en önskan

hej alla glada snart julfirande människor.

jag skulle vilja delge er en alldeles självisk önskan, som inte har ett dugg med fred på jorden att göra, ingenting med varm mat och husrum till alla som behöver eller ens en slant till välgörenhet.

jag önskar att DU går in på den här länken och röstar på Lenore som omslagsbebis på Vi Föräldrar.



för med handen på hjärtat, det vore jätteroligt om hon blev det så att alla fick se vilken himlans glad och söt unge hon är.

snälla snälla snälla snälla gå in och rösta lite då och då på min lilla skatt =)



och om du inte kan finna i ditt hjärta att uppfylla detta lilla klick så kan du istället få ge pengar till fred på jorden, mat och husrum till behövande eller bara allmänt till välgörenhet. det bästa är om du gör båda två men jag nöjer mej med det första alternativet, så länge.

2010 maj till augusti

MAJ

jaa, det hann inte gå mer än några timmar på maj månad innan Lenore kände att hon var redo för världen. jag valde att dra mej här hemma så länge som möjligt. bland annat tittade jag på toy story 2 medan wern var ute och gick i tågen (alla tre, vilken player!)

allt gick ju lite oförskämt bra, och i det stora hela kan man väl säga att hela maj ängnades åt att lära känna lilla Lenore. hon visste ju redan allt om oss, kände mej bättre än vad jag själv gör så det var till att komma ikapp. och det gick så bra så. mest minns jag hur fina alla runt omkring var, vi fick så mycket gratulationer, både här och på ninjabloggen och på facebook. shit vilket stöd ni är =) därför får ni lite bilder från den allra allra första tiden.


jag med en alldeles pytteliten och sprillans ny lenore


wern och lenore inspekterar varandra, lägg märke till de söta pandastrumporna =)


den nya familjen!

i övrigt kan jag berätta att det där var första gången på fem månader jag kunde sätta på mej jeans igen, och det var så himla underbart! och ja, wern ser helt knäpp ut men det är mest för att han hatar såna "naturliga" bilder. och han petar nog inte på skrället... eller kanske.. jag vet inte.


i maj var det första gången vi gjorde massa saker, det fattar de flesta haha =) bland annat så firade JAG mors dag för första gången. det kändes lite skumt. iofs gjorde vi inget speciellt för mej, vi åkte till karlskrona och firade werns mamma och hans lillebror som precis fyllt år.


Lenores första tågresa och min första mors dag.


JUNI

vi hade picknick i parken med lisa och viktor, det var mysigt. vi tittade på en tant som väntade i hundra år på att få komma in på trainspotting- toaletten. den var låst för kvällen, upplyste vi henne om efter ett tag när hon hade fått vänta nog.


det är alltså inte minusgradet ute så jag vet inte varför jag är påbylltad
som någon form av eskimå...


det är lurigt att ha en filt i samma nyans som gräset,
har man otur blir det svårt att hitta den sen.

sen var vi barnvakt åt sötzelda en dag när sandra skulle till skolan. äntligen fick wern en bebis att leka med, skrället var ju lite liten då. och OJ så mycket bus det kan bo en sån liten rackare =) men det var jättejätteroligt!



sen åkte vi till västerås för att fira att min lillebror tog studenten! HURRA. men alla dom bilderna har mamma, för vi försov oss och jag var SÅÅÅÅÅÅ arg på hela världen. stupid me!

sen var det faktiskt dags för gudmor ak att träffa lenore för första gången och för oss att titta på den begynnande bebismagen =) den syntes nästan inte alls så det hade vi inte mycket för hahah



vi gjorde en utflytk till björnön en dag. det var astråkigt. det blev mulet så snart vi klev ur bilden, det fanns tusen mygg och det var kallt i vattnet. dessutom låg det plåster och hundbajs ta mej fan överallt. URK!


men en matpaus fick det allt bli för skrället ändå

jag bestämde mej för att klippa lugg, vilket jag ångrade två dagar efter när jag insåg att den bara var i vägen.


och morgonfråjlen gör sej knappast bättre med lugg heller...

sen var det dags för midsommar!! givetvis glömde vi bort kameran större delen av dagen, men det var skoj ändå. den firades tillsammans med ida, ewa, emil och roger. jimmy var med en liten stund också. först var vi i parken och blev attackerade av ankor och sen gick vi hem till ewa för lite tusen kilo mat. wern dekorerade jordgubbstårtan med 8 dl vispgrädde vilket var mindre lyckat, men wern låter hälsa att jag får skylla mej själv. ville jag ha det på något annat vis kunde jag ha gjort det själv istället.
när vi hade ätit upp all mat som saknades i tredje världen spelade vi spel till klockan jättesent, och resultatet blev en väldigt väldigt lyckad midsommarafton =)


tant ida och lenore dansar discodancing medan tant ewa berätta för roger om sina stenar.



JULI

det bästa med hela juli var att vi bytte säng
! från ett trångt litet helvete på knappa 110 cm bytte vi upp oss till etthundraåttio centimeters himmelrike av plats och mjukhet.


det är illa när man väljer att hellre sova på soffan för att det finns mer plats där...


det näst bästa var dagen på tjurkö, eller faktiskt hela helgen i karlskrona. det blev familjens semester i år, och på det hela taget saknades det absolut ingenting under dessa dagar (förutom AC på tåget till karlskrona då). det fanns glass, gott om mat och dryck, skratt och skoj med människor man tycker om, en snäll hund, ett traktorsäventyr och strålande solsken hela dagarna. vad mer kan man önska?


traktorn redo för äventyr


alla ombord, nu åker vi!


framme! är det inte fint så säg?


classe, julia hund och jag och skrället pustar ut i värmen


- ser du nånting? näääe, inte jag heller


det ser varmare ut än vad det är... i vattnet iaf, annars är det nog tvärtom


den perfekta dagen avslutades med att wern fick köra traktor!

på juliafton kom familjen nödrim och hälsade på hos oss =) hampus, linnea och lilla casper. casper och lenore boundade direkt och var hemskt nyfikna på varandra. så sött så!


hampus spelar fiol, casper busar med lenore, hejdå- kramen

det bästa med den kvällen var att hampus förstörde werns fiol som han hade köpt från netto. äntligen slapp jag oroa mej för det gnisslet. och våra grannar på samma våning hade bröllopsfest, vilket liv det var hela dagarna. och sen dagen efter bröllopet så var tre namn strukna från dörren. så kan det gå!

