tjo litta litta tjo litta lej

kom ska jag kasta koskit på dej så att du tappar andan!

vaknade av den mycket trevliga väckarklockan (hade inte varit för att den spelat introt till boondock saints hade den dött för länge sen). två meddelanden mottagna, trubbel trubbel.

ner till tvättstugan, hitta vägen till narnia i min tvättkorg... det tar aldrig slut.

budget hit och budget dit.

och inga skor har jag, och lägenheten ser återigen ut som hej döden. hur är det möjligt?! jag har knappt vart här! stupid stupid. vart är den dära mannen jag önskar mej vars enda livsuppgift är att plocka rätt efter mej och se till at jag är glad? (hihi, lät nästan lite som pappa hihihi... å va jag saknar honom. dumma pappa. puss.)

ikväll.. eller, nej, om två timmar när hålet till narnia är igentäppt och tvätten är ren igen ska jag ner till kåren och stressa loss lite. sen klockan tre bär det av till hässleholm, tjo hoo. grilla på kåren där, det ska nog bli ganska kul att träffa lite nytt kårfolk. alla här känner man juh igen, det här blir juh som att börja om från början igen =)

och imorron blir det en alldeles underbar dag bestående av (ta ett djupt andetag.. klara färdiga gå!) skola, brännboll, PR klimax, PR semestersittningen, PR Förspelet, valborgspub, lära upp nya lagledare, fixa för discot, jobba discot, inte tappa humöret på DJM2, städa kåren och till slut komma hem till den iskalla ölen som väntar på mej i kylen, och om där finns nå folk att leka med så tänker jag dynga ner mej efter det så att jag kan sova och slappa hela första maj. därså!

ikväll kommer birdiebird! fast jag vetti tusan om jag hinner träffa honom innan imorron. i den bästa av världar hade vi dyngat ner oss i solen imorron, men nu går juh inte det av ovanstående skäl... hoppas att den fan är vaken till efterfesten =)

va är klockan? fan också. jaja, dags att göra nått vettigare. städa kanske? BLÄÄÄÄ.


GRATTIS LINN MY LOVE PÅ FÖDELSEDAGEN <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 puss puss puss, älskar dej egentligen varje dag, men mest på din födelsedag! ha en superfin dag, och döda inte din chef idag heller =)


jag och linn, ett urval av våra dryckessammankomster när vi är modell

"mindre stökiga"

 

jag linn och jennie på bonna 07, samma år vi upptäckte minttu black <3


den ständiga kampen

far åt helvete vilken ledig dag detta blev, eller inte alls. det absolut värsta var att jag fick göra en budget. EN BUDGET! hallåååååå. den värsta upplevelsen på flera år, sen nått äckligt hamnade i mitt vasselin för några månader sen! det tänker jag aldrig mer göra om ska jag säga.

dagens pålen: snorta grädde. det är svårt att förklara hur människan (nåja...) lyckades. han skulle lukta om en öppnad matlganingsgrädde hade blivit dålig, men öppnade en ny för att ha nått att jämföra med. han kände inte så mycket från den nya förpackningen, så han klämde till lite på toppen för att grädden skulle komma närmare näsan. det gjorde den, den hamnade i hans näsa och sen snöt han vitt i några minuter. jag tänker inte säga så mycket mer. det är fritt fram att spela upp denna scen i huvet, jag gör.

ibland känns det lite som att det mesta tänker gå åt helvete, vad det än handlar om. man kan alltid hoppas på inte, men just nu... det går nog fan käpprätt neråt utan att åka via bordershopen. om man bara fick göra som man ville hela tiden skulle det kännas lite bättre, men å andra sidan hade man juh inte haft nån att skylla på heller. damn it.

det finns ett till namn på min hatlista förresten. också ett sabla fruntimmer totalt ovetandes om mitt hat. tunnelseendet är smalare än nånsin på den fan, och genomrutten är hon säkert också. fan. 

nu börjar jag bli trött och bitter. jag ska nog dö lite nu, eller äta citroner så jag blir pigg och glad. mumsmums =) ses imorron era sabla... sabla... ja vafan man nu ska kalla er.... <3

sweet and sour

jag är ledig idag trallalalalaaaa
undar hur länge det tänker hålla sej? framåt lunch skulle jag tro. sen ska jag ner på stan och handla födelsedagspreseneter till linn och min lilla bäbis nathalie.

min dumma säng är knäpp. jag tror inte jag pallar vänta tills jag fyller 25 till att skaffa mej en ny. damn it. är det inte meningen att sängar ska vara bekväma i mer än 7 år? det här är juh löjligt. stupid stupid. dessutom har skiten fått en lite lustig form på sistone. måste va från när den stod fritt i mitt gamla rum hemma.

jag behöver nya skor också, det är akut. mina ralleskor har gått jättesönder och är alldeles hopplösa, det gör mej lite ledsen i ögat faktiskt. så fick jag tips från jennie att kolla på www.halens.se för dom hade finfina skor. jaaa, det hade dom vill jag lova, problemet var juh storlekarna  som vanligt. många av skorna jag ville ha fanns inte i 37, och resten va i dom jävla engelska storlekarna.

