rättelse

wern hälsar att han inte alls spelar fel på GH. jag ändrar mitt påstående ytterst frivilligt till att wern är en guuuud på Guitar Hero och att det alltid är en fröjd att lyssna/titta på honom när han spelar så att man kan tråna beundransfullt mot honom.


hoppas rockstjärnan ser denna rättelse och blir offantligt nöjd över den =P

strike a pose

jeanbanan hade en fräsig länk på sin blogg idag....

det var "sexy photo" tema, fast med en twist. ibland är det helt enkelt bäst att tänka efter före.

ta en titt på den här bilden t.ex.


en helt vanlig fjortis som tar den obligatoriska bilden med pannan i fokus. och man får se större delen av henens kropp och hon är så nöjd, så nöjd...

det är dock en miss, och det är om man tittar i toalettstolen...

min fråga är: är det hennes egen? för hur i hela fridens namn tänker man om man sätter sej och bajjar, och sen känner sej så sexig att man måste ta en bild INNAN man spolar?! DEY FINNS INTE ENS PAPPER I TOASTOLEN FÖR GODE GUDS SKULL!
och för i helvete, inte behöver hon väl stå mitt i smutstvätten heller?
i övrigt, om inget av det är hennes, vare sej tvätten eller korven... varför tog hon bilden på toa istället för i sitt eget rum eller nått.

folk, värsta sortens människor...
och här är länken om man vill se fler idioter som inte har sinne för när det är dags att ta fram kameran

erica

Kvinnonamnet Erika eller Erica är den feminina formen av Erik som betyder "ensam härskare". Enligt en annan teori kommer namnet från latinets erice som betyder "ljung".Erikas väg mot namntoppen började på 1960-talet och nådde en kulmen 1993 då namnet låg på 26:e plats. Bland de yngre är Erica den vanligaste stavningen. Den 31 december 2005 fanns det totalt 34 150 personer i Sverige med namnet Erika eller Erica, varav 14 794 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 361 flickor namnet, varav 87 fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 24 januari.

Källa



Jag kan slå vad om att ingen av de andra 14793 stycken uttalar det [i-ri-ka] men det betyder bara att jag är liiite mer speciell än resten.


Det finns juh ett helt släkte uppkallat efter mej i den där ljungvärlden, klockljung närmare bestämt. Kanske inte den finaste av blommor, men Ericastiftelsen hävdar att det är en  En liten, härdig växt som lever på karg mark. Så jag gillar den ändå.


Erica Cinerea


Och om det är den 24 januari idag så betyder juh det så klart att min kära morsa fyller år =) grattis grattis på födelsedagen evalinda!

det betyder också att det är elva månader kvar till julafton och ewas födelsedag/namnsdag.

men framför allt är det min namnsdag, eftersom att mamma valde att döpa mej efter sin äldste bror jan eric/erik (jaa, jag tror vi har samma problem vi två, fast annorlunda. undrar om inte han är döpt med c men stavar med k, och så är det ju tvärtom för mej... eller så är det samma för båda.. nått kludd är det iaf). jag är nöjd över hennes val, det hade lika gärna kunnat bli jane eller nått annat jan- tjejnamn eller svea efter min andra morbror sven. och av de alternativen är jag nog mest en erica.


och behöver jag tillägga att jag inte har några direkta klagomål på betydelsen ensam härskare?
andra alternativa betydelser som Internet ger mej är

Rik, härskande, "den ensam (alltid) mäktige" här och "Alltid härskare" här

det är juh det jag säger gott folk, obey me!!

insikt

jag kom precis på en sak. att jag ska sova själv i fyra nätter till. och det vill jag inte. alls.


det är nästan så man känner sej ynklig och övergive... och totalt SUPERFÅNIG!!!! skärpning för fan, säger hjärnan gång på gång. sluta fjanta och bete dej som nån form av viljelös beroende superfån. men lyssnar resten av mej? icke. det fullkomligt osar saknad från porerna... stupid kärlek. det är mycket enklare att vara häftig. men mycket bättre att va kär. i honom. det är nog bäst till och med....



insikt nummer 2: jag är, utan att överdriva, världssämst på guitar hero. det får vara werners leksak, jag kan köpa en boll eller nått till mej själv. eller skor. det blir antagligen skor. skor är roligt, enkelt och fint.

en lycklig man

aa, det var en bra överraskning. han blev muchos nöjd min man. och lite förbryllad över varför han fick en present utan anledning. har jag gjort nått bra eller har du gjort nått dumt? men så snart allt var ihopsatt och insatt på rätt sätt fanns där inte längre tid att fundera över saker och ting. det var nämligen dags för mr wern att enter the scene och bli Guitar Hero på Metallicas låtar =P


överlag så kände jag mej först väldigt nöjd och tillfreds, tänk va bra jag är ibland. sen hörde jag det eviga klickandet från plastgitarren, och hur det låter när bra låtar spelas fel.... då kände jag mej nog mer som föräldern till ett barn som får såna där ljudrobotar som kan skjuta (ja, ni vet vilka ljud jag menar). men lätt värt det, han är juh jätteglad.


dessutom gör det att födelsedagspresenten blir mycket enklare, hittar jag inget annat så blir det fler GH- spel helt enkelt haha =)




om nån undrar så fick han det bara för att det reades ut från cdon, 499 kronor för spel och gitarr. om nån mer vill förgylla sin egen, sina grannars eller någon annans vardag så hittar man spelet här. priset gäller alla konsoller =)

vi leker...

mr wern tycker juh inte om att åka tåg, och han tycker inte så mycket om överraskningar heller haha. men för att underhålla honom liiite på tåget, och lindra hans nyfikenhet sen innan så har han fått tillgång till lite ledtrådar.

jag är inte världens bästa på att ge ledtrådar, men jag blir ändå fnissig av att veta hur kul jag tycker att dom är.

detta är de ledtrådar han har fått hittills:
- man skulle kunna säga att jimmy och maria har kokat ihop något.
- och lars är också med på ett hörn, även om han är oförlåten också.
- just den lars jag tänker på är dansk (för han var inne på att det va lejonborg eller winnerbäck hahaha)
- lars har tre kompisar. den ena heter som en gustavsson, den andra som en känd dansk om man tar bort en gård och den tredje skulle kunna vara en jimmy men är det inte. (efter ett sms som förklarade att han inte kände några danskar som hette lars)

angående ledtråden om jimmy så konstaterade han sanbbt att dom enda jimmysarna han kände va karlsson (hans gode vän och kompanjon i mitt och idas terasspappa- koncept) och hendrix. det roliga är juh att när han kommer hem så står paketet och väntar på honom, och där har jag juh skrivit förtydligande av ledtrådarna.