AUGUSTI

det hände absolut inte ett dugg. annars brukar det vara fullt upp med skolstart, nollningar och insparkar och hela fadderullan men i år var det bara öken. ÖKEN ÖKEN ÖKEN. vi åt massa glass på Fantasi, det var väl det enda kanske.


stay tuned för uppslutningen av året tvåtusentio. fast den kommer inte än på en två veckor kanske. så dont stay tuned om du inte vill vänta i en evighet...

tillägg till februari och april

jag kom på att det saknades lite från årets första månader.

i februari t.ex, då var vi på MAGNUS BETNÉR, Livets Ord. Det var skoj. Efteråt gick vi på inflyttningsfest hos miss Hannah och mr T-kila. Det var också skoj =)




sen var vi faktiskt på ännu mer stand up. vi åkte till malmö tillsammans med ida och jimmy och gick på malmö comedy festival. det var SÅ JÄVLA roligt. får ni chansen, och tycker om att ha skoj så ÅÅÅÅÅK! det var himlans billigt för så mycket underhållning.





sen var det ett tillägg i april också. det var nämligen 70årskalas för ola och ka. (den ena fyllde 30 och den andre 40, man får själv gissa vem som är vem). jag och wern var en timme försenade så alla trodde att vi var på bb. det var vi inte, vi hade bara struntat i att dubbelkolla om kalaset började klockan sju eller klockan sex. vi antog sju. jävligt smidigt gjort...

men det var en kul fest, så därför har snott massor av bilder från sofias facebook som jag tänkte dela med mej av =)


födelsedagsbarnen ganska tidigt på kvällen


och lite senare...

några av gästerna var:


arthur the mööh, emil och psyk- jimmy, like a crazy person- ewa och glada ida


ewa sofia och wern


jag, arthur och elin


jag fick ta en bild på kärleksparet, it's so sweeeeet =)


wern visade att det fortfarande är roligt att göra kaninöron...

nu tror jag inte att jag har glömt något mer. dags att gå framåt i tiden!

undersökning

jag är med i en del panelundersökningar. jag gjorde precis en. den handlade om tandtroll till största del. det var lite märkligt, undrar om jag är full? jag borde inte vara det, jag har inte druckit en droppe. jag kanske bara är trött. dags att gå och lägga sej med andra ord.



seriöst, vem gör en undersökning om förkylning och tandtrollets utseende? skräpning erica, det är farligt att drömma när man är vaken.


spännande

det stod en polisbil utanför köksfönstret för en timme sen. längre upp på gatan stod en till polisbil. det var två hundpatruller ute och vandrade på skolgården. jag och wern stod och glodde hur länge som helst, ända tills de åkte. 22.36 var klockan en gång när jag tittade, utifall att efterlyst behöver upplysningar. det gick förbi några människor med hund, en som cyklade och två- tre stycken som gick.

undrar vad som hade hänt?


men det jag undrar mest över är detta:

det stod en polis bredvid bilen hela tiden, medan de andra var på skolgården. vi stod och glodde som idioter i gott och väl tio minuter. det snöstormade ute. sen helt plötsligt kommer hennes kollega småjoggandes tillbaka till bilen. då går hon till bagageluckan, öppnar den och grejar en liten stund. helt supernyfikna håller vi på att dö av längtan efter att få se vad hon trollar fram där bak. det är inget spännande alls. det är ett par vantar.
suck. jaja, poliskollegan kommer springades mot bilen. hon drar på sej vantarna och sätter sej på förarsätet. han är nu framme vid bilen, och går även han bak till bagaget. pass på nu, vad ska han rota fram? dra på trissor, ett par vantar till! sen in i bilen, och vips var de på väg härifrån åkandes på trottoaren.

frågor som väcks är
- får inte polisen ha vantar på sej när dom är utanför bilen?
- varför förvarar polisen vantar i bagageutrymmet? är det inte enklare att ha dom i...hmm, låt säga handskfacket?
- till vilken nytta används vantarna i bilen? fyller de inte sin funktion lite bättre utomhus?
- är polisbilar superkalla inuti?
- får inte poliser ta fram vantar åt varandra?
- måste polisen köra på trottoaren när de har vantar på sej för att det kräver att man kör lite saktare och därför har extra tid på sej att hitta bra rattgrepp med vantarna?


födelsedag

idag blev jag tjugofyra år =)

det var inte så farligt som jag trodde. en hel del vuxen är jag nog, men det är okej under omständigheterna. man kan juh inte gå runt och bygga kojor hela livet. eller?

dage började klockan sju när skrället vaknade. då gick hon och wern ut och gjorde tårta till mej. jag fick låtsassova och sen vckte dom mej med en frukostbricka som i princip bestod av modifierat socker, som det ska vara helt enkelt. MYSMYSMYSMYS

sen fick jag öppna pakeeeeeet =D igår fick vi vandra runt i snöovädret för att hämta ut paketet från västerås, det var helt klart värt det!

av mamma och pappa fick jag tre böcker av en isländsk författare. jag köpte en av hans böcker på en bokrea för några år sedan, den var jättebra och nu såg jag att det fanns en hel uppsjö av hans böcker. kanon! just nu kommer jag inte ihåg vad han heter så det får jag säga en annan dag.