england är ett jävla idiot land, så fruktansvärt dumma i huvet. dom kan fan inte göra mycket rätt ska jag säga. brittjävlar. jag mätte min fot och kom fram till att den va 23, 5 cm lång. för säkerhets skull tog jag 24 cm. då hamnar man strax över strl 5. aa, men då tar man juh strl 6 för att va på den säkra sidan tänker man lite smart. jo, det hade man juh kunnat göra om det inte vore så att storlek 6 är likställd med jävla strl 40! det är en viss skillnad mellan dom, och för min del betyder det lite brutna vader och crap. JÄVLA SKITENGLAND! tacka vet jag irland, där är dom iaf snygga.
 
nää, jag har nog inte så mcyket mer at skriva för dagen, är för menlös just nu känner jag, skriver säkert sen när jag har vart på stan och irriterat mej på alla jävla idioter som kommer ploppa upp bara för att jag är där.

min trogne springare muntrar upp mej igen

erica - simple as that säger:

tsss. inte då, jag är lite lätt irriterad bara. men bara på henne. haha. usch vad jag hatar henne. om en endaste liten buss skulle vilja göra världen en tjänst och köra över henne skulle jag bli så lycklig


Jakob säger:

dom brukar sällan vara där när man vill...

bussarna då


erica - simple as that säger:

då får jga väll hyra en... =)


Jakob säger:

och bokför de som "resor till och från jobbet"


erica - simple as that säger:

HAHAHA

lätt


Jakob säger:

då får du till och med avdrag


erica - simple as that säger:

hurray FFS =)


nu sitter vi här igen...

vart tog tiden vägen!? jag hann knappt blunda så va allt över?! schwooooosch sa det så va hela helgen som bortblåst.

torsdagen gick lätt som tusan. till och med skolan är ju rolig nu, bra lärare och knäppisarna jonas simon och gustav gör många skratt. skulle hjälpa till att snickra på kåren sen, men vinkelslipen skrämde mej lite grann så jag slapp.
förberedde insparksmötet och väntade på lilla tommy. tommy kom precis innan mötet, jättejättetrött och alldeles väck typ. så går det när man är vuxen och jobbar.
mötet gick fakkin asbra, och alla är sams och nöjda. hejja hejja!
plocka ihop grejer och tommy, hem och äta revbensspjäll och glo på filmer med tommy. två favvon hanns med innan drömvärlden lockade för mycket.

fredagen kunde börjat bättre. trodde jag va ledig, men det va ja inte. lämna en väldans trött tommy hemma, och gick på ett sjukt spännande FUMmöte. hjälpes, det är förbannat tråkigt men för viktigt för att strunta i. sålde massa biljetter till semstersittningen. gick hem vid ett-tiden och väckte tommy. ner på stan, handla filmer och sprit, äta på max och hem till kalla öl och solig himmel. gött som fan.
ner till kåren och gjorde slut på hela plånboken på jonas grogg, den är fan i det god. slurp sa det. förbannade alkolholutbildningen för att den satte käppar i hjulet för att fortsätta festa. slarva bort tommy till späxgänget och gick hem för att dö lite grann.

lördagen började hemskast av alla. klockan ringer halv sju. HALV SJU. jag snoosade till fem i halv åtta. klädde på mej och konstaterade att jag fortfarande va lite lullig. yes, bra tillfälle att vara det på. verkligen. damn it. gick till kåren halv åtta och kände att det skulle bli en hopplös dag. får reda på att DaSe kommer med minst tre bilar till förspelet. HEJJA HURRA! ka kommer med kaffe, hejja hurra! det blev inte så hemskt som jag trodde. tick tack tick tack, dags för lunch. lite äckelpanna, massa mjölk och dumma frågor om bajs och pungar. håller på till fyra, allt flyter på bra, förrutom att en enda dum kossa kan irritera alldeles för många människor för att det ska vara nyttigt. jag hatar dej, fy tusan!

springer hem packar och sätter mej i bilen med den tüsska sofie jaaa bitte. flummen here we come. flummen är ett kapitel för sej som jag kan skriva om nån annan dag, men jag känner inte fört nu =)

söndagen som inte va en del av flummen har mest bestått av donken (den med hamburgare, inte den i dunken) som pålen bajsade sönder damtoan på, gasig bil och ett lyckligt återförenande mellan mej och min säng, tommy tittade förbi och sa hej då innan han åkte hem till örebro igen. och nu vill jag bara... sova och leka med min säng. och sova. och sova zzzz

kvällsfunderingar

jag har juh inget luktsinne, men jag använder tvål, schampo och balsam med doft iaf.. och parfym. varför? jag bryr mej inte, det är ingen som helst skillnad alls för mej. jag använder nog bara det för att andra kan känna doften, och om man litar på andra så doftar smultron jättegott och då känns det lite bättre att veta håret luktar smultron och inte stekta grodlår.
 
det var när jag duschade nyss började fundera på detta. typ, blinda klär sej juh bra (så länge dom inte har sjukt hemska kompisar) och har inte omatchande strumpor oftare än oss andra. varför? det gör ju som sagt ingen skillnad för dom. ändå gör dom det. precis som jag och parfymen.

sen började jag återigen fundera på det här med ansiktmimiken. barn som föds blinda, använder dom samma mimik som andra barn? typ det här med ögonbrynen. för det känns som att det skulle kunna vara inlärda gester som barnen ser och härmar när vuxna gör alla dessa underbara grimager för barnen när dom är små. men blinda barn ser ju inte det, så... gör dom likadant eller?