- Lars är en trevlig dansk trumslagar som tillsammans med sina vänner Robert, Kirk och James har ett band. Bandet har bl.a. gjort låten The Unforgiven, den oförlåtne på svenska.
- Maria är ett internationellt vanligt namn. En alternativ stavning kan vara Mariah, som i sångerskan som bland annat har gjort låten Hero.
- Jimmy är ursprungligen ett smeknamn på James. En känd sådan är Hedrix, Jimi Hendrix. Förutom att vara en kunnig och erkänd sångare och låtskrivare är han en legendarisk gitarrist.

Meningen är juh att han ska fatta när han ser paketet, så att jag får nöjet att se honom slita upp det. Så jag funderar på vad för ledtrådar jag ska ge honom fram tills han kommer hem. Jag får nog klura på det, kanske jollra bort honom lite....


vad tror ni, har ni löst vad han ska få och tror ni att han gillar det?

buttcheeks o-hoj

han har gjort det igen, min nya idol adam. ni vet han som pratar i sömnen.

eller egentligen är det inte han som har gjort nått, utan hans flickvän karen har bandat lite av det han pratar om, och idag ligger några klipp ute. bland annat när han drömmer om pirater, potatissäckar och kattungar.

jag rekommenderar hela världen att ta sej tid att lyssna på dessa. hurra vad roligt det är hahahaha


och glöm nu inte

don't leave the duck there, it's totaly irresponsible! put it on the swing, it's much more fun...


en man i mina tankar

jag hemsöks av en man idag... eller mest av fina saker han har sagt. sagt och sagt, det är faktiskt så att han har skrivit dem och gjort en sång av det hela.

nu skulle juh folk lätt kunna tro att det här är nått äckelsött som wern har gjort på fyllan nån gång, men som tur är är det inte så det ligger till denna gång.

det är nämligen den här mannen som hemsöker min hjärna idag.


som vilken läskig figur som helst... elton john för er som tvivlar på att det är en riktig person...


det är juh inte så att siren springer runt själv i mina tankar, utan det är mer en versrad från hans Your song som vägrar släppa greppet denna lördagsförmiddag.

I know it's not much but it's the best I can do
My gift is my song and this one's for you

Det är juh en ganska trevlig sång och så, inte speciellt irriterande eller ens jättedålig. Men om man hör den raden en miljard gånger om och om igen eka mellan öronen, och sen ungefär var tionde gång så kommer hjärnan på att den vill titta på textförfattaren också.. då blir det jobbigt. för skulle du vilja se sir elton john skutta runt i ditt huvud en lördagsmorgon?

tänkte väll det... nu tittade han in igen... han borde skaffa sej speglar, den gode herrn. fast då hade han juh inte vart lika ball antagligen.


pick-a-boo

pirr pirr pirr

han va hemma i nästan tolv timmar, min man =) coh när han kom hade han inte bara handlat, han hade med sej blommor också. bara för att.



han är söt den där. och jag är jättearg på mej själv för att jag saknar honom så mycket. för det känns bra jäkla fånigt ska jag be att få tala om. men hur ofta snubblar man över killar som har med sej blommor från nästan ett annat land (blekinge) istället för att köpa dom på ica 500 meter från huset?

han har inte fått sin överaskning än heller, får jag klantade mej. suck. jag tog bort sms:et med avi- numret på när jag rensade inkorgen, av misstag. suck suck suck. men jag fick påminnelse redan idag så imorgon när han kommer hem får han den.

jag tror att han kommer bli glad. jag hoppas det. fast jag är ganska säker =)




åååå, kan han inte komma hem snart och sluta åka bort?

Badgertastic!

Sleeptalkin man kan vara det roligaste som hänt i år =)

Jag älskar det, och kunde jag få en enda önskan uppfylld så hade det lätt vara att befinna mej i hans huvud när han sover för att se vad som försigår där inne hahaha


Dagens/nattens skörd fick mej att skratta högt hahaha

"My bagder's gonna unleash hell on your ass. Badgertastic!"

"No, not the cats. Don't trust them. Their eyes. Their eyes. They know too much."

"Just look at yourself. Yeah, now look at me. You don't stand a chance. It must suck to be you, I'm sure."

VAD drömmer man om då? Hahaha


Funderar på att ge Hannah en present bara för att hon visade den underbara bloggen för mej.



åteigen, här är den roligaste bloggen att följa för alla som samlar på bra citat och andra roligheter

http://sleeptalkinman.blogspot.com/

tröttsamt sömnlös

kunde inte sova i natt heller, fy bubblan. sov nån timme efter att jag kom hem, sen ringde sötsöt och väckte mej. och nu vet jag att det blir en till sån sömnlös vända-vrida natt. aslöjligt och totalt ovärt. stupid kärlek.

