semster = hjärnlös

som jag och pålen fick erfara ganska många gånger, dagligen, på high chaparral är semestern inte bara ett sätt att koppla av för de flesta. det är även en chans att lämna hjärnan hemma och hoppas på att det alltid finns folk till hands som kan bistå dej med tankekraft....

naturliga frågor som kom flera gånger om dagen var:

- vad gör du för något? detta frågade dom oftast medan man stod och rullade polkagrisar. man står alltså med en röd och vit lite tjockare polkagris och rullar den fram och tillbaka så att den ska bli längre och smalare. det är inte jättesvårt att lista ut vad det ska bli för något...

- bakar ni på det här bordet? denna fråga syftade på tt bord med marmorskiva, hängkrok och plexiglas som skydd för turister. dessutom fanns där allt som oftast lite polkaflis kvar, eller så låg polkagrisarna kvar på bordet.

- är ni från gränna eller, hahah? den här frågan kom minst en gång varje gång vi bakade. vi bakade fyra gånger om dagen. alla dagar i veckan. i sju veckor. det är ungefär 200 gånger. jag kan lova att det kändes som fler.



hur som helst, anledningen till att jag kom på det här var att jag slösurfade på aftonbladet och hittade det här:

Här är 2009 års mest korkade turister.

Pass, pengar och biljetter.

Det är inte det enda du inte får glömma när du reser på semester.

Det kan vara klokt att ta med sig hjärnan också.

Här är de absolut mest korkade frågor som researrangörer jorden runt har fått från tanklösa turister under året som gått.

Jennifer Haz från Miamis turistbyrå, USA, fick frågan: "Vilken strand är närmast havet" - Hur svarar man på den frågan utan att krångla till det ytterligare; "ingen" eller "alla".

Varför bygger man ruiner?

Paul Gauger från Visitbritain, Storbritannien, fick frågan: "Varför har de byggt så många borg- och klosterruiner i England?" - Ja, visst är det märkligt att folk förr i tiden inte kunde färdigställa sina byggnadsverk.

Nori Akashi på den japanska turistbyrån fick frågan: "Hur lång tid tar det att köra med det berömda höghastighetståget från Tokyo till Korea?" - Vet inte, men ta med cyklop och snorkel, kan man tänka sig blev svaret.

När kommer valarna?

Heather Bryant från Seattles turistbyrå, USA, kontaktades av en herre som ville "segla runt centrala Seattle" och en annan som ville veta "exakt när valarna simmar förbi". - Kanske ett valformat luftskepp kan tillfredsställa båda de undrande turisterna.

En amerikan som skulle över gränsen till Kanada undrade: "Kommer jag att kunna tala engelska på de flesta ställen jag kommer till?" Svaret från den kanadensiska turistbyrån löd: "Ja, men du måste lära dig språket först."

Bilen under Atlanten

Är du i Holland? Tveka då inte att besöka en "tulpanfabrik". Det var i alla fall vad en utländsk turist ville göra, säger Rosina Shiliwala från Holländska turistbyrån, Nederländerna.

Där borta på andra sidan Atlanten undrade en bilturist i New York om man verkligen kommer till Holland om man kör Holland Tunnel (som förbinder Manhattan med New Jersey).

Johan Söderlund


jag säger då det... folk, värsta sortens människor. men turister, det är nog fan värsta sortens folk. lätt topp tre iaf.

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag har en bok som kanske skulle roa? 1001 anledningar att stanna hemma på semestern men klagomål som kommit in till ARN... Hysterisk!

2010-01-09 @ 20:07:40
URL: http://sjoeormen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0