och... döva personer. smäller dom också i dörrar det hårdaste dom kan när dom är arga, för dom hör juh inte den mycket tillfredställande smällen? det kanske finns nått tillfredställande i själva knuffen? jag vet juh inte, det är definitivt smällen som gör det för mej =)

alltså. jag hoppas att jag inte förolämpar nån, jag är bara nyfiken, väldigt nyfiken.

en sista fråga. tjejer med extrem blodskräck, såna som svimmar när dom ser blod... en gång i månaden, när dom har mens... hur fan gör dom då? jag köper inte fiddes argument att det skulle vara mer naturligt att se det och därför svimmar dom inte. för det låter bull tycker jag =)

flum i hela skallen

jag börjar bli duktigt avundsjuk på alla jävlar som ska till flummen. jag vill också dit. stupid fullbokade kalender!

dessutom har jag ett bekymmer. jag kan inte för mitt liv komma på om jag var på flummen förra året. det känns som att jag var där, för jag är nästan säker på att jag har varit där två gånger, men jag kan inte för mitt liv minnas det.

mitt första år va 2oo7, det va då pålen hade nutella i röven och adde kamma håret med grillbestick. och sen har jag tusen minnen till, men det är typ omöjligt att alla dom hände den flummen, för jag va inte där alla dagar. men förra året, 2oo8, det borde jag minnas. jag väl väl tillsammans med pålen då? eller? fan också, stupid dimma över allt!

jag är flummig i huvet av andra anledningar också. mest för att jag är trött som ett sletet strykjärn. det har vart två intensiva dagar vill jag lova, med nästan tolvtimmarspass på kåren. och imorron lär inte bli bättre. jag längtar tills min nästan lediga fredag, nästan lediga torsdag och fakkin helt lediga söndag (ta den ifrån mej och jag dödar dej, jäklans långsamt) 

imorron ska jag va hemma och städa hela förmiddagen tills min lilla lägenhet bli tillräckligt ren för besök. får man långväga besök känns det liksom mest snällt att inte låta dom hoppa mellan alla sko- och klädhögar. stupid små garderober som uppenbarligen inte byggts med någon som helst tanke alls i åtanke. vem fan bygger garderober som typ tar in en veckas ombyte? och UTAN nån vettig plats för SKOR!

idiotman, jag hatar honom! (i mitt huve har jag redan bestämt att det är en man som har byggt den, jag har bestämt hur han ser ut och jag har bestämt att han bara äger vita fula tshirts och använde alla fem för att måtta hyllplanen. eftesom han bara äger tattartofflor tänkte han inte ens på skorna, och inte tusan hade han förmåga att göra nått vettigt av den stora garderoben heller. hjärndöa helvetesman!)

jahaa. nu är jag törstig också. och min ena jäkla loka är hos ewa, och den andra är hos pålen. sjukt bra ställen att ha dom på. sablar också. det är också idiotgarderobsmannens fel. damn youuu closetman!

neee, dags för närkontakt med min trogna sängkamrat. jag kallar honom kudden, och han vet precis vad jag gillar. han blir trött på mej ibland och smiter iväg medans jag sover, men han kommer alltid tillbaka förr eller senare. lättlurad den där. natti natt!


ps: får man hångla i himlen? om nu gud är för allt det här med kyskhet och grejer menar jag? för om man inte får det tänker jag inte göra mej besväret att adressändra dit upp på minst 200 år. bara så du vet gud, du behöver alltså inte städa rent riktigt än... jäklar vad jag är trött. ds


10 bra

10 bra tillfällen att inte nysa på
-
när man har majskorn i munnen
- när man har cous cous framför munnen
- när man skakar hand med någon annan och inte hinner släppa taget
- i en trång kö
- när man ska pussas
- när man målar på mascara
- på bio, mitt i den absolut sorgligaste scenen
- under en pinsam tystnad, för då är det ingen som säger prosit sen
- under uppkörningen, och sen sätta igång vindrutetorkarna i hopp om att snoret ska försvinna från rutan (nej, inte självupplevt, for real)
- när en teknikförsäljare visar dej senaste svindyra minitekniken i en apdyr liten manick av valfritt slag.

10 bra sätt att bevisa din idioti på
- du använder inte hammaren för att krossa en ruta, du tar den andra handen istället
- du glömmer bort hur man går i trappor
- du inser inte att du sitter med en stickad tröja på deji en 100 grader varm bastu förns nån säger det till dej
- du sätter upp ett tält ut och in och fattar hur man ska fästa innetältet med allt snöre som hänger ner från tältduken
- du kissar breve en kompis och försöker fånga det gula som glimmar till i nattljuset
- du tror på allvar att en häst saknar huvud, bara för att du inte har sett hästens huvud på en hel sommar
- du ser efter hur mycket klockan är genom att titta på teckningen du nyss ritade
- du tar bort pinnen från hushållspappershållaren, sätter dit rullen för att slutligen sätta dit pinnen igen, genom rullen.
- du tror på allvar att ölen inte pyser över om du knackar på burken först
- du tror att en dubbelsäng betyder extra tjock madrass

10 bra sätt att använda "Lärare av imorgon" på
- stötta upp bord och/eller stolar med
- använda som sömnpiller
- slå elaka människor med
- starta en majbrasa med
- bokstöd åt andra riktiga böcker som handlar om nått
- använda som slagträ i brännboll
- toapapper, skit ska skit ha
- ... sen kommer jag nog fan inte på mer användningsområden för den boken...

nu, project runway och min kudde! sweeeeeet!

på torsdag får jag besök =D

Molltoner från Norrland

Jag får alltid den här rackarns låten på huvet när jag tycker att det är vår på riktigt. vet inte varför. jag vet inte heller varför jag alltid tänker på Rasmus på luffen när jag hör den, men så är det. så här låter inuti mitt huvud idag iaf...