överaskiningen kommer redan imorgon, så den får vänta på unge herrn en dag... men det går nog bra. hoppas bara att han tycker om den. och att det inte blir fel, risken finns juh alltid.


jag tror att juh tröttare man är, dest mer hopplösare blir man.. just för att man är så trött. och jag kännr mej verkligen hopplös idag. och trött. men inte ett dugg sömnig eller ens sugen på att gå och lägga mej.




det absolut sämst med att wern är borta är trots allt detta:

det är bara skit på TV, inget vettigt alls man kan somna till. hmm, men en film skulle va trevligt kanske. ja, jo... men nu är det juh så att den fjärrkontrollen som man kan trycka in AV- kanalerna på endast fungerar om werner slår den med det rätta knycket. jag har för det första inte rätta knycket, och för det andra vet jag inte ens vilken knapp jag ska trycka på. så jag är dömd till crapig tv. tur att jag har massa böcker jag kan läsa hela nätterna istället.


nu dags för dusch, sen sista dejten med dorian grey och sen blir det nog dags att börja läsa den där twilight som jennie tjatar så mycket om =P

tomten, börja anteckna från och med nu

ibland är jag så snäll så att jag borde få nån form av pris.

tomten, jag skulle uppskatta om du började föra anteckningar om min snällhet redan nu. jag har vart alldeles utomordentligt snäll för bara en stund sen, och det gottgör mer än väl min explosion av hat och hot mot datorn sekunderna innan det. det gottgör definitivt för all spenat jag inte tänker äta i år heller.

och för till anteckningarna att jag har bakat både bröd, kaka och en till kaka till werner och att jag inte exploderade sist jag åkte SJ. jag har ännu inte bråkat med min bror under detta år, och... inte med så himlans många andra heller.

men, som sagt. jag är SKITSNÄLL just nu. och så är det en hemlis också, som fick werner att sucka så där tungt som annars bara föräldrar kan. han fick inte reda på hemlisen, men fick vägleda mej i beslutet och det var då den kom. avgrundssucken som betyder att gråa hår och bekymmersrynkor finns inom en snar framtid. konstigt nog verkar det bara drabba män, jag och mamma har inga gråa hår eller rynkor. men vi kan sucka ändå... nu tappar jag spåret lite grann för att jag är så exalterad över hur snäll jag är.

dags att lugna ner sej och lägga sej. ensam. fy bövelen. som tur är kommer han hem på torsdag (och åker på fredag och sen är han borta igen ett bra tag, eller vad han nu sa..) och då kan man juh sova lite grann iaf.


så här ser han ut när han är söt och spelar luft- guitar hero hemma hos jakob

god natt världen god natt werner god natt tomten

sånt som inte borde finnas

zappade runt i reklamtiden... hamnade på MTV som tydligen helt har slutat med musik och enbart satsar på det ena sjuka programmet efter det andra. hann se att det var nått med freshment high school, och att de skulle få sina första betygskort. så jag stannade kvar i några minuter, vilket jag så här i efterhand ångrar kanske...


jag är inte helt hundra, men vad jag tror så utgår deras betygssystem efter procent som sedan ger bokstavsbetyg. juh högre procent, desto starkare måste väl just det betyget vara?
om jag tänker rätt kan man förenklat säga att det är som vår betygsskala (fast bättre och mer användbar/översättsbar eftersom det framgår om betyget är starkt/svagt).

om jag utgår från att betygen är någorlunda likt utformade, borde deras procentskala kunna översättas till vår crapiga, vilket då är ungefär
0-49% - IG
50-74 % - G
75-89 % - VG
90-100 % MVG

dom har juh fler betyg i USA, men procentuellt är det här vad jag tror att nivåerna ligger på.

på det här programmet iaf, så visade dom tre ungar. om de går första terminen på junior high, är det då som att dom går i nian eller ettan på gymnasiet kanske?

(det är nått jävla cepe som ylar och vrålar och låter som ett jävla mongo här nånstans i huset. vad fan är problemet....?)

hur som helst (men sluta yla ditt mongo!!) visade dom först en unge. han verkade ha hårda krav på sej själv, men trodde ändå att mamsen skulle bli glad när hon såg betygen. han hade 98, 99 och 100 % i tre-fyra ämnen. sjukt bra, duktig kille! (nu låter det som att mongot bölar och ylar.. som en dålig film) sen ser mamsen resten av betygen, 82 och 85 % i två andra ämnen. och vad gör tokkärringen. hon skäller ut honom, säger att han är skit. this is crap,
säger fanskapet till förälder. och bannar honom om att han måste plugga hårdare och bättre. skärpning unge herrn.

MORR MORR MORR MORR

nästa unge. jag hoppas på att reaktionen i hennes hem ska bli bättre. se där, mamma och pappa tillsammans. hon läser upp betygen. 98% 92% 100% hon får uppmuntrande leenden. hyggligt va? sen säger hon o-ooo, this is bad. 82 % i spanska och bara 85% i biologi. och då börjar pappsen. Hur kan du ha bara 85% i biologi, jag är juh läkare?! det finns 27 läkare i familjen, du borde ha över 90 %. Det är ta mej fan sjukt. Då säger hon att hon kan skaffa en stödlärare, var på pappa doktorn säger att han ska vara hennes stödlärare tills hon kan det där. och så var det med det.

jag sitter framför TV:n och är typ helt svart i ögona. fy faaaaan. fan fan fan vad jag mår illa av sånt där.

sen är det dags för den tredje ungen. han berättar medan han hämtar betygen i brevlådan att det här året var tänkt som en nystart för honom, tydligen har han misskött skolan lite innan. han verkar ganska bekymmerslös, men man ser att han är lite orolig, kanske nervös på det där ärliga och smått hoppfulla sättet.
han går in till sin mamma och strax efter kommer pappan. 52 % i ett ämne, 60 % i nästa. föräldrarna säger ingenting, utan tittar bara på honom med små leenden (ärliga såna) och nickar åt honom att fortsätta. det här går bra, det duger som det är. 80-nått i ett ämne. förvånade uppskattande miner från alla tre. och sen två ämnen som han har fått höga 90-nått i. typ 98 %. och föräldrarna blir så glada, han blir så förvånad och glad. jag har aldrig fått ett A förut säger han stolt när de sätter upp betygskortet på kylen. han står kvar och tittar på det en lång stund. och föräldrarna pyser över av stolthet. han reflekterar över betygen och säger att han juh faktiskt inte har gjort speciellt mycket och ändå gick det så här bra. undrar vad som händer om jag anstränger mej, ser han ut att tänka, även om han försöker behålla sin coola lugna stil.