sen fick jag Mary Poppins och Herkules, Disneyfilmer till min klassikersamling. Mary Poppins är ingen klassiker, men jag har allid velat se den eftersom att jag läste böckerna för min lillebror när vi var yngre.

det var de hårda paketen, resten var mjukt och fint! ett bäddset i lapptäckesmodell, en tunika, en skjortklänning, en tröja och två par kalasbyxor.

av min söte lillebror fick jag Mästerdetektiven Kalle Blomkvist ur Astrid Lindgrenbiblioteket, som jag också samlar på (man kan aldrig få för många skatter).

av min söta svärmor fick jag ett superfint armband, som även skrället verkade gilla då det var stört omöjligt att få henne att sluta pilla på det haha.

av min söta sambo fick jag Prinsessan och Grodan, Skönheten och Odjuret och en bok som handlar om falska historiska "sanningar". peeeeerfekt!

av min söta dotter fick jag huvudvärk och en liten hjärnblödning då hon spenderade tre timmar med att gnälla, gråta och låta som en knarrande dörr. men sen när jag hade varit borta i fem timmar (varav hon sov i 2 timmar och 40 minuter) så fick jag en puss. jag antar att det gick jämt upp...

och givetvis kan ni få bilder på alla grejer, men det får ske på söndag för imorgon ska vi till IKEA med ewa och köpa tallrikar, hallmatta och äta JULMAT =) tjohoooo!



förresten; jag fick en till present! det har snöat hela hela hela dagen, hemhemma också. det är för att jag fyller år, och för att min mormor vet att jag vill ha snö på min födelsedag. eftersom att hon är lite närmre himlen än jag så är det lätt hon som fixar det =)

ursäkta mej, men....



Nasse gick fram till Puh.
- Puh, viskade han.
- Ja, Nasse?
- Ingenting, sa Nasse och tog Puhs tass. Jag ville bara veta var jag har dig.


Om inte det här är det sötaste jag har läst i hela mitt liv så vet jag inte!

intressant upplysning om Kristianstad

om man kommer till kristianstad runt klockan ett på en lördagnatt låt säga den 20 november 2010 så möts man av detta:

- en handfull människor på väg till eller från en fest. inte till krogen för de har klirrande systemetpåsar med sej och sånt är det få ställen som hänger in.

- 2 män som står och pratar om en taxi som aldrig kommer

- 2 andra män som väntar på att få köra sin taxi

- tre vänner som säger hejdå till varandra i en trappuppgång och tackar för en trevlig men sen kväll

- inga fulla tonåringar. bara fem spackelbrudar på mcdonalds som delar på en pommes och men har varsin munk eller muffins. och kaffemuggar, som antagligen innehåller varm choklad.



om man kommer till kristianstad runt klockan elva på en måndagkväll låt säga den 13 december så möts man av detta:

- ute- mingelsrökare som tar en nypa frisk luft under sin krogenrunda

- tjo och tjim i några gathörn

- ett halvfullt mcdonalds

- bilköer. eller nja, men nån form av trafik i alla fall

- förfester som precis tar slut, eller kanske har börjat.


stupid stad. det var något mer jag skulle skriva om detta. men jag är för trött för att komma ihåg vad det var. dags att jaga moln. eller flyga satelliter.

mer "vi och dom"- tankar

jag kom på en sak. jag tänker juh väldigt mycket i vi mot dom jag också. men på det viset att de jag menar "vi" är

snälla
ärliga
solidariska
hjälpsamma
kärleksfulla
omtänksamma människor.


vi som bryr oss om varandra, om alla. som kan se en människas värde bortom hennes yttre. som tror på den goda viljan, det fria valet och det lika värdet.
vi som begriper att annorlunda inte är dåligt. vi som kan förstå att alla inte tycker samma sak, men tycker att alla har rätt att tycka olika (så länge man inom sig tycker att alla får vara olika). vi som inte är rädda för det vi inte vet någonting om, utan istället är nyfikna på. vi som frågar istället för att anta.

sen finns det dom. det finns alltid en motpart, det handlar om balans. och finns det ett vi så måste det finnas ett dom, oavsett hur heterogena gruppmedlemmarna ter sig.

dom. dom är hemska. dom är elaka. dom är avskyvärda. dom ser ut hur som helst. dom kommer från alla håll och kanter. dom finns överallt.

dom förgriper sej på barn och kvinnor. dom behandlar sina medmännsikor illa. dom tror att nyansen på huden berättar något om människovärdet på personen ifråga. dom tror att en högre makt sänt dem för att skada människor. dom hittar på att en högre makt sänt dom för att skada människor. dom ljuger. dom dödar. dom utnyttjar. dom slår. dom mår inte bra.

i min värld innehåller dom- gruppen alltså det jag kallar för jordens avskum. rasister, nazister, fanatiker, pedofiler och våldtäktsmän (och kvinnor) och andra inte riktigt friska människor som har värderingar som inte tillhör den öppna och fredliga värld jag hoppas efterlämna mina barn.



nu har jag fått det sagt också, så behöver ni inte fundera mer över vilka jag referar till när jag använder vi och dom. för det är väldigt svårt ibland, att inte dra alla över en kam. det vet jag. ta sverigedemokraterna till exempel. jag skulle gärna vilja skriva att de tillhör min dom- grupp, men det kan jag inte. för jag vet att alla som röstade på partiet sist inte fullt och fast håller med om programmet. alla är inte smygrasister med en polerad look. många är bara stackars krakar som inte begriper bättre. dessa människor kan man inte förakta, man måste upplysa dem.

hur som helst... jag vet inte var jag skulle med detta egentligen. tänkte väl bara förmedla lite tankar. och uttrycka någon form av rädsla för människors okunskap. eller kanske människors omänsklighet.