Den stackars Anna
eller Molltoner från Norrland (känd som Vårvindar friska)
text: Euphrosyne - Julia Kristina Nyberg (1785-1854)

Vårvindar friska
Leka och viska,
Lunderna kring, likt älskande par,
Strömmarna ila,
Finna ej vila
Förr'n ner i djupet störtvågen far.
Klaga, mitt hjärta, klaga! - O, hör,
Vallhornets klang bland klipporna dör!
Strömkarlen spelar,
Sorgerna delar
Vakan kring berg och dal.

Hjärtat vill brista -
Ack! när den sista
Gången jag hörde kärlekens röst:
Avskedets plåga,
Ögonens låga,
Mun emot mun vid klappande bröst.
Fjälldalen stod i blomstrande skrud,
Trasten slog drill på drill för sin brud;
Strömkarlen spelte,
Sorgerna delte,
Suckande, berg och dal.

Natten så fager,
Ljus som en dager,
Göt över skog och bölja sin glans.
Älvornas vingar
Glänsande ringar
Slöto kring ängens tuva i dans.
Suckande hjärtan, suckande lund,
Smekande ord och saligt förbund!
Strömkarlen spelte,
Sorgerna delte
Vakan kring berg och dal.

Ack, att vid polen
Midsommarsolen
Tusende år bortsovit så sällt!
Hastigt vem kallar?
Krigsbudet skallar
Fjärran ifrån: "Till vapen!" så gällt.
Nu var ej tid hos flickan att bo,
Löftet han gav om kärlek och tro;
Strömkarlen spelte,
Sorgerna delte,
Suckande, berg och dal.

Hurtigt på slätten,
Med bajonetten,
Snabb som en ren, han ilade ned;
Där, ibland fanor,
Flygande svanor,
Klingande spel, i blixtrande led,
Rak som en tall, han höjde sig opp,
Såg jag hans bild vid tårarnas lopp.
Strömkarlen spelte,
Sorgerna delte,
Suckande, berg och dal.

Snart han marchera'
- Kom aldrig mera
Åter till hemmets brudliga tjäll.
När av min Modig
Vålnaden blodig
Svävar på västerns rodnande fjäll,
Klaga, mitt hjärta, klaga! - O, hör!
Vallhornets klang bland klipporna dör:
Strömkarlen spelar,
Sorgerna delar
Vakan kring berg och dal.

sunshine in the shadows

vilken helg =) helt underbart bra!

fredagen, TKpub med mängder av gäster! damn thats goooood! och mysigt va det också, bra stämning och så klart massa kaos! men det va bra kaos, ovanligt bra kaos.

lördagen började med en tripp ner till stan med pålen och ewa. sen hem, och planen va att jag och ewa skulle arbeta med förspelet, och göra det ganska seriöst.problemet va att det jättesoligt och fint ute. och det fanns juh vin och öl i kylen. och helt plötsligt befann vi oss på gräsmattan med öl och vin, och en sofie och en wilson. och massa soooool.

 vi stannade kvar där, bytte ut wilson mot pålen och sen va klockan helt plötsligt sju! dags att packa ner ewa i en kundvagn och dra till ica.efter att ewa skämde ut oss, och mest sej själv gick vi hem med lite bröd och salami. dags att fylla käka och glo på pippi på rymmen. seeehr gut jaa.

tiden tickade iväg igen och vips byttes ewa ut mot pinky hannah tkila och en megapackad wilson. eftersnacket drogs hem till mej, kolla på gamla bilder från förr. fulla som björnar och med många minnen som swischar förbi. härlig helg!

idag har jag vart i hässelholm för första gången. neh, alltså, på kåren i hässleholm. sjukt avundsjuk på lokalerna, fick nån form av ewahybris när jag såg dom och tänkte på alla möjligheter! en sak i taget, ja jag vet, men det är alltid bra att drömma.

snart äre dags för alkoholutbildning, missar premiären av späxets hamlet, men va tusan... den är nog lika bra imorgon och på onsdag haha =) nu ska jag göra nått vettigt.. vet inte vad bara!
hej så länge!

snor, s-n-o-r [snor]. höft, h-ö-f-t [hufft]

det äckligaste jag vet i hela världen har nu bosatt sej i min näsa. tack som fan. eller inte. jag försöker att inte tänka på det, men det är jävligt svårt när det är precis över allt (i näsan alltså, inte nånannanstan... uuuuaaargh)

jag hatar att vara förkyld och snorig, dels på grund av själva snoret, men mest för att jag inte kan göra mej av med det på ett vettigt sätt. jag kan nämligen inte snyta mej. varför? busenkelt. jag kräks av tanken på snor, så om jag då skulle känna snoret flöda ut genom näsan... jäpp, fin bild va. tänker inte skriva mer om det för då kräks jag över datorn...

