken.



frågan är ju om jag/ni/vi kommer att komma ihåg det här när året är slut, men vi kan ju alltid chansa. och bara så att ni vet, om jag blir den enda som tävlar kommer jag att fylla in egna rader under falsk identitet för att inte känna mej mobbad.

LYCKA TILL!
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=37778

jag ska kötta dej

ett uttryck som hamnade i tillbergaskolan för att micke j läste fel i OÄ- boken, det stod köttätare men han läste köttare, blev utskrattad i klassrummet och fick antagligen lite spö på rasten. fy fan, barn är inge vidare trevliga djur.

det var inte det jag skulle skriva om egentligen, men min tankekedja gick så här: jag ska skriva ett inlägg om att jag ska klippa mej. och då kom jag på hur roligt det i min trötta hjärna är att bli tillklippt även kan betyda att man får stryk, vilket man också kan uttryckas med att man blir köttad, som på västeråsisk västmanländska kan låta som schutta. schutta hade kunna stavats som kutta, vilket är ett svengelskt verb av engelskans cut, dvs klippa, men har i försvenskningen kommit att betyda att man blir nerstucken med ett vasst föremål, typ kniv eller sax. man får stryk helt enkelt. därför är det KNÄPPGÖK som ska in på lodrätt nitton.


som sagt, jag ska klippa mej. jag hade tänkt mej nått sånt här:


lättskött, inget lenore kan slita i och passar lika bra på fest som till vardags.


men sen har jag funderat på om jag kanske skulle vilja färga håret också, och då är jag mer inne på nått sånt här:



men jag passar inte så bra i den röda nyansen på läppstift så jag kommer aldrig att se lika flådig ut.



helt ärligt så¨struntar jag lite i vad det blir, bara det blir kortare och finare. har en dag till att fundera på vad det ska bli, eller om jag ska ge frisören lite fria händer helt enkelt. det växer juh ut oavsett.... men jag med tanke på att jag har jagat ak efter hennes frisör för att hon alltid har så fräsiga frillor så lutar det åt att det blir precis just så; "hej herr frisör, klipp av skiten i nått du tycker passar. det ska inte vara kortare än axlarna, och jag vill gärna se ut som folk. kvinnligt folk."

nu ska jag gå och lägga mej och längta tills imorgon =) för då händer det grejer. jag kommer inte kunna sova hahahah =)

infårmaschoon

hej världen. vi har med glädje överlevt både jul och nyår, alla tre. vi har haft det så himlans underbart! nu är vi hemhemma i västerås och väntar på min bebis som inte har lärt sej vare sej klockan eller kalendern än. men men, vi väntar så gärna =)

jag kommer att berätta mer om alla våra firanden, och givetvis göra färdigt återblicken över 2o1o men det får vänta tills vi är hemma igen och kan använda kameran. mamma har fått lite datortrassel här hemma nämligen, och bollen ligger lite grann hos min lillebror så någon snabb reparation kan vi inte vänta oss.



men helt lottlösa ska jag inte lämna er. jag ska bjuda på en klassisk "erica filosofierar på toaletten". alltså, inget äckligt utan en sån där sak man börjar fundera på när man sitter där och inte har något bättre för sej. oavsett hur länge man sitter.

funderingen uppstod hemma hos min söta svärmor. hon har ett klassiskt ei saa peittää- element. ni vet, ett sånt därnt element som har spridit en mycket användbar finsk mening till gemene man.



jag glömde tyvärr ta kort på originaltexten, så ni får helt enkelt tro på vad jag berättar. så här är det, att rådet finns skrivet på ett antal språk. först på nordiska språk, förutom isländska. där står det kort och gott som på svenska; får ej övertäckas.

sen finns upplysningen även på engelska, spanska, franska, vad jag tror är holländska eller flamländska och tyska. det som är intressant är att på dessa språk duger det inte att endast råda elementinnehavaren att inte täcka över elementet, man förklarar även varför. för att det lätt kan börja brinna.

det är här min fundering kommer. varför får inte vi i norden den informationen? är vi nån sorts mesar som helt enkelt bara följer vad som står, litar blint på en upplysning från en text på ett element? "varför?" "för att elementet säger det..."
i andra delar av västra europa tror man inte blankt på ett sådant påbud, man måste få en förklaring. varför ska jag inte lägga nått på mitt element? jaha, för att det kan börja brinna, ja det verkar ju logiskt. svennebanan säger bara "nähä, inte lägga nått på elementet...okej då, det kan jag väl undvika".

töntnorden. vi borde va lite hetsigare vi också. inte bara följa skyltar och allmänna påbud, ifrågasätta lite mer och gå mot strömmen. skit i vad den jävla texten på elementet har sagt till oss i årtionden. lite som bäst före- dateringen. det står inte "blir giftig och måste slängas innan den...", det står bäst före. sen efter det är det fritt fram att själv undersöka hur gärna man vill smörja kråset med vald näringsprodukt. men inte svennebanan inte, han tittar på datumet och ser att det var gårdagens, sular iväg produkten till närmsta papperskorg och blir kallsvettig av att bara tänka på hur nära dödlig matförgiftning han var. jag slår vad om att tyskarna typ tävlar om hur långt över tiden de kan äta sina brattisar efter att bäst före- datumet gått ut. engelsmännen bara: best before what? best before it taste more like shit and vomit? i doooon't think so!" vad ska fransmännen säga? "bäst före? jaja, jag får väl lukta på den då.... njoo, det luktar fortfarande sura fötter och idrottshall efter fotbollsturnering för tonårsgrabbar..."

ja, nu gled jag ju lite bort från ämnet. men poängen är alltså att vi i norden antas lyda rådet utan att få någon förklaring till varför man inte bör övertäcka elementhelvetet, medan många andra människor med annat modersmål får en fullgod förklaring till varför man inte ska göra det. och det tycker jag är fuskigt.

wern påstår att det kort och gott beror på att svenskar inte skulle vara idioter, och att vi av oss jsälva kan räkna ut varför man inte ska övertäcka elementet. men jag tror inte på det, jag vet många svenska idioter som skulle behövt den vidare förklaringen...


nu hoppas jag att jag gett er nått nytt att fundera över nästa gång ni hamnar på en ei saa peittää- toalett, så ni slipper liksom jag tidigare öva in frasen på något annat språk utan större framgång.

RSS 2.0