jag vet inte, vad tror ni funkar bäst. not good enough- stilen, jämför dej med resten av oss och skäms- stilen eller uppskattningen, glädjen, berömmet? till vilka föräldrar hade du velat visa upp dina betyg?

fy fan säger jag bara. föräldrar som de två första borde fan... stryk skulle dom ha, och ordentligt med det. du fick mvg-, lilla a... it's crap! kärringfan säger åt sin son att det är pissbetyg som såna som sänker ner hela hans medel och gör hans övriga toppbetyg värdelösa. för helvete kärring, brinn och brinn långsamt nånstans där skammen inte kan hitta dej.
eller gubben. vilken JÄVLA idiot. det finns inte ens ord för såna, som lägger skam och förnedring på sina barn för att de inte klarar det "alla andra i familjen" har klarat. SÅ VA FAN DÅ DÅ? hörde han ens resten av betygen, ungen kan bli vad hon vill. och hon har väl tusen tillfällen på sej att bättra på de betyg hon vill?

nää, mår illa när jag tänker på det. skulle jag nånsin råka ut för såna föräldrar som lärare sen... gud hjälpe dom. det är allt jag kan säga. för jag vet inte vad jag kommer göra med dom, men i've got a feeling om man säger så och det är väl inte av det förtjusande slaget....

fy fan. nu ska jag gnissla tänder en stund. och va glad för killens skull, han som fick beröm. genuint beröm. som får bli precis vad han vill för hans föräldrar älskar honom ändå. högst tveksam till dom andra, om jag ska vara ärlig. men det är nog bara jag och mina förutfattade meningar om föräldrar som kräver perfekta och högpresterande barn.

skåneplog

seriöst. vad är det för fel på det här landskapet.

jag köper att dom va ute i ottan imorse och plogade, det hade juh faktiskt snöat i natt. men nu, halv nio på kvällen? inte för att det stör mer än nått annat oljud, men kan nån förklara vitsen med att ploga plogade vägar och parkeringsplatser?

för jag, stolt västeråsare och där med norrlänning med skånemått mätt, begriper då fan inte varför snön får ligga ivägen vissa dagar och medans de andra dagar åker runt och plogar bort frost från vägen?

och är det också bara jag, eller är det för jävla dumt att ploga en parkeringsplats när alla bilar är parkerade? det känns som att... som att det är fel helt enkelt. eller har den enda killen vars plats var ledig betalat för att få den plogad?



å andra sidan, det här är juh kommunen som skickar ut sina gubbar att vattna en dag när det har ösregnat i flera timmar också. ska nog försöka bli anställd här efter att arvoderingen är över, verkar juh inte vara allt för höga krav.

värre än mina nätter

i natt sov jag så attans dåligt. jag kunde inte sova helt på hela natten, vaknade och letade hela tiden efter dom där ljuden och den där värmen min käre man brukar tillhanda ha i sömnen. men icke... alldeles kallt och tyst, för han sov i karlskrona. och gör det tills på torsdag, så om jag blir lite mer zombielik än vanligt och är på det allra sämsta humöret så förstår ni varför =)


tänk att man kan sakna oljud så mycket. han har juh en hel del för sej när han sover, den där joacim. han snarkar, smackar, smäller tungpiercingen mot läpppiercingen, fnissar, mumlar och pratar. och så kramas han, stjäl täcken filtar och kuddar och flyttar på mej om han tycker att jag gör mej bättre på något annat ställe. sen när man får sova själv så blir man juh så rastlös av att få ligga still och ostörd att man inte kan sova.

fantastiska citat som "kom igen grabbar, in i mitten" och "soooov här hos meeej" samt fnissningar á la mutley är sånt man inte glömmer så snabbt.

men hannah har tipsat om någon som är värre. MYCKET värre. hahha, jäklar vad jag skrattar =)

killen med korvlådan

wern har funderat sen dimman igår på att skaffa sej en korvlåda och sälja korv utanför kåren på discona.

jag börjar fundera på om han inte är allvarlig. då kommer jag va sambo med korvkillen.

jag kommer att älska killen som har en låda på magen, alternativt en korvvagn i cykelförrådet.

och det kommer nog va mer omkostnader än inkomster, om jag känner den där herr petersson rätt hinner han nog äta upp fleratalet korvar långt innan kunderna har en chans.


nu har han övergett tanken på korvvagn. det var för dyrt. men han tror att det inte kan vara så svårt att bygga en egen korvlåda till magen. gud hjälpe mej....

dom jagar ticeratops

idag har jag inte gjort speciellt mycket alls förutom att svettas lite under täcket. täckena. kan bli så när man klär på sej enkom för att gå tillbaka till sängen i brist på annat att göra =)

igår var vi hemma hos miss jakob och lekte fylleleken. det var trevligt. och gott. därför har det inte hänt så mycket annat idag. eller jo, jag har kollat på På Spåret på svt.play och ätit nötter. och sen har jag gjort min egen playlist på werns spotify. den fick ett starkt IG av werner, och han kommer antagligen inte använda den alls, någonsin. jag misstänker även att han kommer att ta bort dom förbjudna låtarna, dvs dom med håkan.