skrivet om det som man inte får skriva om

jag får juh inte säga nått om hur det gick och så, så ni får se själva torsdagen den 17 februari. =) hoppas att ni glömmer bort mej, nånting säger mej att jag inte gör mej så bra i tv hahaha =)







ett något gladare inlägg

imorgon åker jag till GÖTELABORG =)

tjohooo! och hopppas på att jag inte ska skämma ut mej i TV...




så håll tummarna för mej att jag kommer hem med mer än äran, jag om någon kommer verkligen behöva de där stackars 10000 pengarna man vinner om man klarar hela biffen.


men.... VAD FANKEN SKA JAG HA PÅ MEJ DÅ?

så var det vår tur

det här är fan en dyster dag. inte nog med att vi igår drabbades av något som EVENTUELLT kan vara en terrorattack (det är inte uträtt, det är fullt möjligt att det en ensam eller ett gäng galningar, för såna finns det fan gott om vill jag lova) utan dessutom blommar hela statusuppdateringssidan på facebook upp med allsköns obildade, HEMSKA önskningar och anklagelser.

snälla jävla idioter till människor, detta vill jag säga till ER:

MUSLIMER per definition är inte terrorister. MUSLIMER är den benämning på människor som tror på profeten Muhammed och Koranen. ingenting annat. MUSLIMER kan se ut precis hur som helst, eftersom ISLAM är en VÄRLDSRELIGION och alltså ingenting som bara finns i mellanöstern.

att säga att MUSLIMER per definition är terrorister för att en grupp som kallar sig al- qaida benämner sej som SHIAMUSLIMER och har utropat heligt krig mot västvärldens stormakter är så jävla OBILDAT, KORKAT, FÖRDOMSFULLT och TRAGISKT. det är på riktigt som att säga att alla kristna är som den fiktive Sten Frisk från Tre Kronor, ja ni vet han som sprängde hela bygden i det sista avsnittet. För det är precis samma sätt att tänka (bortsett från att Sten Frisk inte finns på riktigt, men ni fattar..kanske, bevisligen är ni ju lite tröga...)

Sen när fick en liten människa, eller en liten grupp människor, lov att representera över EN MILJARD människor, utan att dessa människor har fått rösta om det? Skulle ni på allvar säga att t.ex. Anders Eklund representerar svenskarna? För det är precis så ni själva resonerar om DOM DÄR.


Och för i helvete! SLUTA VARA SÅ JÄVLA VI-MOT-DOM- INSNÖADE INNAN JAG KRÄKS PÅ ER! hur hade ni tänkt att vi (som i mänskligheten) någonsin skulle kunna komma nån vart med det här eländet vi har hållt på att skapa nu i några hundratusen år om vi aldrig slutar se oss som något annat än ett enat folk? vi är människor. vi är lika. alla bebisar som föds är precis lika underbara, borde få ha samma möjligheter och förutsättningar men tack vare människor som tänker att de själva och de sina är bättre än DOM ANDRA, så blir det inte så. tack vare såna tankar är världen upp och ner, som de säger i Rädda Barnen- reklamen. vill du verkligen tillhöra den gruppen?

"det här är ju bevis på...."- meddelandena läser jag inte ens. det är inte bevis på nått? säpo och alla andra som håller på med utredningen av det som har hänt har inte gått ut med några bevis över huvudtaget. så sluta dra förhastade slutsatser grunnade på fördomar och någon form av självuppfyllande profetsia om att det kommer gå åt helvete för sverige för att vi tar emot flyktingar och emigranter. det är klart det kommer gå åt helvete med sverige, men knappast på grund av mångkultur och populationsökning. snarare för att det kommer gå åt helvete med hela världen om vi (mänskligheten) kommer att fortsätta att behandla varandra som vi gör idag.



och sen en fråga. det är idag 12 dagar kvar till julafton, en högtid som sägs påminna oss (människor) om att vara givmilda, solidariska och kärleksfulla. detta ska då enligt hypotesen gälla alla människor, oavsett religionstillhörighet, för att den goda viljan så att säga smittar av sej och värmer så skönt i allas hjärtan.

får jag då fråga hur varmt ditt hjärta kändes idag när du önskade livet, nej förlåt...när du ville UTROTA lite över en miljard människor?

eller hur varmt blev ditt hjärta när du tyckte att en bomb i stockholm skulle betyda att hundratusentals BARN i nöd skulle skickas hem till länder där de går en säker död till mötes?

kändes det som att julstämningen kom på topp idag när du fick nicka och stolt skriva att "det här var juh det sverigedemokraterna sa, hahaha"?

när du tände det tredje ljuset i adventljusstaken idag, mådde du lite bättre av att hoppas på att detta skulle få till följd att sverige inte längre skulle ta emot en endaste flykting (det vill säga en människa av kött och blod precis som du själv, om än med det lite tråkiga problemet att h*n inte längre är säker i sitt eget hem, i sitt eget land på grund av vad h*n tycker, tänker, älskar...)?

det är en jättehemsk sak som har hänt vår huvudstad i helgen. skulle det då inte vara mer rätt att faktiskt bli arg och ledsen över det , och önska finna förklaringen till varför och vem/vad som ligger bakom istället för att genast hitta på syndabockar och orsaker utefter sina egna värderingar och fördomar?



jag vet inte vad mer man kan skriva, jag blir bara så less på alltihop. fy för i hela tusan.