(kräkpaus)

dessutom har jag så jävla ont i höften. jag känner mej som halta hulda 98 år. jag vet inte ens vad jag har gjort!! hur kan man bara få spontanont i höften? livet är så jävla orättvist ibland. jag skulle aldrig lämnat västerås, det va då snoret och höftsmärtorna kom.

tänk om det är en kombinerad dödssjukdom? typ... en fågelinfluensa som fösöker skapa så mycket snor att det bara byggs på och på och till slut stelnar som en näbb, och höften gör liksom ont för att kroppen håller på att forma sej till en fågel. har jag ont i ryggen imorgon när jag vaknar vet jag att det är för att jag håller på att få vingar. på måndag är armarna helt bortdomnade och ramlar av på tisdag. sen får jag fjädrar på onsdag, och slutligen sitter jag där på torsdagmorgon strax utanför ditt hus och pickar i mej en trevlig spya eller en mask. nu är jag riktigt rädd.

gode gud, om detta händer på riktigt, låt mej inte bli en duva! jag kän väl åtminstone få bli en pingvin?

finlands nationaldag

jag vet att det inte är det på riktigt (den riktiga är den 6 december om nån undrar) men det är fortfarande roligt att mobba alla finländare. för det är skääärtorsdagen, och alla vet att finnar går med kniv (och därför kan dom skära.. do you fatt?)

jaha, vad har ledigheten bjudit på sen sist?

- en nyhetssändning som bara bara kan inträffa i Västerås: det är svältande barn som gör påskchokladen, arbetslösheten ökar och hela befolkningen håller på att bli lusfattig, dessutom slet sej hotell utter- inn och flöt iväg från sin förtöjning i mälarviken (den riktiga, inte den i tre kronor). därför älskar jag västerås, vi har hotell som flyter iväg.

- dumma pojkar är inte de enda som gillar att få mej att klökas. min numera förkylda mamma ägnade hela den 15 minuter långa bilfärden åt att snyta sej och snora, vilket så klart fick till följa att jag fick sitta och klökas i femton minuter. illa mådde jag också.
senare skulle jag låna bilen för att köra bort min bror, jag frågar lilla mamma vart hon har sin bilnyckel. - i jackfickan, svarar lilla mamsen glatt. ner med hela handen i fickan, och vad får jag tag på? SNORPAPPER! jag höll tusan på att svimma i hallen, klöktes gott och väl i tre minuter. inne från köket hör jag min älskade mor sitta och fnissa åt sin egen finurlighet. once again: dumma mamma

- jag och mamma skulle införskaffa påskbordets väsentliga del; alkoholen. väl inne på bolaget inser vi två saker: 1. jag har inget leg med mej, och 2. jag har inte sminkat mej och ser ut som vilken fjortis som helst. fan, sa min vältaliga moder. som tur var undvek vi den pinsamma situationen att bli nekade köp, mest för att vi nog blängde bistert på kassörskan hela vägen genom kön. hon skulle bara vågat annat. power to the drukness!

- jag drömde inatt att jag inte fick bli kårhusgeneral för att jag svor så mycket, och detta hade fastnat på bild (genom en pratbubbla...damn it). jag grät som tusan, och då fick jag bli ordförande i NU- nämnden istället. för er som vet vad det innebär förstår ni nog också att  jag grät ännu mer efter detta byte. jag ska sluta svära så mycket, jag lovar. iaf när man inte får svära...

- jag har som sagt kört bil idag och konstaterar att det är fan så mycket enklare och roligare att köra när man inte har massa mesar som sitter och bitchar om allt möjligt med i bilen. jag kan visst köra bil, om bara passagerarna håller tyst och sköter sitt.

- ikväll ska jag äntligen bli berusad igen, med hjälp av min älskling absolut mango och några väl utvalda öhl =) till sällskap har jag dom förträffliga damerna ak, min älskling och partypolare sen bibelns början, och jeanette, en utomordentlig brutta som faktiskt har vart känd av säpo en gång i tiden. dessutom har den senare ägt ett vilddju vid namn Rolf som har gett oss många underbara minnen.


en bild på ak och jeanette, för ca tusen år sen. strax före västroms fall, tror
det är det dom skålar om...


now, time to go to the blåkulla och parta loss med mister satan. blått spott så länge =)

ett önskemål från brorsorna

igår påminde min kära lillebror (anders) och brorsan (robin, han är som ett hittebarn. han bor oftare här än vad jag gör så då kan han lika gärna ingå i familjen) mej om en av de abolut dummaste sakerna jag har lyckats med genom åren. dom är lite bittra över att dom missade denna underbara händelse, men jag kan nog tala för både mej och nywertz när jag säger att vi är tacksamma att så få som möjligt såg detta.

det var dammiddagen 2oo6. det va pissväder ute (som vanligt) och för en gångs skulle var till och med jag uppklädd och fin. sofie, den snälla bästa, hade ägnat en halv evighet åt att locka mitt hår och satt upp det som jag ville.
det va dags att bege sej till köandet. vi såg inte direkt fram emot det, inte alls faktiskt. det blåste och regnade, värsta vädret för fina frillor.

jag och jennie hittade ett ruckligt gammalt paraply, och snälla som vi är delade vi det så mycket som möjligt med lotta, som också ville försöka behålla den fina frisyren.