annars är det mest herr joacim som har haft en aktiv dag. han promenerade ner till stan för att fika med sin kusin. på väg ner går han förbi en liiiiten liiiiiiten dunge med 30 träd (ni vet dom träden som står vid gångbron, där bussarna sover om nätterna). den ligger där för jämnan, så det i sej va inte så konstigt. däremot tyckte han att det var något annorlunda med att det gick runt en gubbe med gevär och 2 hundar och jagade bland träden.

för helt ärligt, vad för form av vilt hittar du i en dunge med 30 träd? som är så pass stort att du behöver ett gevär och TVÅ hundar? det är juh liksom inte kaninisar, dom blir det bara skräp kvar av om man pangar dom med gevär.

folk är fan inte kloka i huvet.

som tur var kom joacim på vad det var dom jagade. triceratops (det är en dinosaurie mamma). det går nämligen omkring såna där ute har han konstaterat. något annat kan inte vara möjligt eftersom det brukar vara jättestora spår efter dom. spåren består av "jord"högar, och eftersom det lunktar funky där (och inte på grund av allöverket som jag trodde) är ju högarna så klart deras spillningshögar. fotspåren efter triceratops är misstänkt lika grävmaskiners, men wern säger med säkerhet att det är triceratopsspår. och eftersom att jag inte är en sån där naturmänniska så litar jag på vad han säger.

nu har vi inte sett spår efter triceratopsen på ett tag, men det förklaras juh av att det går runt män med hundar och jagar dom om lördagarna så då har dom väll flyttat på sej kanske. om vi ser mannen igen får vi väll upplysa honom om det också, kan juh inte vara allt för roligt att knalla omkring där bland trettio träd och två hundar och vänta på ingenting....

i do

om jag någonsin gifter mej ska jag också ha så här roligt under vigseln. ida och ewa visade den i tisdags och jag har blivit lite kär i den sen dess... =)

titta och njut, man får bli tårögd för så häftigt är det


om 10 år?

jag hatar frågor som gäller framtiden. jag tycker egentligen att det är ganska fånigt att tänka på vad som händer sen när man lika gärna kan fokusera på vad som händer nu.

så klart kan man juh ha nån form av plan, och jag försöker med jämna mellanrum skaffa mej en sån. tydligen är min plan att bli lärare, för då behöver man inte planera så mycket mer för framtiden =) det är mest bara att vara, och ta ett block i taget. det går inte att göra på andra sätt med barn och ungdomar tror jag, eller så går det inte att göra på andra sätt med ericor..

hur som helst, ibland känner jag för att kolla lite på vad Internet säger att jag ska bli när jag blir stor. det är bra att lyssna på andra nämligen, det är mycket enklare att hitta bananskal då =P

idag sa internet följande till mej

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.


Extraversion: uppmärksamheten riktas främst mot yttervärldens människor och ting
Intuition: Tar in information via det "sjätte sinnet" och ser det möjliga
Känsla: Fattar beslut grundade på personlig värdeskala
Perception: Föredrar att leva på ett flexibelt och spontant sätt




Så klart det stämmer till viss del, såna test är alltid gjorda för att stämma på nått... Men jag gillar att de flesta yrken den valde ut till mej var "bestäm själv vad dina uppgifter ska vara och gör lite som du själv tycker". Jag önskar att det fanns ett yrke som var just så, utan att ha nån speciell riktning så att man ena dagen fick jobba ungdomar, ena dagen med filosofiska frågor, ena dagen med nått annat och resten av dagarna med lite andra grejer. då hade jag vart nöjd.

vad säger testet om dej? är du inne på rätt spår, får du lust att göra nått annat eller har internet fel? för internet kan ha jättefel, en gång sa det att jag skulle bli florist. då stängde jag av datorn.

humor för svensknördar

okej, det är nördvarning på det här inlägget... men det här är lätt dagens bästa hittills.



no shit att dom behöver en sån. det finns nog ingentingen som är rätt i den rubriken. ja, förutom "i svenska" då.

man kan juh tycka att nån på hela skolan kunde ha korrekturläst annonsen innan den postades. mest för att att det är en skola som söker en svensklärare.... men nej. det finns nog få svensklärare som kommer ta den här annonsen på allvar.


hmm... eller så är det precis det dom gör! när man ser en sån här fruktansvärd mening, så kanske man inser hur allvarligt läget faktiskt är och vips så får dom bara superlärare som söker.  smart tänkt ändå, om dom hade tänkt så långt. jag tvivlar, det är ändå en stockholmsskola.

lite konst så här på eftermiddagen?

ibland när man jobbade i polkagrisen blev man lite lätt uttråkad, och fruktansvärt irriterad. då fick man hålla sej sysselsatt så att man inte blev vansinnig.

jag roade mej ett tag med att rita serier för att få ut lite frustration över turisterna med sina ständoga eviga frågor.

om ni inte vill se dom behöver ni inte fortsätta glo, för här kommer dom.

(nästan) hänt i polkagrisen, del 1



flickan i huckle och flätor är alltså jag, jag fick se ut så hela sommaren...
TJ är den underbara förkortningen för Turist Jävel. för det är skillnad på turister och tursitjävlar. turister är vanliga människor som firar semester. turistjävlar är såna som lämna hjärnan hemma och tror att alla andra magiskt ska servera dom hela semestern på silverfat. såna människor har en förmåga att vara idioter året om.

(nästan) hänt i polkagrisen, del 2

här gör pålen entré också, det är han i den randiga skjortan =P
indianön är en annan del av chappen, om nån undrar... och om jag inte minns fel så är nog den sista delen helt efter pålens manus... eller om det var fantasi? hmmmm... =)

(nästan) hänt i polagrisen, del 3


okej, påsfrågan är inte så dum... men man blir bara less på den efter en miljard utdelade påsar.




ja, det var en konstig men rolig sommar det där. jag bjuder på en sån där sekretessbelagd bild =P

polkamaffian of 2oo7 =)

semster = hjärnlös

som jag och pålen fick erfara ganska många gånger, dagligen, på high chaparral är semestern inte bara ett sätt att koppla av för de flesta. det är även en chans att lämna hjärnan hemma och hoppas på att det alltid finns folk till hands som kan bistå dej med tankekraft....

naturliga frågor som kom flera gånger om dagen var:

- vad gör du för något? detta frågade dom oftast medan man stod och rullade polkagrisar. man står alltså med en röd och vit lite tjockare polkagris och rullar den fram och tillbaka så att den ska bli längre och smalare. det är inte jättesvårt att lista ut vad det ska bli för något...