2010 januari till april

jo, den här årsresumén kommer nog att bli rätt lång så den får helt enkelt delas in i tre delar med fyra månader vardera.

och som alltid börjar året den första JANUARI

- jag bråkade med sj, igen.


dessutom fick jag se en av västerås finest stå med pillen hängades ut ur termobrallorna medans han förnöjt omväxlande kissade och pratade med den. en alldeles underbar nyårsdag. när jag äntligen kom fram till kristianstad minns jag att jag var så trött och så hungrig att det tog mej typ 20 minuter att släpa väskorna från perrongen till taxin. jag kunde knappt röra mej! (så här i efterhand verkar det rätt logiskt att vara så ärkeslut efter den bravaden om man är i sjätte månaden, men men...) fy, jag vill aldrig mer uppleva det!

- jag köpte ett guitar hero till wern av ingen annan anledning än att han så gärna ville ha det

- vi hälsade på familjen nödrim i lund och gick hem mitt i natten i den kallaste av alla nätter. FY FARAO vad det ar kallt! det var så kallt att jag på riktigt trodde att det fanns en risk för att vi skulle stryka med, jag minns at jag tänkte att "nätter som denna skördar många människoliv". det var riktigt ruggigt. men hemma hos nödrims var det superskoj =)

- vi var på kalas hos jakob

det här inte jakob, det är jennie. hon var också där.



wern spelade luftguitar hero, det var innan han hade fått sitt. söte =)

- i slutet av januari tyckte jag att jag var alldeles trött, alldeles yr och det spände liksom i magen hela tiden. efter att jag nästan svimmat sittandes på kåren sa ida att vi nog skulle gå och köpa ett gravtest till mej. det gjorde vi, och på eftermiddagen samma dag berättade den lilla pinnen att jag var gravid. + 3 veckor stod det. det var vad man skulle kunna kalla en lätt underdrift. jag trodde redan då att det kanske var lite mer, att jag hade varit gravid sen början av december kanske, för det var ju då svimningsattackerna hade börjat.  jag hade ju nästan rätt... en väldigt väldigt bra dag på det hela taget. jag gick hem till jennie eftersom att wern inte var hemma, och hon blev alldeles glad när hon fick höra min hemlis.
dagen efter berättade jag för de andra tjejerna på kåren, och lilla ewa började gråta så glad blev hon =) sofie sken som hela solen, och även om jag var glad över min hemliga nyhet så tror jag att just där och då var jag långt ifrån gladast i rummet. det var ida, sofie och ewa, hahahaha =)

FEBRUARI

- i början på februari fick gå till barnmorskan som efter en kort undersökning konstaterade att jag nog var i vecka 27 ungefär. vi fick lyssna på hjärtljuden på en gång, alldeles chockade och så himla himla himla glada!

- vi firade på puben med alla kårmuppar, en riktigt dunderkväll var det, även om jeppe och jakob var så chockade att de inte fick fram ett ord typ haha. jag trodde att dom var arga på mej eller nått, för dom var alldeles tysta och pratade inte med mej på hela kvällen men jakob försäkrade sen att dom bara hade varit så paffa =)

- det tog inte många dagar innan lilla ninjabebisen kände för att visa att hon var där, nu när alla visste om det ändå. och visst blev det ett evigt tjat om magbilder. jag gillade det inte alls. wern fick tjata sönder sig över att få ta en bild...


- i mitten av februari fick vi reda på att ninjabebisen var en liten tjej, och att hon minsann skulle komma redan i slutet av april och inte i mitten av maj som de trodde först. men det allra allra bästa var att hon mådde bra, hon mådde alldeles utmärkt bra.



- efter besöket på sjukhuset gick vi och handlade lite kläder, och wern köpte den första outfiten till ninjan


kan ju tillägga att byxorna kunde hon ha när hon föddes, skorna kunde hon ha i början/mitten av sommaren och tshirten kan hon ha nu...

- vi började flitigt att söka lägenhet, för i den lilla skolådan vi bodde fick det inte plats en pinal till, ännu mindre en bebis. här är en bild från den jävla kokvrån. HUUUUU jag ryser lite när jag tänker på att vi bodde så där litet, så där trångt! hur tusan gick det ihop?

att wern ler på bilden är bara spel för galleriorna, han hade det där köket så in i nordens mycket!

MARS

- vi åkte upp till västerås, och hem igen på werns födelsedag. det var en rolig resa, alla vara så glada hela tiden =) undrar varför hahaha =)

- wern övade på att baka bullar

dom blev för små tyckte han, därför är dom numera ungefär lika stora
som ett vuxet ansikte


- tjatet om magbilder fortsatte, jag var fortfarande lika ovillig till det ska jag säga.


men wern tröstade mej och sa att han också kunde visa sin mage.

-
vi lyckade hitta en lägenhet som vi tyckte om, och vi fick den! tjoho. inflyttning i april, bara till att börja packa. man tror inte att det får plats så mycket på 27 kvadrat, men det kan jag tala om att det gör det visst! otroligt mycket. så här levde vi i tre veckor tror jag. det visade sej att det var toppen på isberget.



APRIL

- första april fick vi nycklarna till vårt nya hem, wern var så lycklig över att bara köket var lika stort som hela förra lägenheten haha =)



-när vi började röja i den gamla lägenheten hittade vi massor av olika saker, bland annat en ailen



och sen fick vi packa ihop oss ÄNNU mer... loooord. tur att det bara var över 48 timmar.



- vi åkte till IKEA tillsammans med elin och rasmus. vi tog inte så mycket bilder då, men här är en på mej när vi väntar på tåget till karlshamn som vi aldrig tog för att elin och rasmus kom och hämtade oss istället.



- sofie, ida och ewa ordnade en babyshower till mej =) hur gulligt var inte då! dessvärre var jag genomförkyld efter en iskall natt i den nya lägenheten, så jag hörde knappt vad folk sa för att att jag hade sånt lock för öronen. men det var himlans mysigt! tusen tack igen!