när man går i ett blåsigt duggregnade skåne måste man ha en viss stil. man måste gå så framåtböjd att man nästan har 90-graders vinkel, för annars blåser vinden bara upp i paraplyet och lever rövare där ett tag så att håret trasslar in sej i alla vajrar och skit.

typ så här såg det ut (jaaa, det är dags för en "erica ritar i paint"- bild, dom är hett eftertracktade så kåppipejsta och spara för guds skull =P )


man ser att det är kallt eftersom vi är alldeles vita i ansiktet
lotta fick inte va med på bilden, för det blev så kluddigt,
men hon gick alldeles bakom oss....

iaf.... vi går och går, sakta men säkert och det verkar som att vi ska komma fram till kåren med frisyrerna i behåll. föga visste vi att en enda brevlåda skulle spoliera denna plan.
det är nämligen så att på väg till kåren finns en postlåda. den står så pass att man ser den från vägen, men den är ändå inne på skolgården. det är en ganska bra bit trottoar mellan bilvägen och brevlådan om man säger så.

hur som helst. vi går och går. ser absolut ingenting framåt, förutom paraplyet och max en halvmeter bit mark.
då plötsligt lyser hela världen upp sej. härligt kan man tycka mitt i pissregnet, härligt med lite lyse. det tyckte inte jag, och inte jennie, för detta lyse kom från två stycken billyktor som var alldels alldeles för nära!

oh shit!!! nu dör jag for real! här går vi alldeles finklädda och blir påkörda, jävla idiot!

typ så tänkte jag denna korta sekund det utspelade sig på. både jag och jennie skrek värre än någon skräckfilmsskådespelerska nånsin har gjort, och båda tänkte nog att dödens stund var kommen. farväl jordelivet, tack gode gud att jag är snygg i håret.

men hallå... det gör juh inte ett dugg ont att bli påkörd. här ligger jag på motorhuven, och känner absolut ingenting. jag måste vara död. jennie, lever du? tydligen, du skriker fortfarande iaf... stackare, du kanske har ont?

sen slutar jennie skrika. jag också. varför? ja, antagligen är det juh inte för att vi dör. vi slutar skrika för att vi precis upptäcker att det är det vi inte gör. vi dör inte, inte det minsta. va fan? vi tittar på varandra, lite frågande. sen lyfter vi lite grann på paraplyet, som fortfarande skymmer vår sikt trots att vi numera verkligen ligger på mage på en motorhuv, en saabs motorhuv kan tilläggas.

jag önskar ibland än idag att vi inte hade lyft på paraplyet. då hade jag sluppit detta minne. för det vi ser skulle kunna få vem som helst att önska att livet hade tagit slut där på motorhuven. för när man ligger på en motorhuv, och dessutom har legat där ett par sekunder och gallskrikigt för att man tror att man ska dö finns det två saker man absolut inte vill se.

1. vindrutetorkarna som snabbt torkar bort regndropparna från den enormt stora vindrutan så att man alldeles tydligt kan se...
2. en fullsatt bil med fyra vidöppna munnar med tillhörande 8 stycken ögon som tokstirrar på en och ansiktsuttryck som avslöjar att samtliga passagerare inklusive föraren försöker förstå varför det ligger två till synes inte så fulla, väldigt finklädda och skrikande 20åringar på familjebilens motorhuv med ett ganska tilltuffsat paraply i händerna.

jag kan förstå denna familjs chockade uppsyn. jag och jennie måste juh verkligen sett ut som två idioter, speciellt eftersom att vi sekunden efter börjar asgarva så mycket att vi inte kan röra oss. alls. men å andra sidan, när man redan ligger på en motorhuv kan man juh lika gärna ligga kvar ett tag till.

efter några sekunder vacklar vi av motorhuven och låter den stackars familjen som bara svängt in en snabbis vid högskolan för att posta ett brev fortsätta sin onsdagskörning. jag och jennie stod kvar där bra länge, skrattandes och orörliga av vår dödsångest.

men lotta då? joo, hon gick juh bakom mej och jennie. så hon hamnade aldrig på huven. hon hörde bara att jag och jennie börja skrika strax innan hon bumpade in i våra bakdelar. hon flyttar rart på sej och konstaterar att hennes promenadsällskap ligger på en bilhuv, dags att byta umgänge. skrattandes flyr hon fältet, och skyndar sej för att rädda frisyren. =)

frågan som kan ställas är: hur full måste man vara för att bli påkörd av en stillastående bil?
svar: inte speciellt, nått glas skumpa hit och dit. har man däremot en frisyr värd att skydda, då är det hur lätt som helst.

vi hoppas också att familjen i saaben inte fick några bestående men....


fåglarna-erica 1- 0 damn it!

här sitter man fridfullt placerad i en stol mitt i solen, läser en bok och njuter av värmen från solen (och filten pappa tvingade med mej, annars blire kallt ungen min)
ingentingh i hela världen känns jobbigt, det är bara sol i nyllet och förbannat fågelkvitter överallt. då och då hör man bommarna nere vid järnvägen plinga. livet, som det brukade vara för herrans massa år sen med andra ord.

pappa tyckte också att solen lät som en bra idé och beslutade sej för att pilla med rabatterna. han sprang fram och tillbaka, tvättade balkonglådor och hällde planeteringsjord där det skulle vara sånt, pysslade lite så som han gör, pappan min.