- bakar ni på det här bordet? denna fråga syftade på tt bord med marmorskiva, hängkrok och plexiglas som skydd för turister. dessutom fanns där allt som oftast lite polkaflis kvar, eller så låg polkagrisarna kvar på bordet.

- är ni från gränna eller, hahah? den här frågan kom minst en gång varje gång vi bakade. vi bakade fyra gånger om dagen. alla dagar i veckan. i sju veckor. det är ungefär 200 gånger. jag kan lova att det kändes som fler.



hur som helst, anledningen till att jag kom på det här var att jag slösurfade på aftonbladet och hittade det här:

Här är 2009 års mest korkade turister.

Pass, pengar och biljetter.

Det är inte det enda du inte får glömma när du reser på semester.

Det kan vara klokt att ta med sig hjärnan också.

Här är de absolut mest korkade frågor som researrangörer jorden runt har fått från tanklösa turister under året som gått.

Jennifer Haz från Miamis turistbyrå, USA, fick frågan: "Vilken strand är närmast havet" - Hur svarar man på den frågan utan att krångla till det ytterligare; "ingen" eller "alla".

Varför bygger man ruiner?

Paul Gauger från Visitbritain, Storbritannien, fick frågan: "Varför har de byggt så många borg- och klosterruiner i England?" - Ja, visst är det märkligt att folk förr i tiden inte kunde färdigställa sina byggnadsverk.

Nori Akashi på den japanska turistbyrån fick frågan: "Hur lång tid tar det att köra med det berömda höghastighetståget från Tokyo till Korea?" - Vet inte, men ta med cyklop och snorkel, kan man tänka sig blev svaret.

När kommer valarna?

Heather Bryant från Seattles turistbyrå, USA, kontaktades av en herre som ville "segla runt centrala Seattle" och en annan som ville veta "exakt när valarna simmar förbi". - Kanske ett valformat luftskepp kan tillfredsställa båda de undrande turisterna.

En amerikan som skulle över gränsen till Kanada undrade: "Kommer jag att kunna tala engelska på de flesta ställen jag kommer till?" Svaret från den kanadensiska turistbyrån löd: "Ja, men du måste lära dig språket först."

Bilen under Atlanten

Är du i Holland? Tveka då inte att besöka en "tulpanfabrik". Det var i alla fall vad en utländsk turist ville göra, säger Rosina Shiliwala från Holländska turistbyrån, Nederländerna.

Där borta på andra sidan Atlanten undrade en bilturist i New York om man verkligen kommer till Holland om man kör Holland Tunnel (som förbinder Manhattan med New Jersey).

Johan Söderlund


jag säger då det... folk, värsta sortens människor. men turister, det är nog fan värsta sortens folk. lätt topp tre iaf.

du kan juh inte ens ryska

igår åkte vi till lund för att leka med nödrim, linnea och deras bebis. det var en riktigt trevlig kväll, linnea lagade smaskens god mat och lilla kasper va söt och mysig hela tiden. vi spelade när då då och hade det asnajs ända tills det var dags att gå hem.

det är nämligen så att när man ska ta sej från punkt a till punkt b nu för tiden, innebär det oftast att man måste gå ut. utomhus är det svinkallt, nästan så man fryser ihjäl på stört. och då slutar det mesta att vara trevligt.

men vi lekte den leken och behövde inte vänta alls på bussen, och sen när vi kom till tågstationen så fick vi en suveränt bra nyhet. det var förseningar, men en sån där som gynnade oss (så klart, det var juh skånetrafiken och inte sj...)! så istället för att leka frysleken i 40 minuter så kom ett försenat tåg efter 3 minuter. perfekt =D

på tåget fick wern lite tråkigt, och på bordet som vi hade satt oss vid låg det bara en enda tidning. den var nog från ryssland, eller nått annat land med kyrilliska bokstäver. som tur var kunde werner läsa den ändå och eftersom jag inte förstod läste han högt för mej.



det handlade mycket om saker som sprängdes, werner sa att det stod bang ganska ofta. han trodde också att dom där "axkroassangerna" hade mycket med saken att göra, för dom omnämndes ganska frekvent. och det var mycket som hände omedelbart.

när jag sa att han läste från fel horoskop tittade han på mej á a karlsson på taket och frågade hur jag kunde veta det? du kan juh inte ens ryska, pöh! sen fortsatte han läsa. mycket omedelbara explosioner i horoskopet också faktiskt.

inte visste jag att han var så språkbegåvad min lilla дорогой. innan jag dör ska jag också kunna ryska.

lite mos

då va den första jobbdagen över, förutom halsbränna och lite spontant näsblod gick det suveränt bra. värre blev det när jag kom hem och hade ätit. jävlar vilken kollaps.

mår fortfarande så där, det känns som att nån har kört över mej en ångvält. suck suck. men det är snart helg och då kan man låtsas slappna av i två dagar.




jag är så sugen på nån form av förändring så jag skulle kunna göra vad som helst för att få det. en ny lägenhet där man kan andas, eller bara bo normalt. nånting roligt att se fram emot. en resa utomlands till sol värme och bad. plugga och läsa nånting som jag tycker är roligt och är mottaglig för. jobba med nånting roligt som inte ständigt befinner sej i 180 graders uppförsbacke. bara nått. bara en enda grej. nånting nytt.