- jooo, just det! när vi flyttade var det ju någon som lurade på oss en tavla! vi hade juh alla våra saker under trappen i hus 30 en omgång när vi var och lämnade möbler. sen åkte vi tillbaka om hämtade resten, och när vi som bäst håller på att flytta in det lasset här så inser olle och wern att vi fått med oss en tavla som inte var vår. är det någon som saknar den eller vill ha den så finns den här hahah =)



- wern började måla en tavla till ninjan



- och sen fick vi vänta, och vänta, och vänta! det blev den 22 april, men ingen bebis. SJUKT TRÖTT på magen var jag, så trött och irriterad hela tiden eftersom att jag inte orkade eller kunde röra mej knappt och det enda wern tjatade om hela dagarna var att det var bra att gå ut och gå när man var gravid. jag hatar honom fortfarande för det, och bliur fortfarande arg när jag tänker på det.

- men mitt i all väntan fick jag reda på nästa bästa nyhet! att min älskade ak också väntade på en liten knodd, och att den skulle få mej som gudmor! hurra hurra hurra hurra (den är i övrigt snart färdigbakad och kan ploppa när den får lust, tjihooo!)

- vi firade valborg hos barnmorskan som gav oss ett sista datum, vilket var skönt. efter det gick vi till kåren och hängde i tältet en stund


elin och jag, wern med korv och folköl (bästa ever), sofia och jag med superdeluxemagen

-
dessutom hade mina föräldrar godheten nog att gifta sej utan att bjuda vare sej mej eller min bror. fira gjorde dom med morsorna över lite öl och pizza... dom är bra knäppa ibland kan man väl säga.


och den här bilden skickade dom utifall att jag ville lägga ut nått på bloggen
superglada och överlyckliga, hahhaha. knäppisar!

det var årets första fyra månader det! dom andra åtta får vänta ett tag. jag tycker lätt det var en bra början på året. den allra bästa kanske, bortsett från sj då.

ett skitår

för några veckor sen, eller om det var dagar, eller när tusan det nu var så pratade vi om året 2010. då sa werner att han tyckte att det var ett jävla skitår. om man bortsåg från allt med lenore.

jag tyckte att det var en så jävla taskig grej att säga, av tusen anledningar. för jag tycker verkligen inte att det har varit ett skitår. visst, vi har knappast varit rikast i världen eller helt utan problem, men va fan kom igen? det har hänt sjukt SJUKT mycket, och det har visst varit roligt imellanåt. och jag tycker inte heller att man kan bortse från lenore, eftersom 2010 till stor del har handlat om henne.
hade vi inte haft henne hade ju året sett helt annorlunda ut, alltså kan man inte utgå från att det bara hade varit skit utan henne.


men iaf, för att bevisa att han har fel-fel-fel- FETINGFEL så kommer det snart att komma en årskrönika över vårt så kallade skitår, med "pictures never seen before!!!" som dom säger i filmreklam. så det kan ni ju se fram emot.

ett jävla skitår va, PÖH!!

världens längsta filnamn?

kommer ni ihåg att jag och wern hade skrivbordskrig på den tiden det bara var rosa moln i hela världen?

traditionen finns kvar, fast i förändrad form. det är mer att döpa dokument som den ena har skapat men inte sparat till dumma saker. jag brukar typ döpa dom till "nått du har kluddat med hela dagen men inte sparat, igen".

men här om dagen tror jag wern tog hem priset



dude... =)

inte ens ett fniss?

okej, jag tyckte det var jätteskoj med flaskmagin, men uppenbarligen inte. tråkmånsar.

och ja, givetvis la jag märke till att fotot inte är taget på samma fläck, att flaskorna står på varsin sida om diskstället... men kom igen, vid första ögonkastet ser det jätteskoj ut. tycker min humor iaf.


igår var det finlands nationaldag. eller självständighetsdag, beroende på hur man väljer att uttrycka det. därför bjuder jag på en försenad hyllning till grannen.


bra saker med finland(ia)

1. deras nationalsång är skriven på svenska och översatt till finska. det tycker jag är humor.

2. tack vare finland har vi ett jättemysigt hyllningsmynt:


den underbara sagan om ett land på andra sidan hafvet

3. i finland finns det mumintroll, mymlor, mumrikar, sniffar, hattifnattar, morror, hemuler, fillifjonkor och homsor. bland annat.



3 b) för att inte tala om knytt och skrutt


4. i finland mesar man inte, utan kallar saker för vad det är. systembolaget heter Alko, för det är vad det är. dessutom har det öppet till 20.00 på vardagar har jag hört.



5. i finland bor tomten. for real.



6.  i finland får man en vodka, inte en livsstil. det är för att alkohol är livet i finland, det finns liksom ingen skillnad.




det var typ det jag kunde komma på som var bra med finland just nu. så grattis finland i efterskott, rock on dude!

magi

satt och ströglodde på facebook. som alltid så får man juh massa bilder på allt och alla, och den här gången var det en bild på mej och lovly ladies =) jag kan visa den här bara för att 1) det är så länge sen, 2) vi är så fina 3) det var en sån rolig kväll.


det är från dammiddagen 2007, kan det stämma? ja, det kan det nog.

hur som helst, det var inte det jag skulle skriva om. det var en sak jag upptäckte när jag klickade vidare i albumet för att drömma mej tillbaka till goda dagars magi. då upptäckte jag vad vi länge misstänkt, kära systrar och bröder. mysteriet är äntligen löst! jag har svaret på varför man alltid blir lite mer drucken än vad man har tänkt sej och allt vad det innebär. nobelpriset, here i come!

titta på den här bilden.


här står jag och är söt. bakom mej på diskbänken står en flaska dreams, vitt lågprocentigt vin. ingen big deal som man skulle kunna säga om inte donken hade gjort uttrycket så flötigt.

sen tar vi nästa bild. den är tagen precis precis efteråt, utan många sekunders mellanrum. watch what happens.