det är då det händer. det är nån som kastar en klutt jord på mej. rätt på handen och ena sidan på boken, så klart den jag inte har läst. jag tittar upp och tänker flina åt min far, ett sånt flin som betyder "du är väl för rolig pappsen lilla, men du får väldigt gärna sluta kasta jord på mej eftersom jag inte är en unge längre". synd bara att pappa inte alls står där och ser busig ut, han är nämligen på andra sidan huset i full fart med att stoppa ner nånting växtligt i balkonglådorna.

oj, vilka skills han har, farsgubben, tänker jag. tänk att han kan kasta en jordklutt så! häftigt, han måste lära mej såna suveräna kast snart! ska bara läsa färdigt det här kapitlet....

va fan är nu detta? jord i boken. och på hela handen! blöt jord? va tusan, bläää! dumma pappa! bästa jag gapar lite på honom och säger att det faktiskt inte är snällt att kasta blöt...snarare geggig jord på sin enda dotter! men va faaan, det lossnar juh inte ens från sidan! stupid jävla blomjord, jag ska aldrig skaffa trädgård!

det är då jag ser den. den enormt stora fågelbajsen som ligger utsplattat på stenplattan en meter framför mej. den låg inte där innan. boken faller till marken. jag tittar på mina händer, speciellt den där lite "kletig jord" fastnat på fingrarna. mina ögon blir stora som tefat och andningen aningens panikartad. jag reser mej hastigt upp

har jag fått fågelbajs i håret dör jag.

-PAAAAAAAAAAAAAPPAAAAAAA! jag har fått fågelbajs på mej! paaaaappa!!!!

pappa bara tittar på mej och skakar på huvet. "hon är inte klok den där" säger hans förståndiga norrlandsblick och utan ett ljud fortsätter han att tåta i den riktiga blomjorden.
jag springer in på toaletten och tvättar händerna rejält grundligt innan jag tittar efter mer fågelbajs på varenda milimeter av kroppen. det fanns inget. jag går ut och ser att pappa faktiskt tänker säga något vettigt till mej, tror jag

- fåglarna håller juh på att para sej nu, det skvätter som fan om dom. bilen va helt vitprickig i morse.

säger han på allvar att jag fått fågelsperma på mej så dör jag på riktigt. faller ihop här på trappen och blir alldeles vitprickig av fågelsperman som skvätter i luften.

- fast om det va jord i är det så klart bara skit.

vilken tur. att det bara var bajs. grattis erica.

¨jag går och hämtar min bok. flyttar stolen bakom ett provosoriskt stänkskydd och tänker att damn you all om ni lyckas igen! jag tänker visst sitta i solen, och blir jag mer nersaggad eller nerbajsad ringer jag till morfar och ber att få låna en bössa. jag tittar mej omkring med ond blick för att dom dumma flygande jävlarna ska förstå allvaret. tre minuter senare går jag in med en uppgiven suck. varför? det kan bero på att jag ville. men det kan också bero på att sidan jag inte hade läst hade klibbat ihop sej med nästkommande sida och när jag väl har separerat dom från varandra är fågelskiten så utsmetad att den täcker var och vartannat ord. dom vann. fan också.

tur att det snart är påsk, skrattar bäst som skrattar sist you bastards!

och sen det jag va sur över...

sen när jag och mamma skulle åka iväg och handla bev jag sur på dumma mamma över två saker.

1. människan har slängt, SLÄNGT, mina kläder i garderoben. mina fina minneskläder som jag har sparat här hemma för att dom skulle sparas. varför? jo, för att få plats med annat. MINA JÄVLA JEANS DÅ dumma mamma! hur mycket plats kan dom ha tagit? jag va tunn som en planka när jag va yngre, lovar att du kunde fått plats med bra mycke grejer i garderoben utan att slänga MINA jeans. släng dina egna dumma gardiner, handdukar och dukar istället! DUMMA MAMMA! DUMMA DUMMA MAMMA. jag är egentligen inte sur längre, men jag vill lova att jag va tokförbannad på gränsen till at börja gråta i bergis tio minuter. dina dumma unge. jag ska allt limma ihop alla dina strumpor i natt, och hälla sand i dina skor.

2. dumma mamma själv. vi skulle åka till ÖoB. ni vet den prestigefyllda lyxaffären som kräver klass och stil av sina kunder. or not.
min mamma har den egenheten att hon måste hålla på och tramsa innan hon ska lämna huset. speciellt när hon ska åka till väldigt exklusiva ställen. alla vet ju t..ex. att man måste ha på sej mascara och fixa frillan innan man ska till den lokala pizzerian, och gud förbjude att man åker till ÖoB i kjol. här ska byxor och strumpor och hela fadderullan på.
när jag då frågade min ömma moder varför i hela fridens namn denna procedur var nödvändig svarade hon sanningsenligt att hon till skillnad från sin högst älskade och dyrbara dotter (hon kanske inte använde just dom adjektiven, men jag tror att hon medade det) aldrig skulle lämna huset utan byxor på.
jag frågade igen, utan att lägga märke till den hårfina piken, om det verkligen var nödvändigt.
"Har du sett vilka som handlar på ÖoB? Tror du att alla dom tänker 'oooh, nu ska jag till ÖoB, bäst jag tar på mej mina allra prassligaste byxor och den fräsigaste t-shirten av dom alla'?"
och då säger min egen mamma, mitt eget kött och blod, att jag är dum.