om jag lägger mej och sover nu, och önskar det riktigt mycket hela natten kanske nånting händer. jag är ytterst tveksam, men jag kan väll iaf få vakna och må bättre? rent fysiskt alltså, känner inte alls för att sitta på kontoret och må urkelpurkel.




om man skulle ha för lite att irritera sej på

stackars jeanette, hon hittar då alltid dom mest störda sakerna.

men jag håller med henne fullt och fast, det här är FAN sjukt och ni MÅSTE läsa. Man känner hur ögonbryna försöker lyfta upp sej själva genom taket.


om man är för lite nyfiken för att orka klicka på länken så handlar det kortfattat om en, från början som jag fattade det, oskyldig grupp på Facebook som helt plötsligt bestämde sej för att byta namn och inriktning. Det är väl okej, om man inte går till en skojgrupp till "Våldtäkter är kvinnornas fel".

fortfarande osugen på att ge nån en käftsmäll? tänkte väll inte det =)

bokrace

under julen har jag läst så sanslöst mycket böcker. jag slukade dom lika snabbt som jag slukar gammelfaster margits knäck, och det mina vänner gör jag på nolltid =P

tänkte iaf tipsa om några av dom som var superbra

vi börjar med den allra senaste, den läste jag när jag kom hem

Askungar av Kristina Ohlsson. Den va superbra, tyckte jag iaf. Jag fick juh börja läsa deckare när jag var sex år, då gav mamma mej mina första kitty-, mary lou- och fem- böcker. sen dess har deckarna liksom sugit sej fast i livet, och dom bli bättre och bättre. den här handlar om försvunna barn, och sen vill jag nog inte säga mer för då kan jag säga för mycket. men gillar man typ rodlund&hellström och liknande deckare, säkert läckberg också så gillar man nog den här också.



sen fick jag Höstoffer av Mons Kallentoft av mamma och pappa. Jag har läst hans tidigare böcker i samma serie, Midvinterblod och Sommardöden. Den var också superduper, och man kan läsa dom tre böckerna oberoende av varandra så det tycker jag absolut att man ska göra om man har tid =)



sen fick jag dan browns Den förlorade symbolen av min kära lillebror. den va inte den bästa i langdon- serien, men jag tyckte ändå den var bra. så klart skriven på ett sånt sätt att det är svårt att lägga den ifrån sej, det går juh så fort att läsa =) men det fanns många intressanta tankar om själen och tankars materia, och själva huvudberättelsen gick väl inte av för hackor den heller kanske. liiite förutsägbar, men det störde inte så mycket.



sen läste jag så klart mina astrid lindgren- böcker, han är rolig den där karlsson. mycket bättre än i tv- serien. om man precis som jag är supernostaligisk och kär i astrids böcker kan jag rekommendera att köpa böckerna på lycknis
där dom inte kostar alls så mycket coh det är alltid fri frakt. det står att man måste vara student, men jag har då aldrig märkt att dom kollar så jag skulle allt chansa. det är juh bara att hitta på nått när man ska fylla var man läser och vad.

gillar man filmerna baserade på astrids böcker måste jag säga att anna en gång lånade ut en suverän bok till mej. från snickerboa till villa villekulla heter den och är hur mysig som helst att bläddra i. jag gillade den så mycket att jag köpte mej ett eget ex av den här om hösten =)


den handlar helt enkelt om filmartiseringarna, om skådespelarna och lite berättelser runt allt som hände. som sagt väldigt mysig, och dessutom kul. och nej, den förstör så klart inte filmerna =)

nää, dags för en macka och top model innan det blir storhandling för hela slanten.

trettondagen

planen för dagen är satt. min kära sambo ska tvinga mej att packa upp mina väskor. det är juh så jäääkla tråkigt. sen ska vi sitta och rulla tummarna tills ewa har nördat färdigt i sin stensal där hon pillar på c-uppsatsen, för när hon är färdig med det har vi mutat henne med kakor för att hon ska åka med oss till willys och handla sån där mat magen blir glad av.



annars vet jag inte vad jag ska fylla min dag med. är bara allmänt avslappnad känner jag, och så där sugen på att börja jobba igen. men men, nu är det dags för dödsrycket.. nedräkningen har börjat på riktigt nu.

funderar skitmycket på vad jag ska göra i höst också. eller, inte så mycket vad utan mest hur. har en del poäng att ta igen efter mina engagerade år skulle man kunna säga, och nu är juh motivationen på topp igen. lär nog bli både religion II och svenska III samtidigt, så får man undan lite... och sen religion III och historia I till våren. och till nästa höst igen är det väl dags för den jäkla au3... usch va tråkigt. får nog läsa nått roligt samtidigt så att jag inte dukar under för tristessen igen.


nä slut med grubblerier. dags att ta itu med dagens tråkiga betyr. jag hatar att packa upp. speciellt här, det får juh fan inte plats nånstans iaf, så det kan juh lika gärna ligga kvar i resväskan.

om varför jag aldrig mer tänker åka med SJ

det är den 1 januari, det är tidigt på morgonen och även om jag inte är alldeles bakfull så mår jag väll knappast som en prinsessa. jag har varit uppe sen nio, packat och gjort mej i ordning i den takt första januari tillåter.
jag och pappa åker tidigt till stationen, bara för att jag faktiskt inte ville stressa.
vi kommer dit ungefär halv tolv, tåget ska gå 11.53. då ser jag på en skylt den första dåliga nyheten, blinkande i den fula gröngula färgen alla såna skyltar har
NY TID    12:30
på grund av signalfel i Arboga

men fan, säger jag och pappa unisont. jaja, inte mycket att göra åt. så vi sätter oss på en bänk, och filosofierar lite över livet. efter tio minuter blir pappa uttråkad och jag säger att han får åka hem, att jag klarar mej själv, 23 år nyss fyllda och allt.