HOKUS POKUS! det vita lågprocentiga vinet är alldeles magiskt borta, och istället står fröken Aurora där i all sin prakt. och vi vet, kära församling, vi VET vad hon gör med folk!


jag tror att det är dieselmannen. han är ju osynlig och ställer till med massa bus när ingen ser. eller så är det fyllans alla feer. jag kan inte bestämma mej för om de är onda eller goda, det beror nog på hur man känner dagen efter.

men nu är mysteriet löst iaf. det är inte vårt fel, systrar och bröder, det har aldrig varit vårt fel, kära dryckesvänner. det är bara goda dagars magi.

sara och elsa och elina

pellebellebusskrälle, jag, wern och lotta ( eller lisen eller liselott beroende på varifrån världen man är) bestämdes oss i lördags för att dra på kulturkoftorna och besöka regionmuseet. det var bara wern som hade en kulturkofta på sej dock.

och det var det bästa besöket på länge. först kollade vi på elsa beskows sagovärld. även om det för min del bara innebar svaga minnen så var det hur mysigt som helst att titta in i hattstugan och följa med på olles skidfärd. vi hade beslutat oss för att inte ta med kameran vilket var ett misstag,d et fanns hur många bra ställen som helst att ta finfina kort på. vem skulle inte vilja se lenore fika inne i hattstugan, eller segla på en riktig barkbåt med eklov som segel? hon kanske inte kände igen så mycket men det var skoj ändå. hon tittade förundrat på den superstora älgen, blåbären och råttan. vi ska minsann gå dit igen och då ska vi ha kameran med! vill du följa med?

sen gick vi in på nästa utställning; Det är bara lite AIDS. Jäklar vad bra den var! Samhällskritisk som få, rolig, genomtänkt och helt enkelt fantastisk.

"I färg- och detaljspäckade bilder lever människobesläktade djur, turtlar, hundhuvuden och taggiga knivar i en värld lik vår egen, men där absurditeten vridits några varv extra.

Med ett uppskruvat tonläge blottlägger Sara Granér maktrelationer på ett drastiskt sätt. En läkare berättar för den nyfödda att ”från och med nu blir allt bara värre”. En hund får tillbaka sina provresultat från en sjuksköterska med orden ”det är ingen fara, det är bara lite aids.”" Så står det på museets hemsida, och det sammanfattar ganska bra vad utställningenhandlar om.

Smakprov

 

det är ta mej tusan brilljant! jag kan gå och titta på den varje dag! vill du följa med?

 

slutligen föreslog herr kulturkofta att vi även skulle gå och titta på tavlorna. han verkade inte tycka att det var så mycket att hänga i julgranen, han gillade mest hur konstnären hade namngett sina verk. jag, å andra sidan, blev stormförtjust.

låt mej presentera pressbilder från elina merenmies utställning!

Etré Vivant

 

Connected

 

Min favorit såg ut som en saga. Men inte en glad saga utan en sån man berättar när det åskar ute. Den fanns inte bland pressbilderna eller bland galleribilderna som jag har länkat till, men den liknade den här:

Black Tree

 

undrar vad det kostar? att köpa en sån tavla. antagligen för mycket, om man är snål som jag. men det betyder juh bara att jag får gå och titta på dom igen. vill du följa med?

det bästa med den här utflykten var att lenore också gillade den. hon tycket det var skoj hos elsa där hon fick leka lite och pilla på saker, hos sara fanns det juh så mycket färger att huvudet gick i ett på henne och hos elina var det så stort och luftig. alldeles slut var lillstrumpan när vi gick ut sen.

det näst bästa var att det så klart är GRATIS! puuuurrfekt för plånboken. så; när ska vi gå till regionsmuseet?


ska jag sticka kniven i dej?

jadu, lilla rosalinda! jag vet precis hur din frustration måste kännas. att känna sej lite instängd och att ständigt, utan undantag, behöva upprepa allt man säger tills man känner sej som en skiva på repeat, alternativt som att det helt enkelt inte finns något annat att säga än det som redan är sagt, tär fan på humöret.



deja vu- upplevelsen har för länge länge länge sen förlorat sin charm, jag vill inte ha samma dialog hela tiden. jag vill kunna prata om annat, jag vill inte bli kritiserad eller förlöjligad när jag försöker göra det.


och till sist måste man juh även fråga sej; är jag så jävla ointressant och tråkig att jag helt enkelt inte är värd att lyssna på? är det jag säger så trivialt och oviktigt att det inte är värt att lägga på minnet?

jag vill säga nej, men bevisen verkar säga något annat.

mörkerseende

nog för att jag älskar december och snö, och jag märker redan att mitt problem har blivit lite bättre... men seriöst:

är det någon mer än jag som vill gå i ide?


det är likadant som förra året, det går knappt att vakna när det är morgon. och mitt på dagen kan jag bli så trött att jag inte för allt i världen kan hålla ögonen öppna. det går verkligen inte.  helt sjukt. och det spelar ingen roll hur man har sovit under natten, det verkar mer som att kroppen registrerar att det är mörkt och kallt ute och finner det lämpligt att lägga sej i dvala.

hu-jeda mej!

man kanske skulle ta och köpa en flaska med den fula ungen på... jag kommer ihåg att mamma fick oss att dricka detta när vi var yngre. det kanske till och med smakar gott.



ta det sunda med det goda säger dom.
ta en annan unge än Kalle Kaviar säger jag, han har väll fått nog av märkesmodellbranschen?




dagens lucka

en favorit för lenore, som hon inte fått sen hon var liiiiten (typ två månader sen då? haha)



katrinplommonspuré =) det var mumsigt att äta precis när vi började ge skrutten mat.

så här såg det ut då för tiden

- mamma elefanten vill också ha en sked, glöm inte elefanten!