jag säger då det. dum. för att jag inte borstar håret innan jag ska till ÖoB som säljer påsk- ischoklad. mamma är dum och nu ska jag kramas med henne för hon är dummare än vad jag är. hon pratar med maten, t.ex. <3 


bra investering =)

hihi, idag när jag och pappa var och handla såg jag det sötaste nånsin.

det va en gubbe som hade något fler hårstrån på huvet än homer simpson. det är inge fel med det, men det gulliga va att han stod och prövade olika borstar. inte kammar, utan bortsar. han valde mellan två stycken, och stod där och borstade den lilla tuffsen åt än det ena än det andra hållet. ååå gubbe lille =)

jag hoppas att han valde den som var rund, så att han kan fixera hårstråna i en vacker lock. den andra va en vanlig platt borste och passar nog bäst om han vill försöka fixa till en överkamning.

lycka till farbrorn!

hej hopp min skööööna

jag älskar att va hemma =) allt känns så bekant och som vanligt, fast det inte alls är det längre, underbart =)

helgens bravader då =) på tüsska =P

det blir ingen kort sammanfattning, det blir för långt. det blir ett medley av underbara  citat istället.
först ska det berättas två saker: när vi kom till örebro drabbades vi av en tüssk bacill som gjorde att vi hela tiden bröt på den tüsska dialekten jaaa. och på vägen upp såg vi ett företag som ett flensted. bamses civila namn är juh ted, och vi har beslutat att hans studentnamn från och med nu är flens- ted.

två killar från karlstad universitet (ja, det va viktigt att påpeka tydligen)
- kan inte du fråga dom där tyska brudarna om ...(blablabla, det hörde jag inte)
- kan du inte göra det själv?
- men jag kan juh inte tyska!

lilla hjärtat mådde lite dåligt på lördagsmorgonen och väckte oss genom att kräkas. snälla som vi är döpte vi honom till kräkis och kallade honom för vår. sen fick han en macka. på lördagsnatten när han trillade in i vår sovsal igen vinkade han glatt till oss och sa: - jag mår bra idag, ingen fara!

- är inte du tjejen som skrattade åt den döda fågeln! och tog kort på den?

- titta, där kommer den tüsska trion!
- tyska? men gud, jag som är så dålig på språk!

jag komer tusan inte på mer att skriva om den underbara helgen. man måste vart där för att förstå hur jävla roligt vi hade. nästa studentfest QK ska åka på i smyg blir älghelga i höst =) för i karlstad finns det tydligen massor av roliga människor att leka med. tvättmaskin har dom också =P

nee, nu ska jag leka med pappa och bröderna. och sen ringa och fixa en sovsal till förspelet
puss puss puss.

veckans idol

är jakob bergman.

min mamma ska få idolbilder på dej, och jag försäkrar dej om att både tomten och alla andra bra-att-ha-buddies kommer ha ett gott öga till dej i fortsättningen =) hejja jakob! ord kan nog inte riktigt förklara hur bra du är just nu <3

ka - screw you, im going home och kommer tillbaka nästa måndag eller tisdag. whenever liksom, you cant stop me moHAHAHa. glad påsk på dej min buttre vän =D

mansfolk... igen

igår var det herrmiddag, om nån i hela kristianstad har missat det. det betyder att alla manliga studenter är så mycket på pickalurven dom nånsin kan bli, tillbaka till stadiet där det är tufft att skrika "visa pattarna" och glömma bort att prata för att istället bara tokstirra. det är en upplevelse faktiskt. speciellt eftersom killarna själva påstår att vi tjejer under dammiddagen är hundra gånger värre. nej. inte en chans.

man kan göra vissa iaktagelser under herrmiddagen och kårkvällen därefter. det är som att pungdjuren spelar ut sitt fulla register när väl testosteronet har nått maxmåttet strax efter kvart över sju på kvällen. dom gör så underliga saker att till och med jag bara... häpnar. det är svårt att beskriva det, man måste nästan se det själv.

så klart är det alltid saker som stör roligheterna. killen med massa massa massa bullshit och lite kluvet beteende är ju inte världens partyhöjare alltid. killen med problem och en brud som ser ut som en uppblåsbar docka sänd från apstadiet blir man inte heller direkt sjukt road av. fast i ärlighetens namn väljer jag problemkillen före bullshitmannen varje dag, är så förtvivlat trött på allt jävla bullshitcrapsnack. varför slösa på en massa ord om inte ett enda menas? why? vad är nyttan med det liksom? det är som du går på nått jävla repeatspår, samma skit hela tiden men med annorlunda ord lite då och då. tror du inte att vi har sett igenom dej nu? get real or läs in ett nytt manus för fasiken.

och sen sved det juh som fan i hela hjärtat (det lilla jag har) när jag inte ville annat än hjälpa men inte kunde göra nått alls. ingenting. hatar när det händer, att känna sej hjälplös är det värsta som finns. speciellt när det drabbar någon annan mer. hjälplös eller inte, jag gör om det any time. men det vet du juh din lilla pottfisk. =)

nu ska jag göra vettiga saker tror jag =) och imorron blire örebro. sweet. tyvärr kan jag juh inte åka hem eftersom 6ms styrelse är världens elakaste människor. tack för den era bajsungar. far åt helvete, min mamma hatar er allihopa och tomten kommer INTE läsa era önskelistor i år.

RSS 2.0