(skriver du om att jag inte vill diska nu kastar jag dej till krokodilerna, säger min älskade mansvalp. neeej, jag skriver om sj, säger jag. bra, annars blir det krokodilerna, säger han och fortsätter att öva på hur man får disken att försvinna genom att blunda hårt och sen öppna ögonen dramatiskt...)


när pappa har hunnit ut till bilen blinkar det till igen, 12:40. det här kommer inte bli bra, tänker jag och suckar. flera andra i väntsalen följer med i suckandet, så det är minsann inte bara jag som har ledsnat på jäääävla sj.
hmm hmm hmm.. jag måste vara i stockholm senast kvart över två för att hinna med det andra tåget, det tar en timme till stockholm... senast kvart över ett måste det jävla tåget gå, gärna en stund innan för att ha lite marginal.

tick tack tick tack, klockan blir 12:30 innan jag faktiskt ger upp, då är den nya beräknade ankomsttiden 13:10.
efter en timme på stationen går jag in till kundtjänst och frågar hur dom hade tänkt sej egentligen. tanten ser snällt på mej, och eftersom jag inte skäller alls på henne så bokar hon om min biljett även fast hon egentligen inte får. tack säger jag och ringer till pappa.

väl hemma igen, efter upplevelsen med termobrallsgubben kommer jag hem, och vilar i två timmar. sen är det dags igen...

inga förseningar anmälda när i kommer till stationen. tåget kommer in som det ska bara nån minut sent, pappa vinkar av mej och sen är jag på väg. hela vägem till norrköping går huuuur smidigt som helst, jag börjar till och med tro på att det blir en smärtfri resa.

av i norrköping, vänder på huvet och ser det igen. ett blinkande budskap som hånar mej i den tilltagande kylan. tåget från stockholm är försenat 10 minuter. för kort tid för att det ska va värt att släpa allt till stationshuset, så jag och några andra medresenärer står kvar och hoppar runt våra resväskor. efetr tio minuter kommer inte tåget, men det blinkar glatt vidare. personal inifrån värmen meddelar att tåget blir ytterligare 10 minuter sent. SUCK, hoppa hoppa hoppa.

sen kommer tåget och jag får hjälp med väskorna av en herre (som jag sen får reda på går ut och röker mellan vagnarna och därför får skäll av sin fru med jämna mellanrum).
väl på x2000 är det tyst och stilla, och ingen personal i sikte. jag tänker faktiskt inte så mycket på det först, utan sitter lugnt och stilla och gnisslar tänder tills jag börjar läsa en stund. efter en timme går jag till bistron för att hitta en macka och en dricka. nissen i kassan upplyser mej om lite saker medans jag betalar, och jag blir alldeles för chockad för att bemöta honom...
- han är ensam på tåget (förutom lokföraren hoppas jag) för dom andra tågvärdarna dök inte upp.
- eftersom att han är ensam är det ingen som kan kolla biljetter, för då är det juh ingen som kan stå i bistron.
jag lägger ihop informationen själv och förstår att det han egentligen också har sagt är följande:
- eftersom att ingen kan kolla biljetterna, så är det ingen som vet om resenärerna ska byta nånstans, vilket gör att kontakt med anslutande tåg blir liiiite svår. så resenärerna på det här förträffliga, och numera 45 minuter sena, tåg är lämnade åt sitt öde. tråkigt för oss, men tydligen prioriterar SJ försäljning av svindyra mackor och burkläsk mer än sina resenärers fortsatta resa.

som lite extra superduper fungerar inte anropet ut till alla vagnar, där ibland min. vi får alltså sitta och gissa var nånstans i världen vi är, och chansa på när vi borde börja göra oss i ordning. det är jääävligt lätt när klockan börjar närma sej åtta nio på kvällen mitt i vintern. kolsvart överallt förutom när man rullar in på stationerna.

slutligen kommer vi till hässleholm, och jag missar ett tåg med en minut, eftersom den lilla nissen i bistron inte kunde hejda det tåget två minuter.

så, istället för att komma hem kloclan 19, som det va tänkt kommer jag äntligen hem. alldeles trött och elendig klockan 22:00.

och nu har jag bestämt mej, jag kommer aldrig aldrig aldrig mer åka nånstans med SJ. jag struntar i hur mycket mer det kommer kosta mej, men det är fan värt för att slippa blir så infernaliskt frustrerad och livstrött.


ett nödrop

SMS skickat till mamma, joacim, linn och jakob på nyårsdagen efter att jag har suttit på västerås central i 1½ timme och väntat på ett försenat tåg.
jag hade gått upp klockan 9(!!!) på morgonen, packat färdigt och gjort mej redo, bara för att få reda på i slutändan att jag inte skulle komma iväg förns 15:35. alldeles trött och eländig kånkar jag ut mina väskor till parkeringen och väntar på min kära pappa som ska komma och hämta mej.

det är då sms:et skickas, för jag är alldeles för uppgiven för att orka göra något annat.

Det står ett exemplar av västerås finest 10 m ifrån mej. Han har på sej gulatermobyxor och helskägg, och roar sej med att kissa utan händer. När han var klar med det passade han på att låta sin vän hänga framme ett tag för att småprata med den. Jag orkar verkligen inte flytta på mej och allt är sjs fel!

och det är sant, det var så. där stod han, ett orginal som alla andra, och viftade glatt med snoppen i gott och väl fem minuter och mumlade diverse saker. och där stod jag, trött och lite eländig, och kände att jag inte ens orkade vända mej ifrån honom så att jag slapp se spektaklet. jag behövde inte ens låtsas att jag inte såg, eller låtsas att allt var normalt, ni vet så där som tanter gör ibland. det var så uppenbart över hela mej att jag visste och såg, men att jag inte orkade bry mej.

jävla sj. för er som gillar detta fantastiska bolag rekommenderar jag verkligen inte nästa inlägg.

RSS 2.0