hur en tanke föds

ibland har kanske någon undrat över varför vi kallar lenore för skrället?

för om man nu har valt det vackraste namnet in all the lands på sitt barn kan hon väl få heta det?
men nej, det är inte så det funkar. det blir liksom lite uttjatat att ropa lenore på henne hela dagarna, till slut låter det liksom mer som länn- ååårrr, och det är på det hela taget inte så fint.

det är kanske lätt att tro att skrället blev ett passande namn, eftersom hon minst sagt var en liten skräll när hon uppdagades. men så är inte fallet. jag ska här försöka att redogöra för hur lenore blev ett skrälle.

jag tror att det började med att mamma sa belle till henne, med ett uttalat e på slutet. lelle-belle till och med. men lenore är ingen lelle, det syns tydligt och klart. däremot fanns det en liten glimt i ögat som helt klart såg ut som en pelle. en pelle-belle. det har funnits dagar när vi bara har kallat henne pelle. men till vårt försvar (om vi nu skulle behöva nått, det är vårt barn, vi får kalla henne vad vi vill) så har hon dessa dagar verkligen sett ut som en liten pelle också.

men vissa dagar...då är hon inte så charmant som man kan önska. hon visar sällan eller aldrig upp dessa sidor för andra, hon är ju smart tösen, men till en början så kallades hon för eländet under de här dagarna. för då var det verkligen ett elände att vara lenore. men, att vara ett elände till lenore är typ som när vi andra slår i tån. det händer sällan och det jobbiga går över fort, även om det är riktigt pissigt när det väl händer. och då kan man väl knappast kalla det för ett elände. men det är rätt fräsigt att ha ett smeknamn med ett ä i. och i en namnramsa är det roligare med tre rimmande namn. och voilá så var pelle-belle-skrälle född. och så fort hon hörde skrälle tog hon det till sej, och vips blev hon det lilla skrället.

idag har vi sjungit en liten stund, jag och avkomman. en egentillverkad sång i samma melodi som blinka lilla...

pelle belle skräll skräll skräll
pelle belle skräll skräll skräll
lilla pelle skrället mitt
skrälle belle hick hick hick
pelle belle skräll skräll skräll
pelle belle skräll skräll skräll


vi tippar på melodifestivalen nästa år. it's a winner. nä, verkligen inte, men hon gillade den väldigt mycket så resten spelar liksom ingen roll.


skrället är i övrigt även applicerbart på ett eventuellt utländskt smeknamn. om vi skulle behöva emigrera och byta namn kan det juh vara bra att ha en drös liggandes. och då hade vi lätt valt ut Lé Screll till henne.

nu är det la bed som gäller, imorgon är en kalasdag =)

Kommentarer
Postat av: Hannah

hahahh ni är för knasiga ni! det är nog därför jag tycker om er :) heheh Lé Screll :)

2011-03-07 @ 18:41:36
URL: http://hannahsofia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0