imorgon ska det bli spännande att öppna paketet, det är mjukt och lite avlångt =)

en helt ny genre

jag läser ju som en tok nu till mina tentor, och då kommer man över massa funderare och braiga idéer.

som igår t.ex. jag hade tänkt att bara kvällsprata med wern om detta men han tyckte det var så himla intressant att han bad mej läsa en del ur lenores sagobok istället... så jag får ta det mer =) för ni kan inte avbryta mej även om ni tycker att det är tråkigt, mohahhaa. iofs kan ni sluta läsa, men det får jag aldrig reda på.

aa, hur som helst. har ni hört talas om Doktor Glas? en svensk klassiker som handlar just om doktor glas och ett litet dilemma han får när pastorns fru besöker honom. det är nämligen så att pastorn är ärkegammal och frun, som är ung och vill inte ha med honom att göra, har skaffat en älskare och behöver hjälp av doktorn för att slippa ha umgänge med sin man. den är väldigt bra så om man inte har läst den så rekommenderas den.

jag ska inte berätta för mycket om den, utan fortsätter nu med mitt grubbleri. för när jag läste den här kursen första gången tipsade min lärare oss om att Bengt Ohlsson hade skrivit en bok som hette Gregorius, och den handlar om den här historien fast ur pastorns perspektiv. pastorn heter för övrigt Gregorius. jag läste den inte då, även om jag köpte den, men nu har jag läst ungefär halva. den är helt okej den också.

och nu äntligen till det som jag faktiskt skulle säga: får man göra så?
är det okej att bara norpa en känd litterär gestalt från ett välkänt verk, och sen bara skriva en ny historia om denne? borde inte det räknas som någon form av stöld?


samtidigt så tycker jag att idéen är briljant! det blir juh som en helt ny genre, "andra sidan av myntet"- litteratur. här berättas det att det egentligen var Ofelia som mördade Hamlets pappa och gav resten av hovet halluciegena droger, vad Christoffer Robin gör när han går ur Sjumilaskogen och hur Akka upplevde resan med Nisse.

vi fick göra en sån uppgift första veckan på gymnasiet. läsa en kort novell om en tjej som var inkallad till skolkuratorn, skriven ur tjejens perspektiv och sen skriva om den ur kuratorns perpektiv. jag tyckte att det var jätteroligt och fick MVG. förresten var det det enda vettiga vi gjorde på svenskan under de tre åren tror jag. jag har inget minne av att jag gjorde något annat, men jag behöll mitt mvg iaf... hon ristade betygen i sten, fröken valium.

men erkänn lite fantasieggande tanke? vilka böcker hade ni velat läsa ur ett annat perspektiv?


not priceless för mej kalle =)

hannah, the queen of internet, har gett mej ett priiiiis!







I awarden ingår ungefär följande

1. Tacka den person du fick utmärkelsen av

2. Kopiera utmärkelsen till din blogg.

3. Dela tre-sju saker som du själv tycker om, med dina läsare.

4. Skicka utmärkelsen till ett par bloggar som du tycker förtjänar denna utmärkelse.


1. Tack Hannah!! Hannahs blogg är den bästa, hon bjussar så mycket på sej själv och skriver alltid om roliga eller intressanta saker så det är asball att hon läser min blogg =) It's like...dude...like...totally...dude =)

2. Done and done

3. tresju saker jag gillar
- när werniebernie skrattar
- när pelleskrället skrattar
- mitt vackra västerås med mina bästa alla i (familj, släkt och vänner)
- julkulor!!! en av flyttkartongerna är bara fylld med kulörta kulor i drivor. mitt hjärta slår några extra slag när jag tänker på dom
- den första sekunden efter att man klippt eller rivit av en lång nagel, det känns som att hela fingret tar ett litet andetag och njuter av frisk luft. dom andra sekunderna är mest crappiga.
- citronvatten. jag trodde min mormor var drottningen av citronvatten, men hon har inte en chans. jag dricker det så ofta att jag glömmer bort hur vanligt vatten smakar.
- min sköna sköna säng med täcke kuddar och himmelfilten. det finns inget bättre ställe på jorden för latmaskar som mej

4. mina priser går till
amazing amaizon, jänet the rocking rockabillybride
aaahkå, supermamman, svergies starkaste sötnöt
och sen skulle jag gett till hannah och jännie också, men dom har juh redan fått. så det får vara nog nu.

nu ska jag ta min fantasipokal och putsa upp den lite grann så att den passar på mina drömmars hylla.

mer snöööö

tittade precis ut genom fönstret och såg snöflingor stora som dun ramla dala ner från himlen. hur mysigt är inte det då? ååh, underbara underbara december =)


det syns ju inte så bra på bilden, men ni fattar =) det snöar vackert!

vill ni veta vad som fanns i den första strumpan?

det var min klocka! som jag älskade när jag var bebis. den är köpt i london, av en av mammas kompisar. han var där med Partiet, bl.a. tillsammans med Anna Lindh. så det är ju typ som att Anna Lindh har varit med och köpt klockan till mej. kanske inte, men det förskönar historien på ett ypperligt sätt!


tick tock, tick tock!

pelleskrällenore var först lite skeptisk till den nya leksaken (som alltid, hon är världens mest skeptiska unge) men när hon hade godkänt den tog det inte många sekunder innan den lilla kissen i skortstenen blev slukad. med ett nöjt flin över hela nyllet lekte pelleskrällenore sen med klockan i en timme kanske (svårt att säga, hon vred ju på visarna hela tiden, hö hö hö hö).
som ni ser är den flitigt använd, jag har tuggat av färgen på taket, MUMS!


i övrigt: det känns lite som att bo i en snöglob när det snöar så här mycket och sakta, man får vara beredd på att hålla i sej utifall nån skakar runt världen helt plötsligt...

RSS 2.0